Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 dec 2014 - Anul XIX, nr. 298 (5807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În cont

Banii strânşi în urma Galei „Top 10 Suceveni”, puşi în bancă, pentru visul unui campion

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toţi banii strânşi în urma celei de-a treia ediţii a Galei „Top 10 Suceveni” au fost viraţi, la sfârşitul săptămânii trecute, în contul lui Florin Pitic, adolescentul în vârstă de 14 ani, din Vicovu de Sus, campion naţional în două rânduri la atletism (triatlon), cel care din cauza problemelor care apasă pe umerii săi firavi a fost la un pas de a renunţa la visul său: acela de a ajunge un mare campion.

 

Piticul, în redacţia Monitorului de Suceava

Vinerea trecută, Piticul nostru a ajuns la redacţia Monitorului de Suceava, însoţit de mama sa, Ana Pitic, şi de Iulian Schipor, profesorul de religie de la şcoala la care învaţă Florin.

Povestea lui Florin prezentată în cadrul unui reportaj video la gala ce a avut loc pe 12 decembrie a.c., la Conacul Domnesc, a impresionat foarte multă lume, care, prin donaţiile făcute, prin participarea la licitaţiile organizate în cadrul ineditului eveniment, prin cumpărarea invitaţiilor, ne-a ajutat să strângem banii pentru visul unui campion.

Împreună cu Florin şi mama sa, am fost la o bancă din municipiul Suceava, unde, cu ajutorul reprezentanţilor unităţii bancare, am deschis un cont pe numele lui Florin Pitic, în care am virat toţi banii adunaţi (aproximativ 10.000 de dolari SUA) la Gala „Top 10 Suceveni”.

Era pentru prima oară când intrau într-o bancă şi, după cum mărturisea emoţionată Ana Pitic, pentru prima oară când vedeau atât de mulţi bani.

Cât despre bani, aceştia vor fi folosiţi exclusiv pentru Florin Pitic, pentru a-şi continua cariera de sportiv şi a ajunge din nou pe podiumul unor competiţii importante de atletism, iar orice extragere din cont va fi făcută doar cu înştiinţarea prealabilă a reprezentanţilor Monitorului de Suceava.

 

„Aşa lucrează Dumnezeu, prin oameni”

Despre Florin Pitic v-am povestit în ediţiile trecute ale cotidianului nostru, iar reportajul video cu povestea Piticului îl puteţi viziona pe site-ul Monitorultv.ro ori pe site-ul Galei „Top 10 Suceveni” - www.top10suceveni.ro.

Adolescentul, elev în clasa a VIII-a la Vicovu de Sus, face de patru ani naveta la Rădăuţi, aproape zi de zi, pentru a merge la antrenamentele de atletism.

Dimineaţa la şcoală, după-amiaza la antrenamente, iar a doua zi o ia de la capăt. De luni până sâmbătă, inclusiv.

Rămas orfan de tată la nici 3 ani, Florin a fost crescut de mama sa, Ana Pitic, care în urmă cu mai mulţi ani a fost diagnosticată cu o tumoră pe creier. Femeia se împarte, aşa cum poate, între drumurile pe la spitale şi îngrijirea lui Florin, dar şi a celor două surori mai mari ale acestuia.

Cu o pensie de 350 de lei şi alocaţia lui Florin, Anei Pitic nu i-a fost deloc uşor în ultimii ani, şi cu toate astea şi-a crescut exemplar copiii.

În ciuda programului de om mare pe care îl are, Florin Pitic reuşeşte să fie unul dintre cei mai buni elevi ai şcolii la care învaţă, fiind foarte apreciat de profesori.

Greutăţile de acasă, care au culminat cu crizele tot mai dese de sănătate ale mamei sale, l-au dus în urmă cu aproximativ trei săptămâni aproape în pragul de a renunţa.

Atunci, însă, am aflat povestea lui şi ne-am propus să îl ajutăm, Gala „Top 10 Suceveni” fiind şi un eveniment caritabil.

„Aşa lucrează Dumnezeu, prin oameni”, spunea atunci profesorul de religie al lui Florin Pitic.

Ne-am despărţit vineri după-amiază, amintindu-i de promisiunea făcută: noi îl ajutăm, el se ţine în continuare de sport şi de şcoală.

„Cuvântul e cuvânt”, a repetat Piticul acelaşi lucru pe care mi l-a spus şi prima oară când ne-am întâlnit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Banii strânşi în urma Galei „Top 10 Suceveni”, puşi în bancă, pentru visul unui campion.
 Vizualizări articol: 1831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Banii strânşi în urma Galei „Top 10 Suceveni”, puşi în bancă, pentru visul unui campion5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei