Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 dec 2014 - Anul XIX, nr. 297 (5806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru finalizare

Ovidiu Donţu a anunţat că sumele pentru şoseaua de centură a Sucevei au fost suplimentate cu 20 de milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a declarat în cursul zilei de ieri că investiţia în şoseaua de centură a municipiului reşedinţă de judeţ va primi în anul 2015 finanţarea necesară pentru finalizarea lucrărilor. Aceasta după ce comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au adoptat un amendament formulat de senatorul PSD Ovidiu Donţu, prin care s-a suplimentat cu 20 de milioane de lei suma alocată pentru şoseaua de centură a municipiului Suceava. Ovidiu Donţu a subliniat că prin alocarea acestei sume, şoseaua de centură a Sucevei va putea fi finalizată în cursul anului viitor. În susţinerea amendamentului propus, Ovidiu Donţu a spus că şoseaua de centură a Sucevei reprezintă un proiect prioritar pentru judeţ, care are grad de realizare de 85%. „Această investiţie a avut alocată în anul 2014 toată suma necesară terminării lucrărilor, dar din vina constructorului, care a intrat în insolvenţă, proiectul nu a putut fi finalizat, contractul fiind reziliat. De asemenea, ar fi fost extrem de nepotrivit să transmitem un semnal cetăţenilor judeţului Suceava că această investiţie a fost prioritară în 2014, nefinalizându-se din cauze independente de voinţa finanţatorului, şi să nu considerăm prioritar acest proiect de investiţii pentru anul 2015”, a spus Ovidiu Donţu în susţinerea amendamentului său.

De precizat că amendamentul senatorului Ovidiu Donţu a avut susţinerea ministrului Transporturilor, Ioan Rus. Senatorul PSD de Suceava a precizat că ministrul Transporturilor a afirmat că doar contestaţiile îndelungate la procedura de achiziţie ar mai putea întârzia finalizarea acestui proiect. În acelaşi timp, Ioan Rus a spus că pentru Ministerul Transporturilor aceasta este o lucrare prioritară în condiţiile în care ministerul îşi propune să finalizeze cât mai multe dintre obiectivele care au un grad mare de realizare a lucrărilor.

Ovidiu Donţu a mai precizat că şi ministrul Finanţelor, Darius Vîlcov, a precizat că trebuie găsiţi banii necesari pentru finalizarea şoselei de centură a Sucevei în cursul anului 2015, indicând în acelaşi timp şi sursa de finanţare, respectiv capitolul „alte acţiuni” din bugetul Ministerului Finanţelor.

Pe de altă parte, senatorul Ovidiu Donţu le-a transmis colegilor parlamentari că această investiţie este importantă şi datorită faptului că în Bucovina este necesară separarea traseelor turistice de drumurile de transport marfă, iar finalizarea centurii ocolitoare a municipiului Suceava reprezintă un prim pas în acest sens.

„O situaţie nepotrivită a apărut în momentul în care pe fişa de investiţii a acestui obiectiv apărea din greşeală că suma necesară pentru finalizarea lucrărilor ar fi de 83 de milioane de lei. După unele verificări declanşate în urma dezbaterilor din comisiile de transport ale Parlamentului, CNADNR, prin specialiştii săi, au recunoscut că suma din fişa de investiţii era neactualizată, lucru care ar fi putut să genereze amânări datorită unor nevoi supraevaluate. Faţă de această situaţie, o analiză rapidă a dus la deblocarea acestei probleme”, a mai explicat Ovidiu Donţu.

Nu în ultimul rând, el a ţinut să precizeze că aprobarea amendamentului cu privire la şoseaua de centură a Sucevei a beneficiat şi de susţinerea parlamentarilor PSD Neculai Bereanu, Ioan Stan, Eugen Bejinariu, Gavril Mîrza, Eugen Uricenc şi Ovidiu Iane. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Donţu a anunţat că sumele pentru şoseaua de centură a Sucevei au fost suplimentate cu 20 de milioane de lei.
 Vizualizări articol: 12897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 11 voturi
Ovidiu Donţu a anunţat că sumele pentru şoseaua de centură a Sucevei au fost suplimentate cu 20 de milioane de lei2.1511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suceava este cu adevarat mizerabila! trimis de
(20 dec 2014, 12:22:04
Este mare nevoie de elaborat un plan de perspectiva privind schimbarea aspectului actual al Sucevei intr-unul civilizat si cu personalitate.
Sv. este cu adevarat mizerabila. Spatiile VERZI dispar treptat, iar norii de praf de pe ,,bulevardele noastre’’duc mizerie peste tot! Spatiile verzi din Suceava sunt din ce in ce mai rare, iar cele ramase dispar fara mila!
Lipsa de orientare si educatie a ,,stralucitilor” conducatori si lipsa bunului simt a dus la situatia de fata!

1.1  RE: Suceava este cu adevarat mizerabila! trimis de
(20 dec 2014, 12:36:23
Cit se doreste o pista moderna pentru ciclisti, delimitata de trotuar si de strada si care sa cuprinda intreg municipiul si imprejurimile lui. Ce este in prezent este o bataie de joc! Este o improvizatie, care deranjeaza pietonii, are marcaje desuete, empirice, duce la accidente, deci ceva nefunctional

Cind vor fi modernizate trotuarele si vor fie lasate spatii pentru locuri de verdeata si flori!?

Si cablurile RDS ar fi bine sa fie coborite de pe stilpi, ca arata groaznic.

Mai multe parcuri si miniparcuri cu verdeata si flori, cosuri de gunoi la fiecare stilp, banci peste tot in oras, copaci, arbusti plantati peste tot, WC-uri publice, etc.

Emisiuni educative cu continut special, centrate pe trezirea si educarea spiritului civic al sucevenilor, care trebuie sa invete sa se comporte si sa pastreze curatenia orasului nostru,etc

Orasul trebuie personalizat, iar asta cade in atributiile unui colectiv de arhitecti, selectati in urma unui concurs, oameni de valoare, de buna credinta, cu simt artistic si patriotism local.

Sa se inteleaga odata ca aceste probleme se rezolva cu profesionalism si competenta si nu dupa ureche, de catre cei din conducere, care umbla numai dupa capatuiala, intrecindu-se in hotie si lichelism
1.2  RE: Suceava este cu adevarat mizerabila! trimis de
(20 dec 2014, 13:46:07
Inca putin si ajunge Suceava ca Prelipca. Cand vin alegerile iar va prosteste Lungu cu umbrele, pixuri si galeti si-l votati pe asa zisul... "gospodar". Nu va mai plangeti atata... Meritati-va soarta!
2.   PSD partidul coruptilor si incompetentilor trimis de
(20 dec 2014, 13:48:46
Guvernul PSD Ponta a alocat în bugetul pentru 2015 doar 5,64% din suma necesară pentru finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului Suceava. Adică cinci milioane de lei dintr-un necesar total de 88,5 milioane.Bascalie curata.Domnul Dontu si domnul Nechifor nu inseamna nimic pentru conducerea PSD.Lor li se arunca firimituri.Acum Dontu vine si se lauda ca a mai obtinut 20 milioane lei.Vrajeli de doi lei.Oricum concluzia e clara .Soseaua de centura nu va fi gata nici in 2016.Domnul Flutur a inceput lucrarile in 2008 si in 2012 soseaua de centura era aproape gata.Oamenii lui Ponta galacticul,plagiatorul de marca interntionala,nu reusesc in intervalul 2012-2016 sa termine cei 10% ramasi pentru finalizarea lucrarilor.Halal sa va fie.
3.   PSD partidul coruptilor si incompetentilor trimis de
(20 dec 2014, 14:15:40
Ordonanta traseistilor a fost declarata neconstitutionala de CC.Daca intrebai un copil de pe strada iti spunea acelasi lucru.Cum adica ,vii tu guvernul Romaniei condus de galacticul Ponta si dai o ordonanta de urgenta prin care anulezi o lege 45 de zile??Nici in Burkina Faso nu exista asa ceva.Curtea Constitutionala a dat verdictul de neconstitutionalitate,dar s-a spalat pe maini ca Pilat din Pont.A zis ca Parlamentul trebuie sa rezolve problema celor 2000 de alesi locali(500 primari),traseistii care au trecut la ciolanul puterii.Sunt trei variante:ori Parlamentul va zice ca decizia CC nu se aplica retroactiv,ori ca alesii locali trec inapoi unde au fost,ori cei 2000 alesi sunt dati afara din functii.Ce va decide un Parlament majoritar PSD si alte partidulete si grupuri agatate de mirajul puterii?
de asemenea domnul Victor Ciorbea ar trebui sa-si dea demisia din functia de avocat al poporului.A refuzat solicitarile PNL,PDL ,PMP si altor persoane de a da la CC ordonanta,desi se vedea din avion ca e neconstitutionala.Rusine domnul Ciorbea.
4.   Lista traseistilor pentru o punga cu doi galbeni trimis de
(20 dec 2014, 15:47:29
Maria Cojocaru – oraşul Dolhasca, Violeta Zenovia Tăran – comuna Berchişeşti ,Petru Nistor – comuna Mălini,Marinel Bălan – oraşul Frasin, Artimon Ionesi – comuna Frătăuţii Vechi, Daniel Olariu – comuna Hânţeşti, Dumitru Nimiţan – comuna Ciprian Porumbescu, Mihai Senic – comuna Stroieşti ,Dănuţ Gavriliuc – comuna Vereşti.
Gheorghe Fron – comuna Cornu Luncii, Vasile Petroaie – comuna Drăgoieşti, Ioan Oros – comuna Ostra, Ioan Onufrei – comuna Marginea, Ion Vasiliu – comuna Preuteşti, Dorin Rusu – comuna Crucea şi Gheorghe Streangă – Frătăuţii Noi.
Ion Lungu - Suceava, Aurel Olărean-Radauti Ilie Boncheş -Vatra Dornei. Ioan Paval -
Dumbraveni.Astia sunt PRIMARII TRASEISTI.

5.   Lista traseistilor pentru o punga cu doi galbeni trimis de
(20 dec 2014, 15:48:34
LISTA TRASEISTILOR CONSILIERI JUDETENI
Cristina Teodorovici , Brânduşel Nichitean ,Adrian Ispeciuc ,Ioan Piticari, Tiberiu Beldiman, Gheorghe Ghişovan , Raul Gabriel Rotaru, Mihai Creţeanu, Cristian Cuciureanu, Mihai Voloşeniuc , Paul Boncheş, Mihai Artene, Petru Preutescu.
LISTA TRASEISTILOR CONSILIERI LOCALI
Andrei Păduraru , Vasile Mocanu ,Corneliu Vornicu,Daniel Ungurian, Costel Tătăranu , Liviu Cîrlan,Adrian Arămescu.

6.   Ordonanta prostitutiei traseiste trimis de
(20 dec 2014, 15:50:13
La nivel de tara in jur de 2000 de alesi locali au trecut in tabara puterii.Victor Ciorbea ,avocatul poporului,singurul care o puutea trimite la curtea Constitutionala n-a facut-o.In loc sa deserveasca poporul,el l-a deservit pe Ponta.Domnul Victor Ciorbea îi consideră probabil analfabeți pe toți cetățenii României, într-atât încât să nu înțeleagă că modificarea prin Ordonanță de urgență a unei legi și, aplicat în cazul în discuție, punerea unei legi între paranteze pentru 45 de zile, încalcă niște drepturi și libertăți a persoanelor publice. Ordonanta prostitutiei a mers la pachet cu 2 miliarde lei dati primariilor,bani proveniti de la investitii si coparticipari fonduri europene.

7.   Ordonanta prostitutiei traseiste trimis de
(20 dec 2014, 15:51:17
Timp de 45 de zile România a fost în zona crepusculară în care şantajul la aleşii locali a devenit regula.Incepând cu 1 septembrie, ordonanţa de urgenţă a guvernului Ponta adoptată cu sfidarea Constituţiei, alegătorilor, societăţii civile, opoziţiei a aruncat o perdea de fum peste tot ce înseamnă democraţie românească.Presiunile exercitate de PSD la adresa primarilor şi consilierilor locali, au devenit intolerabile odată cu intrarea prostituţiei politice din zona interdicţiei în ceea a normalităţii prin efectul unei ordonanţe de urgenţă.”Ai trecut sau nu” a devenit salutul cu care au fost întâmpinaţi aceşti aleşi timp de 45 de zile, iar în cealaltă parte a balanţei au stat fonduri, contracte, slujbe ale lor şi familiilor, precum şi orice altceva mai poate arunca în ecuaţia şantajului maşinăria partidului stat.

8.   Hotarare univoca si de la mine putere trimis de
(20 dec 2014, 15:52:18
Subsemnatul Stefan Suceveanul mentionez ca in 2012 am votal la alegerile locale cu USL(partea PNL).Ca atare nu-i mai recunosc ca si consilieri locali care sa ma reprezinte pe mine cetateanul votant si platitor de lefurile lor pe urmatorii:
- Vasile Mocanu -traseist,plecat de la PNL la mult insuratul Tariceanu.
- Andrei George Păduraru traseist, plecat de la PNL la PSD
Corneliu Vornicu traseist,plecat de la PNL la mult insuratul Tariceanu

9.   Bilantul tragicomic al primarului Lungu trimis de
(20 dec 2014, 16:05:26
Zielele trecute domnul primar isi facea un bilant 2014 la ceva ce n-a existat.Adica la niste realizari care vor fi in viitorul apropiat.La fel de apropiat ca si soseaua de centura:)).Domnul Lungu batea campii cu lucrari pe bulevardul G.Enescu,cu pasarela de la Itcani etc.Domnule lungu,ati facut din acest oras o mocirla si o groapa de gunoi.Majopritatea strazilor sunt praf si pulbere.Fie ca nu le-ati mai asfaltat de 10 ani,fie au fost sapate de harciogii de la pfeiffer.Curatenia orasului este un vis indepartat.Cainii vagabonzi haladuie in haite impresionante.Daca faceti o vizita de lucru oriunde,in G.Enescu,in Zamca,in Obcini,Itcani,burdujeni,o sa spuneti ca va aflati in epoca lui Stefan cel Mare .Peste tot e mizerie si orasul este scapat de sub control.Despre viata culturala ce sa mai spunem,nu avem cinema 3D,nu avem teatru,nu avem filarmonica.Nu avem stadion,nu avem sala polivalenta.Nu avem nika.Domnule primar,afirm cu mana pe inima.Sunteti o nulitate administrativa si nu ati facut nimic pentru acest oras in 10 ani.
10.   Bilantul tragicomic al primarului Lungu trimis de
(20 dec 2014, 16:12:50
Strada Mărăşeşti este un dezastru, oamenii nu pot circula pe trotuare de la un capăt al altuia al străzii. Noroiul este la el acasă nu numai pe carosabilul şi pe trotuarele de-a lungul străzii Mărăşeşti, ci şi pe străzile lăturalnice.Cârpacii de la Pfeiffer îşi dau în petec zi de zi. Unul din cele mai clare exemple în acest sens este strada Mărăşeşti. De la un capăt la celălalt, strada este plină de gropi săpate pentru te miri ce şi lăsate de izbelişte. Noroiul parcă a dospit şi se întinde de pe o parte până în cealaltă a străzii, de-a lungul acesteia, nu doar de-a latul. De aproape de intersecţia cu strada Mihai Viteazul şi până dincolo de zona Catedralei „Naşterea Domnului”.De asemenea daca mergi mai departe si treci de Liceul pedagogic spre serpentine e iar dezastru.Sunt vreo sapte santuri care traverseaza strada.Mergeti in G.Enescu .Chiar in fata unde este banca Transilvania si unde era Casa Plus.Acolo este un fel de piata.Toate dalele sunt sparte si nu au mai fost schimbate de pe vremea lui Ceasca.Mergeti pe stradutele spre liceul sportiv.Ai senzatia ca sunt cratere datorita unui cutremur.Rusine sa va fie domnule primar.N-ati facut nimic pentru acest oras.
11.   Un sfert de veac degeaba????? trimis de
(20 dec 2014, 16:19:40
Sunt 25 de ani de când oamenii au murit în stradă pentru o Românie fără Securitate, fără supraveghere, intimidare şi incriminare. Dar astăzi politicienii noştri încearcă să reinstaureze controlul absolut şi să pregătească un nou stat poliţienesc. Noua lege a supravegherii cibernetice, adoptată în Parlament vineri, 19 decembrie, va permite oricărui ofiţer de informaţii să-ţi percheziţioneze, fără mandat, calculatorul, tableta sau telefonul.Fideli principiului Toate partidele, aceeaşi mizerie, senatorii au votat în unanimitate pentru ca dreptul cetăţenilor la viaţă privată, la secretul corespondenţei, la comunicare electronică nestingherită, să fie anulat.În aceşti ultimi ani, Internetul a reprezentat ultima baricadă a cetăţenilor şi a societăţii civile din România, a fost o sursă preţioasă de informaţie şi a creat platformele pentru mişcările de stradă. Acesta este motivul pentru care politicienii încearcă suprimarea libertăţii fundamentale şi a capacităţilor de acţiune pe care el le întemeiază. Dacă legea votată vineri este promulgată de preşedinte şi intră în vigoare, toate eforturile revoluţionarilor şi toată lupta noastră vor deveni zadarnice.
12.   Si PSD Vrea o femeie la presedentia partidului trimis de
(20 dec 2014, 16:31:52
Vestea că liberalii au ales să fie conduşi de o femeie necăsătorită, tânără, frumoasă a căzut ca un trăsnet peste scena noastră politică. După Udrea, preşedintele PMP, şi Macovei, preşedintele unui viitor partid, tot de dreapta, iată că şi PNL a decis să meargă pe mâna unei femei, că, vorba aia, mâna de femeie face minuni. Pentru a nu rămâne, ca de obicei, în urma istoriei, şi PSD vrea să apeleze, potrivit unor surse, tot la o doamnă, pe post de preşedinte.
Gabriela Firea: „În mod normal, dacă e pe alese femei, mie mi se cuvinte preşedinţia Partidului. Ştiu să mint mai bine şi decât Ponta, sunt ortodoxă, foarte patrioată, şi plus de asta ştiu să fac foarte bine copii.
Rovana Plumb: „Aş fi foarte bună ca preşedinte al PSD, în orice caz mai bună ca actuala conducere, care s-a compromis total prin pomenile electorale de-a dreptul deşănţate. Eu promit membrilor PSD că, dacă mă vor alege în fruntea partidului, le înmatriculez la toţi limuzinele în Bulgaria”.
Maria Grapini: „Ca şi membră a uniunii PSD-PC şi ca şi europarlamentar aş face o treabă nu neapărat bună, dar sigur o treabă mare în fruntea Partidului.
Olguţa Vasilescu: „Sunt cea mai bine pregătită pentru această funcţie! Uitaţi-vă ce am făcut în Craiova, care a devenit, sub mandatul meu, primul oraş-cocalar din lume, ceea ce reprezintă o performanţă extraordinară.
13.   Să văd acțiune! trimis de
(20 dec 2014, 21:42:03
Sunteți niște c@c@nari, nu aveți tupeu să protestați în fața primăriei și a prefecturii și vă lăudați cât de viteji sunteți aici. Era momentul dupa ce a câștigat Johannis să ieșim toți în stradă și să punem o listă cu revendicări comune și nu plecam acasă fără să se indeplinească. Da, dar asta se poate cu 2-5 milioane de oameni în stradă și nu pe stadion sau televizor. Vedeți modelul grecesc. Alt moment bun este mâine la depunerea jurământului lui Johannis, să se știe ce cere strada, să știe că au un stăpân și acesta e poporul! Când vă hotărâți să mă anunțați aici. Vă pup!
14.   Limbricul de Radumamii.... trimis de
(20 dec 2014, 22:15:40
Uite cine il elogiaza pe Flutur.....Domnul Flutur.....bai limbric avortat.....nu ne mai intoxica pe aici, ca parca Flutur si PDL-ul erau aia care furau....Poate ca furau....cert e ca au lasat ceva in urma.....Raducule.....mai da cu limba ta ascutita in dosurile PSD-istilor tai pe care ii sustinei.....Esti un gunoi intoxicat!
15.   Brain refresh trimis de
(21 dec 2014, 11:45:27
6. Limbaj execrabil trimis de RADUMAMII
(31 oct 2012, 14:22:43 | Romania Romania | RCS & RDS SA)
Astia sunt basistii,pe langa faptul ca nu intelegeti nimic din tot ce se intampla va exprimati ca pe imasul comunal,vulgar si pornografic.Aici ne aflam pentru o confruntare de idei,ideologii si perspective,nu ca sa injuram la coada vacii.
”PDL stă ceva mai bine la votanții cu liceu și la cei cu școală profesională și stă absolut catastrofal în rândul votanților cu studii superioare, unde raportul este de aproape 5 la 1 pentru USL".

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava:  ☭  ϑ
16.   Bugetul plagiatorului Ponta trimis de
(21 dec 2014, 14:23:29
Bugetul propus pentru anul 2015 este cel mai cârpit buget de după 1989.Acest buget nu vine cu solutii economice pentru tara.Grupurile PNL au votat împotriva bugetului propus pentru 2015, pentru că acesta "în loc să lupte împotriva corupției, stimulează corupția".""De ce am votat împotrivă ? Pentru că acest buget, în opinia noastră, continuă risipa resurselor bugetare, continuă să dea slobod evaziunii fiscale și, mai ales, în loc să lupte împotriva corupției, stimulează corupția. De asemenea, este un buget care, împotriva afirmațiilor demagogice făcute, de la această tribună, de reprezentanții Puterii, nu crează locuri de muncă, ci, dimpotrivă, micșorează orice speranță a cetățenilor acestei țări de a-și mai găsi un loc de muncă " a spus Eugen Nicolăescu.
16.1  RE: Bugetul plagiatorului Ponta trimis de
(21 dec 2014, 17:25:44
Astia "batraneii" macar o sa termine centura, nu o sa faca terenuri de fotbal in panta si nici partii de ski pe versanti "nepotriviti". Toti urla centura, centura... Da mai, va fi centura gata mai ales pentru oamenii prea cinstitei drepte. Acolo astia de la noua dreapta liberala isi vor putea alege la discretie clientii pardon "contractele avantajoase".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei