Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mai 2015 - Anul XX, nr. 114 (5926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Accident

Copil din centrul de plasament de la Gura Humorului, ajuns la Neurochirurgie cu lovituri la cap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un copil în vârstă de 12 ani, aflat în plasament în cadrul Serviciilor Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului-Ostra, a fost adus luni după-amiază, la ora 14.00, la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, din cauza mai multor lovituri la cap. Băiatul le-a declarat medicilor că a fost izbit cu capul de bancă de un coleg de şcoală. În urma investigaţiilor medicale, el a fost diagnosticat cu fractură occipitală dreaptă, cu un hematom în aceeaşi zonă.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, directorul medical dr. Tiberius Brădăţan, ne-a declarat, ieri, că hematomul are o grosime de 10 mm, fiind aproape de dimensiunea care ar necesita o intervenţie chirurgicală. ”Evoluţia naturală presupune lichefierea şi absorbţia în 8-10 zile. Copilul rămâne internat la neurochirurgie şi monitorizat. Dacă hematomul va creşte în dimensiuni, se pune problema evacuării. Deocamdată pacientul este conştient şi cooperant, are doar cefalee (n.r. - dureri de cap)”, a afirmat medicul.

Incidentul a intrat şi în atenţia Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, care a declanşat o anchetă administrativă în acest caz. Conducerea instituţiei ne-a informat, ieri, printr-un comunicat de presă, că din primele verificări reiese că incidentul s-a petrecut în pauză, băiatul fiind îmbrâncit de un coleg mai mare. ”Directorul şcolii ne-a spus că băiatul a fost împins, dar nu atunci s-ar fi lovit, ci pe hol”, a afirmat purtătorul de cuvânt al DGASPC, Nicoleta Daneliuc. ”Conducerea şcolii şi specialiştii DGASPC Suceava vor colabora în efectuarea anchetei interne pentru ca astfel de incidente să nu mai aibă loc”, se arată în comunicatul remis de DGASPC.

 

Copil fără copilărie, în mai puţin de şase ani a trecut prin cinci centre de plasament

Potrivit informaţiilor de la DGASPC, copilul accidentat este elev în clasa a V-a la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă(CSEI) „Sf. Andrei” Gura Humorului. Prezintă o deficienţă mintală uşoară, cu dificultăţi de concentrare şi conduită hiperkinetică. Provine dintr-o relaţie a mamei sale cu un bărbat care a murit la scurt timp după naşterea copilului. După ce i-a murit iubitul, mama a plecat de acasă, lăsând copilul în grija bunicii paterne, care însă nu s-a putut ocupa de creşterea şi educarea lui, din cauza vârstei înaintate şi a problemelor de sănătate. La 7 ani, în 2009, băiatul a fost preluat în sistemul de protecţie, în regim de urgenţă. Ulterior măsura a fost înlocuită cu plasament la Centrul ”Colţ Alb” Suceava, apoi la ”Speranţa” Suceava şi la Aşezământul  ”Sf. Ierarh Leontie” Rădăuţi.

Deoarece copilul necesita orientare spre învăţământul special, prin sentinţa civilă a Tribunalului Suceava a fost înlocuită măsura de plasament de la Rădăuţi cu plasament într-un apartament de tip familial în cadrul Serviciilor Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului-Ostra.

În ceea ce priveşte relaţia copilului cu mama sa, specialiştii de la Protecţia Copilului spun că aceasta este sporadică, băiatul fiind vizitat rar. Ultima vacanţă şcolară petrecută alături de mamă a fost în urmă cu doi ani, dar cei doi păstrează legătura telefonic.

Mama nu realizează venituri permanente şi nu deţine locuinţă proprie. Mai are un copil minor, dintr-o altă relaţie de concubinaj, aflat în plasament la un asistent maternal profesionist. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil din centrul de plasament de la Gura Humorului, ajuns la Neurochirurgie cu lovituri la cap.
 Vizualizări articol: 1741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Copil din centrul de plasament de la Gura Humorului, ajuns la Neurochirurgie cu lovituri la cap5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Copane de curcă (oltenească) la tigaie (rețeta lui Tudor Gheorghe) Fusei in Oltenia! Luai cu mine o papornita si-o umplui cum se putu mai bine cu retete si sfaturi culinare de prin cuhniile de pe Jii si de pe Olt. N-o batui - Oltenia, frate-miu! - pe tot intinsul, si nu intrai prin toate curtile, si nu cautai prin... Citeşte