Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2015 - Anul XX, nr. 74 (5886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Economic

Romgaz anunţă o nouă descoperire de gaze naturale în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaş a anunţat în cursul zilei de ieri că a început exploatarea unui nou zăcământ de gaze naturale descoperit în oraşul Frasin din judeţul Suceava. Romgaz a publicat ieri un comunicat în care anunţă că în cursul acestei luni a finalizat lucrările privind punerea în exploatare experimentală a două noi acumulări descoperite în Platforma Moldovenească şi Bazinul Transilvaniei, pe raza localităţilor Frasin, respectiv Criş, în judeţul Maramureş. Sonda de la Frasin a fost forată la o adâncime de 4.100 de metri şi se află în perimetrul de explorare Moldova Nord, zonă în care Romgaz extrage gaze naturale încă din anul 1972. „Prin acest foraj, finalizat în cursul lunii ianuarie 2015, a fost pus în evidenţă un zăcământ de gaz-condensat pentru care în acest moment se află în derulare programul de dezvoltare”, se arată în comunicatul companiei Romgaz. Cei de la Romgaz mai precizează că sonda de la Criş este realizată la adâncimea de 2.600 de metri şi este cuprinsă într-un perimetrul în care există unele dintre cele mai vechi zăcăminte de gaze naturale din România.

De precizat că producţia zilnică care se realizează prin aceste două sonde noi este de peste 2.600 de barili echivalent petrol pe zi, adică aproximativ 3% din producţia zilnică de gaze naturale a companiei Romgaz. De asemenea, ambele zăcăminte se înscriu în ceea ce înseamnă zăcăminte convenţionale de hidrocarburi. „În anul 2014, Romgaz a realizat investiţii de 1.085,5 milioane de lei, din care cheltuielile pentru explorare geologică şi exploatare au reprezentat circa 54%. Anularea declinului de producţie realizată în ultimii patru ani confirmă potenţialul existent în perimetrele de explorare şi cele aflate în faza de dezvoltare-exploatare şi ne încurajează să intensificam eforturile pentru valorificarea acestui potenţial”, a declarat directorul general adjunct Explorare şi Producţie al companiei Romgaz, Dumitru Rotar. El a adăugat că şi în perioada următoare această companie se va concentra pe căutarea de soluţii atât pentru creşterea productivităţii şi a gradului de recuperare a zăcămintelor vechi, cât şi pentru descoperirea de noi zăcăminte de ţiţei şi gaze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romgaz anunţă o nouă descoperire de gaze naturale în Suceava.
 Vizualizări articol: 2395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Romgaz anunţă o nouă descoperire de gaze naturale în Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Com trimis de
(31 mar 2015, 11:41:35
americani stiu de descoperirea asta?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Babic sârbesc de Buzău Dintre toate cărnurile tocate și vârâte în maț, două sunt specifice Buzăului și de neîntâlnit altundeva: cârnații de Pleșcoi și babicul sârbesc de Buzău.Babicul se face din carne de porc (pulpă), tăiată cu... Citeşte