Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2015 - Anul XX, nr. 74 (5886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitare

Liberalii din CJ vor o şedinţă extraordinară pentru dezbaterea a patru probleme urgente pentru judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni ai PNL Suceava au solicitat convocarea unei şedinţe extraordinare a deliberativului în cadrul căreia să fie analizate mai multe proiecte şi probleme din judeţ. Solicitarea a fost făcută de liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean Suceava, Vasile Ilie, care a spus că şedinţa ar putea fi organizată în perioada 2 – 4 aprilie a.c., la întâlnire urmând să fie invitaţi şi toţi primarii şi parlamentarii suceveni. Vasile Ilie a propus ca pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare să fie incluse discuţii cu privire la stadiul proiectelor „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”, „Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor”, cel pentru modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare”, dar şi analiza unor probleme legate de păşunatul şi acordarea subvenţiilor pentru agricultură în judeţul Suceava. „Urgenţa acestor proiecte este deosebit de mare, de aceea am solicitat o şedinţă extraordinară”, a spus Vasile Ilie. El a arătat că proiectul „Suceava - Utilităţi şi mediu” a blocat deja conturile mai multor primării, cel mai bun exemplu fiind municipiul Câmpulung Moldovenesc, acolo unde primăria a fost executată pentru acest proiect cu suma de 2,3 milioane de lei.

„De asemenea, proiectul pentru deşeuri merge în paşi de melc. Este un proiect care trebuie făcut, astfel încât să-şi dezvolte mai repede aplicabilitatea, pentru că toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţ duc gunoiul la distanţe mari, ceea ce are implicaţii directe asupra bugetului lor. Şi la Aeroportul Suceava se pare că termenul nu va putea fi respectat şi este necesar să luăm măsurile necesare încă de pe acum. Dacă termenul de 1 august 2015 nu se poate respecta, trebuie să vedem dacă măcar pe 1 septembrie se poate finaliza acest proiect”, a spus Ilie, care a adăugat că „şi cu păşunatul, din aprilie şi până la 1 mai trebuiesc stabilite toate păşunile care sunt date asociaţiilor sau oamenilor care fac păşunat la nivelul judeţului”. El a atras atenţia că din exeprienţă se ştie că la împărţirea păşunilor apar conflicte între unităţile administrativ-teritoriale care necesită medierea Consiliului Judeţean. Vasile Ilie a arătat că şedinţa extraordinară a CJ Suceava este convocată de 16 consilieri judeţeni.

După discursul lui Vasile Ilie, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, i-a transmis acestuia că dacă aceste probleme erau urgențe le-ar fi putut anunţa pe ordinea de zi  suplimentară a şedinţei de ieri a deliberativului. Nechifor a spus că instituţia pe care o conduce nu are atribuţii legale în privinţa păşunilor. „Dacă vreţi să facem un colocviu putem să-l facem”, i-a transmis Nechifor lui Vasile Ilie. Şeful administraţiei judeţene a mai spus că în privinţa aeroportului lucrările sunt în derulare, iar acest proiect „nu are legătură cu primarii din teritoriu”. Făcând referire la proiectul „Utilităţi şi mediu” şi la cel pentru gestionarea deşeurilor, Cătălin Nechifor a spus că s-ar bucura de prezenţa primarilor, „pentru că în felul acesta poate îi convingem să mai plătească contribuţiile restante”. El a spus că unul dintre motivele pentru care proiectele sunt blocate este şi acela că unii primari nu şi-au plătit contribuţiile proprii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii din CJ vor o şedinţă extraordinară pentru dezbaterea a patru probleme urgente pentru judeţ.
 Vizualizări articol: 1222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii din CJ vor o şedinţă extraordinară pentru dezbaterea a patru probleme urgente pentru judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Babic sârbesc de Buzău Dintre toate cărnurile tocate și vârâte în maț, două sunt specifice Buzăului și de neîntâlnit altundeva: cârnații de Pleșcoi și babicul sârbesc de Buzău.Babicul se face din carne de porc (pulpă), tăiată cu... Citeşte