Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 nov 2014 - Anul XIX, nr. 262 (5771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Drumul Adâncata-Fetești, inaugurat de localnici în prezența deputatului PDL Ioan Balan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă, 8 noiembrie, de Sf. Mihail și Gavriil, în comuna Adâncata au fost inaugurate lucrările de modernizare a drumului care face legătura cu satul Fetești, în lungime de 3,2 kilometri, investiție în valoare de 2,3 milioane de lei care a fost realizată cu fonduri europene. Evenimentul a avut loc în prezența locuitorilor comunei, a autorităților locale, în frunte cu primarul PDL, Viorel Cucu, și a deputatului PDL Ioan Balan, care a fost ales parlamentar în colegiul electoral nr. 2, din care face parte și comuna Adâncata.

Tot sâmbătă a fost dezvelită noua troiță a comunei și s-a inaugurat și fântâna de la intrarea în localitate, care a fost refăcută în totalitate. Cele trei obiective au fost sfințite de un sobor de preoți care l-a avut în frunte pe preotul paroh Mitu Pascal.

”E un moment deosebit pentru parohia noastră pentru că la intrarea în sat s-a sfințit, s-a binecuvântat troița aceasta frumoasă și s-a inaugurat și drumul care s-a făcut până la Fetești. Pentru noi e o mulțumire și o binecuvântare pentru că sfințirea sfintei cruci este pentru noi armă, ajutor, pavăză, întărirea credinței. Este pentru noi o zi de bucurie, o zi de împlinire”, a spus preotul Mitu Pascal.

 

Mulțumiri lui Flutur și Balan pentru sprijinul acordat în realizarea proiectului de modernizare a drumului

Primarul Viorel Cucu a ținut să le mulțumească deputatului Ioan Balan și fostului președinte al Consiliului Județean Gheorghe Flutur pentru sprijinul acordat în realizarea investiției în modernizarea drumului Adâncata-Fetești. ”Vreau să mulțumesc pentru inaugurarea drumului Adâncata-Fetești, un drum betonat realizat cu fonduri europene, în mod special domnului președinte Gheorghe Flutur și domnului deputat Ioan Balan, care au semnat acest proiect și iată azi, într-o zi de mare sărbătoare, Dumnezeu ne-a ajutat să-l inaugurăm. Este un drum betonat care rezolvă o mare parte din problemele locuitorilor satului Fetești. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și ne-au ajutat să putem restaura și fântâna de la intrarea în comună și, de asemenea, celor care au pus umărul pentru ridicarea acestei troițe, ca de fiecare dată când vom trecem pe lângă ea să ne amintim de Dumnezeu, căci locuitorii comunei Adâncata sunt oameni credincioși, oameni gospodari”, a spus Viorel Cucu.

El a ținut să le amintească locuitorilor comunei de eforturile făcute de la preluarea mandatului în modernizarea școlilor, a căminului cultural și a altor obiective din comună, eforturi bazate pe surse proprii, arătând că actuala administrație județeană nu a sprijinit deloc localitatea. ”Avem cu ce ne lăuda în doi ani și jumătate de guvernare locală PDL. Cred că toți locuitorii comunei Adâncata văd că în urma noastră rămâne ceva. Din păcate, domnul președinte al Consiliului Județean ne neglijează și la toate rectificările bugetare nu a dat nici un leu pentru comuna Adâncata. De ce? Suntem noi vinovați, locuitorii comunei Adâncata? De ce pedepsește locuitorii comunei Adâncata? Suntem oare noi mai proști ca ceilalți din alte localități? Suntem considerați proștii județului Suceava noi, cei din comuna Adâncata? Și nu numai noi. Ne sfidează acest domn prin ținerea sub întuneric a comunei Adâncata”, a spus primarul.

 

Balan i-a felicitat pe primar și pe consilierii locali că nu au ținut cont de culoarea politică și au realizat lucruri importante pentru comună

La rândul său, deputatul Ioan Balan a ținut să-i felicite pe membrii Consiliului Local Adâncata, care nu au ținut cont de culoarea politică și au realizat lucruri importante pentru comunitate. El a adresat mulțumiri speciale primarului Viorel Cucu, care ”face cinste comunei”. ”Mă bucur să fiu astăzi aici, într-o comună dragă mie, o comună în care avem un primar care ne face cinste, o comună în care un om gospodar știe cum se fac lucrurile gospodărește. Vedem azi, aici, o fântână, o troiță și un drum, lucruri pe care obligatoriu un primar trebuie să le facă într-un mandat. A spus primarul Viorel Cucu că nu prea se bucură de sprijin de la județ, dar se bucură de sprijinul dumneavoastră. Or forța unei localități stă în dumneavoastră. Vedeți un om la cârma primăriei Adâncata care și cu bani puțini a demonstrat că se pot face lucruri bune și importante pentru comună. Amintiți-vă cum arătau școlile, cum arăta Adâncata cu doi ani și jumătat în urmă. Ghinionul nostru a fost că nu am reușit să-l scoatem primar în mandatul 2008-2012, cel mai favorabil mandat de Consiliu Județean pentru județul Suceava și, din păcate, comuna Adâncata nu a putut beneficia de fonduri. De multe ori l-am rugat personal pe Viorel Cucu în acea perioadă să meargă la primar să-l roage să inițieze proiecte, dar din păcate lucrurile acestea nu s-au întâmplat. Se întâmplă astăzi și e un lucru bun”, a spus Balan.

El și-a încheiat discursul cu o glumă care a amuzat asistența. ”Într-o dimineață vine Viorel Cucu la mine și îmi spune: domnule deputat, am nevoie mare să mă sprijiniți cu o găleată. Zic o găleată? El zice că da, facem troița și vrem o găleată de inox. Și eu i-am răspuns: domnule primar la câte găleți a dat PDL, ce mai contează o găleată în plus sau în minus”, și-a încheiat Balan discursul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul Adâncata-Fetești, inaugurat de localnici în prezența deputatului PDL Ioan Balan.
 Vizualizări articol: 2271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Drumul Adâncata-Fetești, inaugurat de localnici în prezența deputatului PDL Ioan Balan2.353

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei