Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 sep 2014 - Anul XIX, nr. 224 (5733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici nefavorabile

Excedentul comercial de anul trecut, înlocuit de deficit comercial în 2014

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele mai recente analize ale Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava arată că în prima parte a anului 2014 gradul de acoperire al importurilor cu exporturi s-a modificat negativ, excedentul comercial din prima parte a anului trecut fiind înlocuit de deficit comercial.

Analiza statistică arată că în primele cinci luni ale acestui an din judeţ s-au realizat exporturi în valoare de 168 de milioane de euro, în timp ce importurile au fost de 176 de milioane de euro. A rezultat aşadar un deficit comercial de 8 milioane de euro. Acest bilanţ negativ se traduce într-un grad de acoperire al importurilor cu exporturi de 95,5%. Prin comparaţie, anul trecut, tot în perioada ianuarie-mai, în judeţ au fost înregistrate exporturi tot de 168 de milioane de euro, însă importurile au fost de doar 163 de milioane de euro. A rezultat aşadar un excedent comercial de aproape 5 milioane de euro, ceea ce s-a tradus într-un grad de acoperire pozitiv, de 103%.

Datele adunate de Direcţia de Statistică Suceava fac referire şi la domeniile unde se înregistrează cele mai bune rezultate, respectiv cele mai proaste. Astfel, în primele cinci luni ale acestui an cel mai mare excedent comercial, de 73,4 milioane de euro, s-a înregistrat la secţiunea produse din lemn, urmată de secţiunea mărfuri şi produse diverse (4,3 milioane de euro), produse alimentare, băuturi şi tutun (3,2 mil. euro), încălţăminte, pălării, umbrele şi articole similare (1,1 mil. euro).

În ceea ce priveşte deficitul comercial, cel mai mare este cel de la secţiunea maşini şi aparate, echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile (29,2 milioane de euro), urmată de secţiunea produse chimice (22,8 milioane de euro), metale comune şi articole din acestea (8,3 milioane de euro), materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea (8,2 milioane de euro), mijloace şi materiale de transport (6,5 milioane de euro), animale vii şi produse animale (3,8 milioane de euro). 

Un detaliu important este că faţă de media de la nivel naţional, judeţul Suceava are un deficit comercial mai scăzut. Conform analizei statistice, în luna mai a acestui an, de când provin cele mai recente date, la nivel de ţară gradul de acoperire al importurilor cu exporturi a fost de doar 89,1%. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excedentul comercial de anul trecut, înlocuit de deficit comercial în 2014.
 Vizualizări articol: 1353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Excedentul comercial de anul trecut, înlocuit de deficit comercial în 20141.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cheesecake Porţii:1 (200 g)Timp de preparare:30-35 minute (se serveşte după 8 ore)Calorii:600 calorii / porţieIngrediente:Smântână dulce – 90 mlBrânză tartinabilă de vacă – 70 gFructe pădure – 80 gPortocale – 40... Citeşte