Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 feb 2015 - Anul XX, nr. 29 (5841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protecţia Copilului

Parteneriate public-private pentru sprijinirea copiilor din comunitate aflaţi în dificultate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava a încheiat mai multe parteneriate public-private pentru a susţine copiii din comunitate aflaţi în situaţie de risc, dar şi copii din sistemul de protecţie. DGASPC a încheiat anul trecut o convenţie de colaborare cu Fundaţia “Hand of Help” din Botoşani, dar şi cu Asociaţia Surorilor Misionare ale Patimilor lui Isus, Filiala Butea, judeţul Iaşi, cu scopul de a asigura servicii de tip rezidenţial de calitate copiilor aflaţi în plasament în centrul finanţat de această asociaţie. Protecţia Copilului Suceava colaborează şi cu Asociaţia Umanitară “Sirius Nord” din Gura Humorului, împreună cu care a reuşit să organizeze activităţi recreative pentru copiii proveniţi din sistemul de protecţie, mai ales în perioada vacanţelor.

Şeful DGASPC Suceava, Ionuţ Adomniţei, a declarat că s-au finalizat lucrările de construcții, izolare termică, schimbarea centralei termice și a instalației de încălzire şi s-au efectuat reparații interioare în vederea implementării proiectului Recompartimentare, reparaţii şi reabilitare termică la Centrul de plasament „Universul Copiilor” din Rădăuţi, proiect în valoare de 316.752 de lei, din care 90% finanţare prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) şi 10% finanţare de la Consiliul Judeţean Suceava.

 

Soluţii pentru copiii necăjiţi

Anul trecut a fost finalizat şi proiectul Reabilitare termică la Complexul Terapeutic “Ama Deus” din Siret (reabilitare termică și înlocuire tâmplărie), în valoare de 177.702,28 de lei, din care 90% finanţare prin bugetul MMFPSPV (159.932,05 lei) şi 10% finanţare de la Consiliul Judeţean Suceava (17.770,23 de lei).

În structura DGASPC Suceava funcționează 47 de servicii de tip rezidențial, din care un centru de plasament clasic, două centre de plasament modulate, 21 de case de tip familial, un centru de respiro, 18 apartamente, două centre maternale, un adăpost de zi și noapte pentru copiii străzii și un centru de primire în regim de urgență pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat. Directorul executiv al DGASPC Suceava, Ionuţ Adomniţei, a mai completat că în 2014 a fost închis Centrul de plasament “Laurenţia Ulici” din Gura Humorului, prin deschiderea a patru case de tip familial şi a unui centru de recuperare, proiect realizat prin Programul de Interes Naţional, în valoare de 2.969.725,59 de lei, din care contribuţia MMFPSPV a fost de 2.672.753,03 lei şi contribuţia Consiliul Județean Suceava a fost de 296.972,56 de lei.

„DGASPC a accesat astfel de proiecte tocmai pentru a creşte calitatea vieţii copiilor asistaţi în servicii de tip rezidenţial. De asemenea, am dezvoltat parteneriate public-private în vederea găsirii celor mai bune soluţii pentru copiii săraci din comunitate, aflaţi în situaţie de risc, precum şi pentru cei din sistemul de protecţie”, a completat Adomniţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parteneriate public-private pentru sprijinirea copiilor din comunitate aflaţi în dificultate.
 Vizualizări articol: 1076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parteneriate public-private pentru sprijinirea copiilor din comunitate aflaţi în dificultate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Așchii cu vin Cu aluaturile dulci pătrundem în zona gusturilor cizelate. Mâncăm plăcinte, foitaje., cornulețe și alte „cofeturi” nu doar pentru că organismul are nevoie de zahăr. E clar că ele ne plac. Așa de mult, încât am... Citeşte