Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 oct 2014 - Anul XIX, nr. 231 (5740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De voie, de nevoie

“Armistiţiu” între ACET şi Primăria Ipoteşti, pentru ca locuitorii comunei să beneficieze din nou de apă potabilă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apa rece a revenit de ieri la robinetele locuitorilor din Ipoteşti, după două zile de la producerea unei avarii la reţelele de apă potabilă.

Locuitorii celor şase străzi afectate de avarie ar fi avut de aşteptat şi mai mult ca lucrurile să revină la normal, dacă, în urma discuţiilor de ieri, ACET şi Primăria Ipoteşti nu ar fi ajuns la un „armistiţiu” în disputa pe care o au în privinţa obligaţiilor de refacere a străzilor distruse de intervenţiile la reţele.

După ce joi Primăria Ipoteşti le-a interzis celor de la ACET să spargă asfaltul pentru a remedia problema apărută la reţeaua de apă potabilă, vineri, în urma discuţiilor purtate de conducerea ACET cu membri ai Consiliului Local Ipoteşti şi primarul comunei, Dumitru Corjuc, intervenţia a fost făcută.

„A trebuit să le permitem accesul la reţea, pentru a nu prelungi chinul familiilor rămase fără apă la robinete. E normal să vrem ca locuitorii comunei să beneficieze de apă şi ne-am riscat, permiţând celor de la ACET să spargă o stradă care abia a fost asfaltată, nici măcar nu este încă predată către primărie. Vom vedea cum lămurim această situaţie, pentru că nu s-a ajuns la nici o concluzie – cine repară strada după intervenţie şi din ce fonduri. Legislaţia actuală este ambiguă şi prevederile existente se bat cap în cap”, a declarat primarul din Ipoteşti, Dumitru Corjuc.

Practic, administraţia locală a vrut să le interzică celor de la ACET să mai spargă străzile comunei, fără să readucă terenul la starea iniţială. Numai că ACET susţine că refacerea străzilor face parte din obligaţiile primăriei.

„Mă bucur că reprezentanţii administraţiei locale au revenit asupra deciziei de a ne interzice să intervenim în caz de avarii, pentru că singurii care aveau de suferit erau oamenii rămaşi fără apă potabilă”, a spus directorul tehnic al ACET, Mircea Onofreiciuc, care, după discuţiile purtate cu cei din conducerea Primăriei Ipoteşti, a şi trimis o echipă de intervenţie în teren, pentru remedierea conductei avariate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Armistiţiu” între ACET şi Primăria Ipoteşti, pentru ca locuitorii comunei să beneficieze din nou de apă potabilă.
 Vizualizări articol: 1758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
“Armistiţiu” între ACET şi Primăria Ipoteşti, pentru ca locuitorii comunei să beneficieze din nou de apă potabilă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei