Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2014 - Anul XIX, nr. 228 (5737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schweighofer a sistat furnizarea de biomasă către centrala care asigură energie termică Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Principalul furnizor de biomasă al noii centrale termice a municipiului Suceava,  Holzindustrie Schweighofer, a stopat toate livrările de masă lemnoasă din cauza datoriilor neplătite.

Printr-un comunicat transmis de conducerea SC Holzindustrie Schweighofer SRL, se precizează că situația a fost adusă la cunoștință și conducerii Primăriei Suceava.

„Societatea a trebuit să oprească livrările de biomasă către centrala termo-electrică din Suceava (Bioenergy Suceava SRL) din cauza neplăților pentru biomasa din lemn livrată în decursul a mai multor luni către Bioenergy Suceava SRL. Chiar și în timpul acestei perioade dificile, Holzindustrie Schweighofer a livrat biomasa conform programului de livrări pentru a asigura furnizarea cu energie termică municipiului Suceava, dar este în final forțată să oprească livrările cu efect imediat”, se precizează în comunicat.

Măsura de sistare a transporturilor de biomasă către centrala din lunca Sucevei a fost luată însă de aproape o săptămână, timp în care cei de la Bioenergy au continuat să furnizeze apă caldă sucevenilor racordați la sistemul centralizat, folosindu-se de stocurile de biomasă pe care le au făcute.

Mai mult, Bioenergy nu s-a arătat dispusă să stopeze furnizarea de energie termică sucevenilor, dar asigurarea acesteia depinde mult de încasările care vor ajunge în perioada următoare la societate, pentru a putea fi asigurată aprovizionarea cu biomasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schweighofer a sistat furnizarea de biomasă către centrala care asigură energie termică Sucevei.
 Vizualizări articol: 4048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Schweighofer a sistat furnizarea de biomasă către centrala care asigură energie termică Sucevei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 1 oct 2014, 11:11:50
Si uite asa primeste austriacul dreptul de a defrisa inca cateva mii de hectare de padure, fara ca vreo institutie sa miste vreun deget. Lucru perfect previzibil atat timp cat ai un singur furnizor. Ca imprumutul de la camatari: iei 1000 si dai 100000.
Felicitari autoritatilor incompetente din Suceava. Daca nu se face un protest (autorizat), va ingheta si sufletul in voi la iarna.
1.1  RE: Comentariu trimis de
( 1 oct 2014, 22:35:29
Cum să miște instituțiile din județ vreun deget cînd fiecare trage la oala lui. Inspectorii silvice de la Inspectoratul Silvic cumpără pădure și o vînd la Holzindustrie Schwighofer și pădurile dispar și tot așa....TOATĂ LUMEA E MULȚUMITĂ. De ce nu verifică nimeni să vadă cîte banzicuțe dețin acești inspectori împreună cu neamurile lor? De ce nu verifică nimeni AVERILE deținute de acești inspectori și o să aibă mari surprize, o adevărată mafie a lemnului, este un adevărat dezastru în pădurile sucevei și nimeni nu face nimic. FELICITĂRI CELOR CARE ÎȘÎ BAT JOC DE PĂDURI, BRAVO DOMNILOR. Ce fac oare instituțiile care ar trebui ca să verifice (DNA, DGA).
2.   BINE- ZIS trimis de
( 1 oct 2014, 18:10:36
Ca bine ai spus FIRFIRICA!
3.   Asta e trimis de
( 1 oct 2014, 22:40:02
DEZASTRUL DIN PĂDURILE SUCEVEI E FOARTE MARE, SE TAIE ÎNTR-UN STIL BARBAR ȘI NIMENI NU VEDE NIMIC, SAMSARII DE PĂDURE CARE CUMPĂRĂ PĂDURE ȘI O TAIE ÎNTR-O SĂPTĂMÎNĂ, MAXIM 2laughing), TOȚI SUNT ȚINUȚI ÎN BRAȚE DE NIȘTE PERSONAJE CARE NU ȘTIU PE CE PLANETĂ SUNT, PROTEJAȚI DE NIȘTE PERSOANE CARE NU ȘTIU SĂRACII CE ÎNSEAMNĂ SĂ DISTRUGI PĂDUREA, DE NIȘTE PERSOANE CARE NU AU SĂDIT ÎN VIAȚA LOR UN COPAC ȘI CARE ȘTIU NUMAI SĂ DISTRUGĂ....VĂ ROG VERIFICAȚI DOMNILOR.
4.   M-AM SĂTURAT trimis de
( 1 oct 2014, 22:42:52
CA ADMINISTRATOR AL UNEI SOCIETĂȚII M-AM SĂTURAT CA SĂ MERG LA SEDIUL INSPECTORATULUI SILVIC.......PENTRU CĂ ȘTIM NOI AGENȚII ECONOMICI DE CE ? DAR ASTA E....DACĂ ASTE SE VREA............

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei