Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 ian 2015 - Anul XX, nr. 14 (5826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dosar în instanţă

Cum îşi negocia Aurel Olărean liniştea politico-penală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stenogramele depuse la dosarul ajuns pe rolul Curţii de Apel Cluj arată printre altele cum îşi negocia primarul arestat şi suspendat al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, liniştea politico-penală.

Într-o înregistrare realizată în mediu ambiental, cel mai probabil chiar în biroul edilului din Rădăuţi, Aurel Olărean are o discuţie cu Traian Andronachi, la vremea respectivă consilier local din partea UNPR, mai nou consilier independent, prin care îi condiţionează menţinerea soţiei, Angelica Andronachi, în funcţia de director al Bibliotecii Municipale de prezentarea demisiei din UNPR şi înscrierea în PDL.

„Traian Andronachi: Ce trebuie eu să fac, ca să-i spun lui Angelica să stea liniştită? Şi ce spun aşa rămâne, şi gata!

Aurel Olărean: Asta mă opream să verific, dar ... verific cât are Angelica? Cât are dispoziţia aia? Au şi ei dreptate: socrul tău, maică-ta şi ...

Traian Andronachi: Deci rămâne cum am stabilit?

Aurel Olărean: Se putea, dar...

Traian Andronachi: Deci vreau să ştiu clar că măcar până la termen nu-i daţi dispoziţie de revocare.

Aurel Olărean: Promit. Până la termen, până pe 12 (n.a. - septembrie 2014), nu-i dau nici o dispoziţie. Doar aşa ...

Traian Andronachi: Dar am bătut palma, nu?

Aurel Olărean: Da?!

Traian Andronachi: Vă ţineţi de cuvânt, da?

Aurel Olărean: Mă ţin de cuvânt. Vezi că are formular, are formular, dă-i să scrie formularul.

Traian Andronachi: Cu ce? De adeziune?

Aurel Olărean: Acolo, la el se completează, la secretar să întrebe”, este partea negocierilor dintre Aurel Olărean şi Traian Andronachi.

 

Olărean îl acuza pe Andronachi că doreşte să ajungă primar în Rădăuţi

Înregistrarea din biroul primarului din Rădăuţi a venit la numai câteva zile după ce Aurel Olărean s-a exprimat în public total neortodox la adresa lui Traian Andronachi.

În acest sens, elocventă este declaraţia unui martor cu care edilul din Rădăuţi a intrat în contact pe 29 august 2014, cu ocazia Festivalului "Ochi de Păun".

„Am intenţionat să întind mâna pentru a-i saluta pe cei doi (n.a. - primarul Olărean şi viceprimarul Ciobotariu), prilej cu care Olărean Aurel mi-a spus că nu dă mâna cu punkiştii şi a început să-mi adreseze injurii legate de prietenia pe care o am cu Andronachi Traian. Primarul Olărean Aurel a continuat injuriile la adresa mea şi a lui Andronachi Traian pe care-l acuza că doreşte să devină primar în condiţiile în care nu are capacitatea şi posibilităţile financiare de a ocupa o astfel de funcţie. În acest context, Olărean Aurel i s-a adresat viceprimarului, spunându-i că el a pus-o pe soţia lui Andronachi Traian directoare la Biblioteca Municipală, solicitându-i totodată ca în cursul zilei de luni să-i amintească să emită o dispoziţie prin care aceasta să fie revocată din funcţia de director dat fiind faptul că el are putere de decizie în primărie, iar soţia lui Andronachi Traian are un salariu de 15 milioane de lei (n.a. - lei vechi), mult prea mare”, a arătat martorul audiat de procurorii structurii centrale a DNA.

A doua zi, martorul s-a întâlnit din nou cu primarul Olărean, iar atitudinea acestuia se schimbase radical, context în care l-a rugat să-i nu-i spună consilierului local Traian Andronachi despre discuţia din 29 august 2014.

 

Cum era înjosită soţia consilierului Andronachi de primarul Olărean

Până să se ajungă la ameninţările privind demiterea din funcţie, procurorii DNA au descris şi presiunile la care era supusă soţia consilierului local Traian Andronachi. Potrivit datelor existente la dosarul aflat pe rolul instanţei clujene, începând cu anul 2012, Angelica Andronachi a fost supusă unui şir întreg de umilinţe şi presiuni din partea lui Aurel Olărean.

„A fost chemată în mod repetat de către acesta (n.a. - Aurel Olărean) şi lăsată să aştepte în antecameră de dimineaţă şi până la sfârşitul programului, a fost ascultată în prezenţa secretarei din lucrarea susţinută anterior în faţa comisiei organizate de Ministerul Culturii cu ocazia promovării examenului de grad. Inculpatul i-a formulat şi o plângere penală sub pretextul că diploma de bacalaureat a persoanei vătămate ar fi fost falsă. Toate aceste şicane au avut ca scop, aşa cum i-a comunicat într-o împrejurare inculpatul Olărean Aurel, să o determine <să-i închidă gura soţului meu, să-i pună lacăt la gură>”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

 

„Inculpatul a urmărit în mod constant să fie exonerat de răspunderea penală”

Presiunile exercitate asupra lui Traian Andronachi au avut un dublu scop. Pe de o parte Aurel Olărean urmărea să-şi consolideze majoritatea în cadrul Consiliului Local Rădăuţi, iar pe de altă parte dorea să obţină o hotărâre de consiliu pentru modificarea contractului de asistenţă judiciară atribuit avocatei Marinela Caterina Prodan, ceea ce l-ar fi pus la adăpost de problemele penale care tocmai apăruseră la orizont. 

Este vorba de acel contract prin care Marinela Prodan urma să câştige 15.000 de lei şi 50.000 de euro în cazul în care judecătorii dispuneau radierea din cartea funciară a unui imobil câştigat de SC Obcina SA Rădăuţi în instanţă şi care trebuia predat omului de afaceri Arcadie Plămadă.

De altfel, în prima fază a anchetei derulate de procurorii DNA, în iunie 2014, lui Aurel Olărean i s-a adus la cunoştinţă că este învinuit pentru complicitate la şantaj.

„Ulterior, inculpatul a urmărit în mod constant, prin orice mijloace, să fie exonerat de răspunderea penală în ceea ce priveşte modalitatea de încheiere a contractului de asistenţă juridică încheiat cu avocata Marinela Prodan”, se arată în rechizitoriul anchetatorilor.

 

Olărean a negat „şantajul” şi a avut o atitudine „nesinceră”

În timpul anchetei, Aurel Olărean a negat că ar fi exercitat presiuni pentru şantajarea lui Traian Andronachi, susţinând că votul acestuia nu ar fi avut relevanţă în cadrul Consiliului Local.

„Afirmaţia inculpatului este total neadevărată, în condiţiile în care, pentru a susţine proiectele, inculpatul avea nevoie de 10 voturi dintr-un total de 19 pentru majoritate simplă, iar probele administrate relevă că inculpatul se bucura de sprijinul a doar 9 dintre consilieri”, susţin procurorii DNA.

În finalul rechizitoriului, concluzia anchetatorilor este extrem de clară: „În prezenta cauză inculpatul a avut o atitudine cooperantă, dar nesinceră şi a negat constant faptele reţinute ca învinuire în sarcina sa, prezentând o situaţie de fapt în contradicţie evidentă cu ansamblul probatoriului administrat”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum îşi negocia Aurel Olărean liniştea politico-penală.
 Vizualizări articol: 4675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Cum îşi negocia Aurel Olărean liniştea politico-penală4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Orasul nimanui. trimis de
(20 ian 2015, 12:00:56
Ma uit cu stupefactie la lipsa de reactie a locuitorilor din acest orasel de provincie Radauti unde domneste o stare morbida, mizerie, asfaltul plin de cratere, casele darapanate, iz de saracie si lipsa unui teatru, unui cinematograf sau a unor locuri de distractie pentru tineret.In oraselul asta mort exista baruri su nemiluita si in rest nimic care sa atraga turistii.Invetitii nu s-au facut de ani buni, de furta de fura la maxim si contribuabilii supusi si imbatati de saracie si lipsa de cultura nu au reactie de a schimba ceva macar pentru generatiile viitoare.Este grotesc peisajul din acest fost minunat orasel bucovinean si aceasta schimbare in urat se datoreaza in mare masura si cetatenilor acestui loc.Primarul nu s-a ales singur ci a fost ales de populatie.Cred ca se observa cu ochiul liber lipsa de implicare a cetatenilor.Oamnei buni : VA MERITATI SOARTA si IATA REZULTATELE NEPASARII IN MASA A VOASTRA!!!!!!!!!!!
2.   Cum îşi negocia familia Lungu linistea afacerilor trimis de
(20 ian 2015, 12:30:42
@Monitorulsv, ieri de ce ati sters comentariile legate de bataia de la clubul Versus detinut de familia primarului Lungu?
Dupa ce le-ati sters, ati blocat posibilitatea adaugarii de noi comentarii.

Foarte suspecta decizie!
3.   Look who’s talking! trimis de
(20 ian 2015, 12:56:17
Că arată Rădăuțiul ca după bombardamentul aliaților asupra Dresdei anului 1945, se vede și din satelit.
Asta e rezultanta acțiunii unor borfășei transpartinici, a căror conduită „administrativă”, de atâția și atâția ani, a constat într-o singură acțiune: creșterea exponențială a teșcherelei. A propriei teșcherele.
Însă, a trece de la aspectul mizerabil al orașului la anatemizarea populației, invocând pasivitatea acestora, mai e cale lungă.
În fapt, care este bilanțul anului 2014 în Rădăuți?
- una bucată primar arestat;
- una bucată judecător arestat;
- una bucată judecătoare suspendată;
- una bucată „om de afaceri” arestat;
- una bucată Consiliu Local dizolvat (pe fond, deocamdată);
- una bucată șef poliție municipală – schimbat;
- una bucată prim-procuror Parchet de pe lângă Lege – schimbat din funcție;
- una bucată președintă Judecăcătorie – schimbată din funcție;
- una bucată manager spital – schimbat din funcție.

În fața acestor evidențe indubitabile, cred că doar un chibiț pus pe șotii poate afirma că Rădăuțiul este un oraș inert.
Rădăuțiul ESTE un oraș deosebit de dinamic, cel puțin sub aspectul frământărilor transformatoare. Rădăuțiul mocnește și clocotește la foc mic.

Mai există vreo localitate din județ care se poate mândri cu atâtea evenimente radicale, în ceea ce privește ritmul transformărilor?
Nu!
Suceava cea mămăligoasă poate să privească admirativ la Rădăuți.
Iar locuitorii Sucevei, când vor vrea să treacă prin Rădăuți, pot să-și ia cu ei și pașaportul.
Căci intrarea mămăligarilor suceveni în cel mai VIU oraș al județului se face numai pe bază de pașaport.
AM ZIS!
4.   Tii, ce m-am zuitat trimis de
(20 ian 2015, 13:35:36
loser

Dom prosecutor fătat astă-noapte,chicken
chatterbox
My IP: 208.123.223.32
ISP: Alentus Internet Services
City: Edmonton
Region: Alberta
Country: Canada

Gudlac!
Adresa o știți, judiciariștii și mascații sunt bine primiți.
Data trecută mi-au reproșat că nu i-am așteptat cu cafea și prăjituri.
Și așa mi-o fost o rușâneblushing de ș-acum mă gândescthinking c-am călcat regula ospeției:
oaminii ceia, trimiși decow paranoicii,cow infatuații șicow semianalfabeții de la Judecăcătorie și Parchetul de pe lângă Lege au efectuat o misiune.
Iar Io*, purcel, nu i-am omenit cu nica.i dont want to see
Așa că ian să mai repetăm mișcarea de vro câteva ori, până iese ca la regulament.hurry up

Aiestea comentarii de sus sunt … ofensă adusă autorității.
Fericirea mea, la naiba! Că asta s-o abrogat.
Apăi zicem că-i … ultraj administrativ.* Îi ghini așa?i dont know
-----
* p.s. am un amic online, de prin Bucale, care-i de meserie vidanjor. Adicătelea căcănar.
M-am luat o țâră la vămüială în online cu iel.
Acum stau ca pe ace și mă neliniștesc:confused dacă-mi face plângere penală pentru ultraj … câcănăresc?
La naiba! (eng. trad. Shit!)smug
5.   Buna trimis de
(20 ian 2015, 22:40:18
Ce urat arata orasul de cand este acest comunist la Primarie,, rusine PSD,,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei