Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 oct 2014 - Anul XIX, nr. 231 (5740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Judecată

Pedeapsă foarte blândă a instanţei, în cazul agresorului unui tânăr rămas fără un ochi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Fălticeni s-a pronunţat, ieri, într-un dosar privind o faptă de agresiune foarte gravă, în urma căreia un tânăr a rămas cu infirmitate permanentă, pierzându-şi un ochi. Autorul agresiunii, judecat pentru vătămare corporală gravă, a scăpat fără nici o zi de închisoare şi cu obligaţia de a achita daune mult mai mici decât a solicitat victima. Pentru tânărul rămas fără un ochi mai există însă o şansă, el având posibilitatea de a înainta recurs.

 

Atacat cu parul, în staţia de autobuz, pentru o plângere depusă la poliţie de sora sa 

Agresiunea în cazul căreia judecătorii s-au pronunţat ieri s-a produs tocmai pe 7 februarie 2011.

Ioan Cezar Turcu, la acea vreme în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Huşi – Preuteşti, s-a deplasat până la staţia de autobuz din sat, pentru a-şi conduce sora acasă. Aceasta depusese o plângere la poliţie împotriva localnicului Mihai Moşneagu, atunci în vârstă de 19 ani, pentru ameninţare, şi se temea să meargă singură prin sat.

Chiar în staţia de autobuz, rezulta din ancheta poliţiei de la acea vreme, Mihai Moşneagu l-a atacat pe Ioan Cezar Turcu cu un par. Acesta a fost lovit violent în cap, inclusiv după ce a căzut la pământ. 

Turcu a fost internat mai întâi la Spitalul Judeţean Suceava şi apoi la o unitate spitalicească din Iaşi, având multiple leziuni grave la cap.

Constatările din certificatul medico-legal al victimei spun totul despre violenţa atacului. Ioan Cezar Turcu prezenta multiple fracturi la nivelul oaselor feţei. De asemenea, victima a suferit două plăgi contuze orbitare cu secţiune de nerv optic stâng cu lipsă totală a vederii.

„Lipsa totală a vederii ochiului stâng îi conferă victimei o infirmitate definitivă cu invaliditate parţial definitivă, cu scăderea capacităţii de muncă cu 35%”, mai constata medicul legist la acea vreme.

 

Pedeapsa stabilită de judecători

După o anchetă care s-a mişcat foarte greu şi care a ajuns la o sentinţă după mai bine de trei ani şi jumătate, Judecătoria Fălticeni a dispus ca inculpatul să fie condamnat la 2 ani de închisoare, însă pedeapsa a fost suspendată, cu un termen de supraveghere de 2 ani de zile. Asta înseamnă că dacă în cei doi ani de zile inculpatul nu va încălca nici una din măsurile care i-au fost impuse şi nu va mai comite vreo infracţiune, va scăpa fără nici o zi de închisoare. Printre altele, inculpatului i s-a impus obligaţia de a presta 100 de zile lucrătoare, muncă neremunerată, în folosul Primăriei comunei Preuteşti. 

Judecătoria Fălticeni a mai dispus ca inculpatul să-i achite victimei 10.000 de lei daune morale şi 3.000 de lei daune materiale. În total, aşadar, 13.000 de lei.

 

Ce spune tânărul care a rămas cu un ochi

Cezar Ioan Turcu s-a arătat foarte dezamăgit de decizia magistraţilor de la Judecătoria Fălticeni.

„Nu pot să nu-mi arăt frustrarea faţă de o astfel de decizie, este o bătaie de joc. Nici o zi de închisoare şi daune de 13.000 de lei, în condiţiile în care am rămas fără un ochi. Nu are rost să mai vorbim de cheltuielile pe care le-am avut şi de faptul că mama mea a făcut zilnic naveta la Iaşi, cât am stat internat după agresiune”, a declarat Turcu. El a arătat că a solicitat daune de 40.000 de lei, care să-i fie achitaţi sub forma unei pensii de handicap lunare. 

Inculpatul a fost judecat pentru articolul 194 din noul Cod Penal, vătămarea corporală, cu două consecinţe agravante, o infirmitate (lit. a), şi leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale (litera b).    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedeapsă foarte blândă a instanţei, în cazul agresorului unui tânăr rămas fără un ochi.
 Vizualizări articol: 4420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Pedeapsă foarte blândă a instanţei, în cazul agresorului unui tânăr rămas fără un ochi5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RUSINE JUDECATORULUI !!! trimis de
( 4 oct 2014, 11:48:43
Stimate judecator, da-ti demisia din functia de magistrat. Daca era un membru al familiei tale dadeai aceasi sentinta ? Sper ca toti judecatorii care favorizeaza infractorii prin deciziile lor sa fie judecati aspru de catre cel mai mare JUDECATOR !
Pacat ca opinia publica este solidara cu bietul nenorocit . In statele civilizate se organizeaza mitinguri de protest la noi tac toti malc ca niste animale inrobite . Rusine !
2.   RUSINE JUDECATORUI !!! trimis de
( 4 oct 2014, 11:50:14
Vreau sa ma corectez. Opinia publica nu este solidara !!!
3.   Comentariu trimis de
( 4 oct 2014, 22:02:49
demisia javra ordinara, dfaca ar fii fost copilu tau sa ramaie fara un ochi aceias decizie o dadeai? fati singur dreptate prindel si scotei amandoi ochi.
4.   Com trimis de
( 4 oct 2014, 22:49:11
voi stiti cine este mosneagu mihai? asta provine dintr-o familie certata cu legea, taica'su mosneagu pavel fiind cunoscut ca un hot, ce intra in casele oamenilor si ii jefuia. a facut chiar si puscarie pt talharie, unchiul la individ mosneagu andrei a spart casa la un localnic doroftei florin, furandui termopanele si ce a mai gasit prin casa, chiar si individul asta mihai a intrat peste o batrana rupandui poarta si amenintando ca o omoara daca il va reclama, este vorba de livadaru lentuca, o cunoaste toata lumea, pai si atunci ce asteptari aveti de la un infractor mascarici ca asta .

5.   Rusine! trimis de
( 5 oct 2014, 10:21:37
uzeaza toate caile pe care le ai, oricum curtea de apel o sa-i dea cu executare si o sa se faca cat de cat dreptate.
6.   Rusine Judecatorului !!! trimis de
( 5 oct 2014, 11:03:23
Fratilor vorbim despre o fapta premeditata. L-a urmarit, l-a lovit in repetate randuri chiar dupa ce victima era inconstienta, si l-a lasat handicapat. In ce tara traim ? Pai cu asa decizii se creeaza precedent pentru diverse razbunari ! Este inadmisibil !!! demisia stimate magistrat cu salariu de peste 10000 de ron !!! Sper sa se sesizeze careva dintr-un for superior sa corecteze asa o greseala impardonabila !
7.   Demisia Judecatorului !!! trimis de
( 5 oct 2014, 11:05:14
Un ochi costa cat salariul judecatorului intr-o luna ?
8.   Ochi pentru ochi trimis de
( 5 oct 2014, 18:26:22
Daca judecatorii nu fac dreptate, ar trebui sa si-o faca singur. Sunt convins ca daca ar face asa ceva, sigur infunda puscaria iar Mosneagu ar ramane acasa...ca asa se imparte la noi dreptatea (oare nu se reincarneaza Vlad Tepes?). Traiasca justia...!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei