Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mai 2015 - Anul XX, nr. 99 (5911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vot de blam

Echipa de fotbal a Sucevei a rămas fără finanţare de la bugetul local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rapid CFR a rămas cu buzunarele goale, pe final de campionat, tocmai când se aştepta să primească o sumă consistentă de la bugetul local al Sucevei, să îşi achite datoriile acumulate până în prezent.

Unul dintre principalele proiecte de pe ordinea de zi a Consiliului Local Suceava, de acordare a unor finanţări nerambursabile de peste 1,3 milioane de lei, din care cea mai mare sumă, un milion de lei (10 miliarde de lei vechi), revenea Clubului Sportiv Rapid CFR Suceava, a fost respins. Votul consilierilor poate fi considerat unul de blam, în condiţiile în care s-au adus în discuţie zvonurile şi acuzaţiile de aranjare a unor meciuri recente.

Problema legalităţii şi oportunităţii finanţării acestui club sportiv a fost ridicată în principal de viceprimarul Ovidiu Doroftei: „Şi după meciul de duminică circulă tot felul de zvonuri prin oraş pe marginea fenomenului fotbalistic din Suceava. Nu putem neglija asta şi întrebarea care trebuie să o punem este în ce măsură e legal ceea ce se întâmplă acolo şi cum vom răspunde noi vizavi de performanţele pe care le înregistrează sau nu, pentru că, de-a lungul timpului, sumele cele mai mari s-au dus tot la fotbal. Cu aceşti bani, în câţiva ani am reuşi să încurajăm sportul în masă, nu sportul profesionist, care ar trebui să îşi găsească alte surse de finanţare decât bugetul local. Noi trebuie să încurajăm tinerii să iasă din case, să facă mişcare şi să le punem la dispoziţie spaţii amenajate unde să se recreeze”.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a dat dreptate parţial viceprimarului, dar a şi luat apărarea clubului: „Trebuie să le acordăm prezumţia de nevinovăţie, pentru că până în prezent nu a venit nimeni cu ceva concret să demonstreze că s-a întâmplat ceva... Reacţiile oficiale spun că au pierdut fizic, că au căzut psihic. În măsura în care nu evoluează cum trebuie, nu le vom da aceste sume în totalitate. Dacă se dovedeşte că aceste legende sunt adevărate şi se declanşează procedura de anchetă acolo, automat Primăria Suceava suspendă orice finanţare. Dar acum să le aprobăm aceste sume şi să vedem cum mai evoluează lucrurile”.

Doar o parte dintre consilieri au fost de acord cu acordarea acestor bani, 11 votând „pentru” şi 7 dând un vot negativ.

„Proiectul a picat, o să avem numai copii obezi!”, a anunţat preşedintele de şedinţă, Adrian Arămescu, în condiţiile în care erau necesare minim 12 voturi „pentru”.

Vestea că nu beneficiază de finanţarea mult aşteptată a fost primită ca o lovitură în plex de fotbaliştii suceveni.

„E păcat că nu suntem ajutaţi acum, când echipa traversează cea mai bună perioadă din istorie, deţinând locul 4 în ierarhia Ligii a II-a, iar în plus, în acest sezon a ajuns şi în optimile finalei Cupei României. Sperăm ca la şedinţa viitoare să ni se aprobe finanţarea, astfel încât să ne putem continua activitatea”, a declarat preşedintele executiv al Clubului Sportiv Rapid CFR Suceava, Dumitru Moldovan.

Echipa de fotbal a Sucevei se află într-un moment în care are nevoie de bani ca de aer, pentru că, spre deosebire de alte sporturi, în care abia încep campionatele, la ei sezonul competiţional se încheie pe 6 iunie, iar datoriile acumulate până acum le sunt mai ceva ca o piatră de moară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echipa de fotbal a Sucevei a rămas fără finanţare de la bugetul local.
 Vizualizări articol: 2629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Echipa de fotbal a Sucevei a rămas fără finanţare de la bugetul local1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare fireasca! trimis de
( 3 mai 2015, 14:37:33
Esti club privat sau nu?? Daca esti club privat, atunci sustine-te pe tine insuti, din propriile resurse financiare, tot asa cum e firesc sa-ti insusesti si castigurile rezultate din vanzarile de jucatori, etc. Daca nu esti in stare sa te autofinantezi, atunci desfiinteaza-te! Nu stati cu mana intinsa la Primarie stimate domnule Moldovan!!! Nu mai cersiti! Vi se pare fireasca finantarea unei entitati private din bani publici?? Sunt un mare iubitor al fotbalului, dar asta nu ma impiedica sa recunosc ca atat timp cat o echipa a Sucevei va fi finantata de primarie, nu are viitor! E o anormalitate, atat pentru primarie cat si pentru suceveni! Nu vor exista astfel niciodata premisele performantei! Premise in acest sens pot exista doar in conditiile finantarii private, care sa-si asume in totalitate atat obligatiile fata de echipa cat si castigurile! De altfel, UEFA (din aceleasi considerente) e pe cale a nu mai permite echipelor finantate de comunitatile locale, sa participe in competitiile europene! Barcelona, Real Madrid, Mancester United, Bayern Munchen, etc.etc., sunt finantate de primarii?? NU!!! E impotriva naturii!! Si a firescului si a bunului simt!! Domnii patroni de la Rapid, sa-si asume realitatea: pot, sau nu pot!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei