Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 ian 2015 - Anul XX, nr. 10 (5822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Semne rele

Încasări extrem de slabe la plata taxelor şi impozitelor locale, la Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană se confruntă cu cea mai slabă perioadă de încasare a taxelor şi impozitelor locale din istoria sa post-decembristă.

Dacă în ceilalţi ani, chiar şi după declanşarea crizei economice, la casieriile şi ghişeele Primăriei Suceava se formau cozi mari, care uneori se întindeau chiar şi pe două etaje, acum abia de se văd unul-doi plătitori de taxe şi impozite.

„Este o situaţie cu adevărat îngrijorătoare. Nu putem spune că <semne bune anul are>, pentru că nu prea are. Din păcate, încasările pe o săptămână sunt de numai 57% din cele din perioada similară din 2014”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Foarte slabe sunt încasările la impozitul pe clădiri, unde plăţile efectuate de contribuabili sunt de numai 51,6% din ceea ce s-a încasat anul trecut.

Cea mai mare scădere este înregistrată la impozitul pe clădiri plătit de persoanele juridice, unde sumele încasate sunt de numai 5% din ceea ce s-a achitat anul trecut.

„Avem de încasat la primărie peste 700 de miliarde de lei vechi, din care 470 de miliarde lei vechi reprezintă taxe şi impozite la agenţii economici. În marea lor parte e vorba de firme care au o situaţie incertă, multe sunt în insolvenţă ori în faliment”, a precizat Ion Lungu.

Nici alte categorii de taxe şi impozite, care reprezintă baza bugetului local sucevean, nu stau mai bine la gradul de încasare.

Astfel, 74,5% este gradul de încasare la impozitul pe terenuri, iar cel de impozitare a mijloacelor de transport este de 66%, comparativ cu anul trecut.

„Sperăm ca de acum, că se încasează pensiile şi salariile, să crească aceste încasări.

Dar este vizibil faptul că nu mai vin oamenii în număr mare să plătească taxe şi impozite, nu mai este forfota din alţi ani pe la casieriile primăriei.

Dacă la finele anului vom avea execuţia bugetară apropiată de cea din 2014, ar fi un lucru bun. Din păcate nu văd ca lucrurile să se mişte altfel. Este o problemă care se acumulează de ani şi ani, dar se pare că există şi un grad mai mare de sărăcie a populaţiei”, a concluzionat şeful municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încasări extrem de slabe la plata taxelor şi impozitelor locale, la Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 2303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încasări extrem de slabe la plata taxelor şi impozitelor locale, la Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E normal trimis de
(15 ian 2015, 12:02:55
Cetatenii Sucevei au inteles ca degeaba platesc taxe si impozite.Orasul arata catastrofal.Strazile nu sunt asfaltate.Mizeria si zapada murdara acopera orasul.Cainii vagabonzi formeaza haite impresionante.Cinematograf 3D nu exista.Sala casei de Cultura arata ca dupa bombardament.Nu avem sdadion,echipa de fotbal in divizia A,sala polivalenta.Parcul Sipote a ajuns groapa de gunoi a orasului.Statuia lui Stefan cel mare de la cetate se degradeaza pe zi ce trece.Statuia lui petru Musat zace cine stie pe unde.Proiectul Curtea Domneasca zace in sertare.In schimb se gasesc mereu bani pentru Catedrala si pentru subventia la incalzire si apa calda pentru centralizati.
2.   Visul unei zile de ianuarie trimis de
(15 ian 2015, 12:10:15
Domnul Lungu si-a baut cafeaua la crasma Versus si acum sta la birou .Soarele il mangaie usor prin geamul deschis si domnul Lungu viseaza.
Frate ,de 10 ani mananc o paine alba aici la primarie.Afacerile merg struna,crasmele se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie.Orasul asta arata ca naiba si n-are nici de unele,totusi lumea ma iubeste si ma alege.De ce sa nu ies la pensie la Primarie?Ce-ar fi sa mai candidez inca o data?

3.   Cand n-ai caldura si apa calda in casa... trimis de
(16 ian 2015, 02:08:22
mai ai chef sa platesti taxele si impozitele unui oras care efectiv nu iti asigura conditii bune de locuita?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei