Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 ian 2015 - Anul XX, nr. 14 (5826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Termica

Facturile la căldură pentru luna decembrie, mai mici decât cele din 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au mai puţin de plătit la căldură pentru ultima lună a anului trecut comparativ cu facturile din aceeaşi perioadă a anului anterior.

Temperaturile exterioare ceva mai ridicate decât un an în urmă, precum şi măsurile de  reducere a costurilor de încălzire luate de suceveni, în principal prin izolarea termică a apartamentelor, au influenţat consumul de energie termică la nivelul întregului municipiu reşedinţă de judeţ.

Conform consumurilor medii de gigacalorii înregistrate la cele aproape 20.000 de apartamente racordate la Termica, costul de încălzire a locuinţelor este cu aproximativ 6% mai mic decât în decembrie 2013.

Astfel, la un apartament cu o cameră, consumul mediu de energie termică în decembrie 2014 a fost de 74,5 lei, în vreme ce, cu un an în urmă, pentru aceeaşi perioadă, consumul mediu facturat a fost de 78,8 lei.

La două camere, factura medie de încălzire a locuinţei este de 124 de lei pentru ultima lună a anului trecut, în vreme ce pentru perioada similară din 2013, costurile au fost de 131 de lei.

Pentru cei care locuiesc la trei camere, consumul mediu facturat în decembrie 2014 a fost de 161 de lei, în vreme ce în decembrie 2013, acesta era de 171 de lei.

La patru camere, factura la căldură pentru decembrie 2014 a fost de 211 lei, în vreme ce pentru aceeaşi perioadă, dar cu un an înainte, consumul de energie termică facturat a fost de 223 lei.

„Consumul de energie termică a fost în concordanţă cu temperaturile medii exterioare. Dacă în perioada facturată din decembrie 2014 temperatura medie exterioară înregistrată a fost de 1,1 grade Celsius, cu un an înainte, temperatura medie exterioară a fost de 0,7 grade Celsius. Scăderea consumului de energie termică la nivelul oraşului este justificat şi de măsurile de economisire luate de către suceveni”, a precizat directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, care spune că a văzut un interes mare al populaţiei vizavi de izolarea termică a clădirilor, pentru a obţine un confort termic sporit, în condiţii de consum mai mic de gigacalorii.

 

Facturi cu peste 20% mai mari comparativ cu luna anterioară

Pe de altă parte, aşa cum era şi de aşteptat, facturile lunii decembrie, la încălzirea locuinţelor, au fost mai mari decât cele din noiembrie, pe fondul răcirii accentuate a temperaturilor exterioare.

Pentru un apartament de două camere, consumul de energie termică a crescut cu aproximativ 23% de la o lună la alta, fapt care se reflectă şi în facturile care sunt afişate deja la majoritatea scărilor de bloc din Suceava.

Astfel, pentru luna noiembrie 2014, costurile medii de încălzire a unei locuinţe cu o singură cameră în sistem centralizat au fost de 57 de lei, la două camere, de 95 de lei, la trei camere de 123 de lei, iar la patru camere de 161 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Facturile la căldură pentru luna decembrie, mai mici decât cele din 2013.
 Vizualizări articol: 1225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Facturile la căldură pentru luna decembrie, mai mici decât cele din 20135.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ?????????????? trimis de
(20 ian 2015, 17:31:27
SI CARE AU FOST TEMPERATURILE DIN APARTAMENTE?SAU ATI UITAT VUIETUL FACUT DE ZIARE???????????PARCA SCRIAU ZIARELE DE 16 GRADE???SAU LOCATARII ERAU MULTUMITI ASA CUM A FOST.... SI ACUM BATETI TOBA CA DE................S-A PLATIT MAI IEFTIN........CARE E ADEVARUL PANA LA URMA?????????????MULTUMITI DE TEMPERATURILE RECI DIN CASE SAU DE PRETURILE PLATITE LA ASOCIATII???????DECIDETI-VA PANA LA URMA CE VRETI............CONFORT SI CALITATE SAU PRET MIC SI .............BBBRRRRRRRRRRRR

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei