Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 oct 2014 - Anul XIX, nr. 231 (5740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Până la 15 octombrie

Aproape 41.000 de elevi suceveni vor primi pachete cu rechizite gratuite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

40.850 de elevi suceveni care provin din familii nevoiaşe vor beneficia de rechizite gratuite în anul şcolar 2014-2015, prin intermediul unui program social demarat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Şcolar Suceava, rechizitele sunt deja predate unităţilor de învățământ din judeţ, iar, conform calendarului, până la data de 15 octombrie toţi beneficiarii trebuie să intre în posesia pachetelor.

Beneficiarii ai acestui program social sunt elevii claselor primare şi gimnaziale, însăastfel de facilităţi nu se acordă şi liceenilor.

Fondurile necesare în vederea achiziționării şi distribuirii acestor rechizite se asigură din bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naţionale, suma totală a rechizitelor acordată pentru judeţul nostru fiind de 1.103.170 de lei.

Sumele alocate pentru rechizite şcolare sunt diferențiate în funcţie de nivelul de învăţământ, după cum urmează: 25 de lei pentru elevii învățământului primar şi 30 de lei pentru elevii aparţinând ciclului gimnazial.

 

Cei mai mulţi beneficiari provin din Iaşi şi Suceava

Rechizitele şcolare sunt acordate pe baza unei cereri care a fost în prealabil formulată de reprezentantul legal al elevului. Aceste rechizite şcolare se acordă în temeiul prevederilor legale elevilor care sunt înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, la cursuri de zi şi care fac parte din familii al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie 2014, este de maximum 50% din salariul de bază minim pe ţară.

Conținutul pachetelor acordate elevilor variază în funcţie de specificul claselor în care aceştia sunt înscrişi. Spre exemplu, un pachet pentru clasa I conţine două caiete de tip I, două caiete de tip II, un caiet special abecedar, un caiet special de matematică, două caiete de matematică, două caiete de desen, patru creioane, un stilou cu 24 de rezerve, creioane colorate, radieră, riglă, acuarele cu pensulă, ghiozdan, ascuţitoare, beţişoare şi patru coperte pentru caiete. De cealaltă parte, un elev de clasa a VIII-a va primi patru caiete dictando, trei caiete de matematică, zece caiete studenţeşti, creioane, pixuri, ascuţitoare şi o pungă din plastic.

Ministerul Educaţiei a anunţat că în anul şcolar 2014-2015 vor primi rechizite gratuite, din partea statului, peste 680.000 de elevi care provin din medii defavorizate.

Cei mai mulţi provin din judeţul Iaşi (47.145), urmat de judeţul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 41.000 de elevi suceveni vor primi pachete cu rechizite gratuite.
 Vizualizări articol: 1544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 41.000 de elevi suceveni vor primi pachete cu rechizite gratuite5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei