Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 dec 2014 - Anul XIX, nr. 297 (5806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trimişi în judecată

Au furat ulei electroizolant din transformatoarele E.ON şi au creat prejudicii de zeci de mii de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru indivizi au fost trimişi vineri în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind acuzaţi că au furat ulei electroizolant din transformatoarele E.ON, pagubele distrugerilor rezultate fiind de ordinul zecilor de mii de euro.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, cei patru se numesc Florin Aileni (11 furturi), Ilie Sebastian Bejinariu (12 furturi), Ionel Andrei (5 furturi) şi Cătălin Macsim (5 furturi), au vârste cuprinse între 21 şi 43 de ani, iar trei dintre ei sunt din comuna Hânţeşti şi unul din municipiul Suceava.

Faptele au fost comise în perioada 2013-2014 de pe raza mai multor localităţi limitrofe municipiului Suceava (Zvoriştea, Adâncata, Siminicea, Moara, Şerbăneşti).

Numai în sarcina lui Ilie Sebastian Bejinariu,cel care este acuzat de 12 furturi, prejudiciul a fost calculat la aproximativ 40.000 de euro.

Cei patru inculpați sunt cercetaţi pentru fapte similare şi pe raza judeţului Botoşani.

Uleiul l-au vândut pe câteva sute de lei, însă prejudiciile rămase în urma furturilor sunt uriaşe. Pe lângă pagubele aduse E.ON, hoţii au lăsat pe întuneric şi sute de locuinţe.

Uleiul electroizolant, explică anchetatorii, este un element component al transformatoarelor, care izolează părţile sub tensiune, între ele şi faţă de masă, respectiv are rol de lichid de răcire, disipând energia termică generată de partea activă a transformatoarelor de putere. Transformatoarele electrice sunt, la rândul lor, componente ale reţelelor electrice. Acest ulei este unul special, care nu se găseşte în comerţ.

„Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava care se va pronunţa şi cu privire la confiscarea sumei de 120 lei de la Bejinariu Ilie Sebastian şi 1.680 lei de la Aileni Florin, sume de bani obţinute în urma valorificării uleiului sustras”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au furat ulei electroizolant din transformatoarele E.ON şi au creat prejudicii de zeci de mii de euro.
 Vizualizări articol: 2694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Au furat ulei electroizolant din transformatoarele E.ON şi au creat prejudicii de zeci de mii de euro3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei