Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2015 - Anul XX, nr. 77 (5889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În culpă

Şeful PSD Vatra Dornei, în incompatibilitate după ce firma soţiei a avut relaţii comerciale de 320,5 lei cu primăria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Vatra Dornei, consilierul local Roman Boca, a fost descoperit în incompatibilitate de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate.

Potrivit celor de la ANI, Boca „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 februarie 2009 - 02 martie 2010, întrucât, pe durata mandatului de consilier local, SC Dorna Medical SRL (societate comercială în cadrul căreia soţia acestuia deţine funcţia de administrator și calitatea de asociat unic) a avut relaţii comerciale cu Primăria Municipiului Vatra Dornei, în baza cărora a emis trei facturi fiscale către primărie, în valoare totală de 320,5 de lei”. Consilierul local a încălcat astfel dispoziţiile articolului 90, aliniatele (1) și (2) din Legea nr. 161/2003, care stipulează următoarele: „Consilierii locali care au funcţia de administrator precum și calitatea de asociat la societăţile comerciale cu capital privat nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse cu autorităţile administraţiei publice locale din care face parte. Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local”.

Contactat telefonic, Roman Boca a precizat că totul este o mare măgărie şi nedreptate şi asta pentru că nu are nici o calitate la SC Dorna Medical SRL.

„Nu a fost vreo decizie a Consiliului Local prin care angajaţii Primăriei Vatra Dornei să fie obligaţi să se prezinte la analize la Dorna Medical, aşa încât nu văd unde este incompatibilitatea. Ce ar fi trebuit să facă angajaţii de la Dorna Medical? Să-i dea afară pe oameni pentru că eu aş putea fi în incompatibilitate? La triajele de la Dorna Medical vin zilnic foarte multe persoane, iar refuzul de a le acorda servicii poate fi considerat şi ca discriminare”, a declarat Roman Boca.

Dosarul care-l priveşte pe consilierul social-democrat va ajunge pe masa judecătorilor, iar dacă se va constata că într-adevăr a încălcat prevederile Legii 161/2003 va fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful PSD Vatra Dornei, în incompatibilitate după ce firma soţiei a avut relaţii comerciale de 320,5 lei cu primăria.
 Vizualizări articol: 1566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Şeful PSD Vatra Dornei, în incompatibilitate după ce firma soţiei a avut relaţii comerciale de 320,5 lei cu primăria1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine BOCA! Ca si dornean te intreb cine dracu te trimis de
( 3 apr 2015, 13:22:32
Ca si dornean te intreb cine dracu te-a adus pe functie animalule. ai uitat cine esti? sau ai nevoie de bani ca si VALCOV imputitule?
2.   Factura la Primarie trimis de
( 3 apr 2015, 18:00:30
Bine, bine, angajatii ca simpli oameni inteleg, dar de ce s-a facturat catre Primarie ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de peste ca la Manastirea Dervent La Manastirea Dervent, inaltata pe un gorgan de langa ostroavele Dunarii, ziua binecuvantata a Intrarii Domnului in Ierusalim e asteptata intotdeauna cu bucate alese, intre care cele din peste se afla la loc de cinste. Retetele sunt ale locului, in... Citeşte