Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 sep 2014 - Anul XIX, nr. 221 (5730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Misiune dificilă

Poliţişti bătuţi şi fugăriţi, după o urmărire în trafic de aproape cinci kilometri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scene incredibile s-au petrecut sâmbătă după-amiază, la Straja, după ce un echipaj al poliției rutiere din Vicovu de Sus a urmărit în trafic două mașini suspecte ai căror șoferi au virat brusc când au văzut Loganul cu girofar, iar ulterior nu au vrut să oprească la semnalele regulamentare ale polițiștilor.

Evenimentul a fost prezentat de către Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, însă reprezentanții poliţiei au omis să explice faptul că poliţiştii au fost luaţi la bătaie şi puşi pe fugă de unul dintre suspecţii pe care îi urmăreau şi mai multe rude ale acestora.

După ce l-au prins pe unul dintre indivizii suspectaţi că au condus una dintre maşinile fugare, un anume Ionel Ursulean (21 de ani), din Straja, polițiștii s-au dus să-l ia la audieri şi pe al doilea suspect, un anume Emanuel Motrescu (24 de ani), din aceeaşi localitate, tânăr care avea permisul reţinut în urma unui eveniment rutier în care a fost implicat.

Când l-au găsit însă, tânărul a devenit violent şi a început să-i ameninţe pe cei doi poliţişti care au venit să-l ia la întrebări.

În documentele înaintate procurorilor, se arată că Motrescu a luat o piatră de jos şi l-a ameninţat pe unul dintre poliţişti, agentul Ionuţ P., după care l-a lovit direct în faţă cu acea piatră.

În apărarea tânărului au intervenit rude ale acestuia, care i-au împiedicat pe poliţişti să-l încătuşeze, iar în încăierare unuia dintre agenţi i-a căzut spray-ul iritant lacrimogen. Unul dintre membrii familiei Motrescu, mai susţin poliţiştii, a luat acel spray şi a pulverizat mai multe jeturi înspre poliţişti.

Agenţii au încercat să-i pună catușele tânărului în vârstă de 24 de ani, însă acesta i-a lovit şi împins cu brațele, trăgându-i de uniformele de serviciu.

 

Ambii poliţişti au nevoie de îngrijiri medicale. Suspectul a dispărut de la domiciliu 

Depăşiţi numeric, cei doi polițiști au renunțat la încercarea de a-l imobiliza pe suspect şi au dat să se retragă la mașina cu care au venit, dându-și seama că scandalul riscă să degenereze.

În timp ce mergeau spre mașina de serviciu, se mai arată în actele întocmite de Poliţia Vicovu de Sus, cei doi polițiști aflați în misiune au fost atacaţi de acelaşi Emanuel Motrescu cu un lemn de aproximativ trei metri, cu care „a încercat să-i lovească de la spate pe cei doi agenți de poliție, fiind însă oprit de membrii familiei sale”.

Cei doi agenţi s-au prezentat ieri la spital, unul dintre ei fiind diagnosticat cu plăgi excoriate piramidă nazală şi contuzie piramidă nazală (6-7 zile de îngrijiri medicale), iar celălalt cu contuzie mâna dreaptă, plăgi excoriate mâna stângă, contuzie toracică (5-6 zile de îngrijiri medicale).

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au decis ieri începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj de către Emanuel Motrescu.

Tânărul nu a putut fi audiat pentru a prezenta varianta sa vizavi de ceea ce s-a întâmplat sâmbătă după-amiază, suspectul fiind dispărut de la domiciliu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţişti bătuţi şi fugăriţi, după o urmărire în trafic de aproape cinci kilometri.
 Vizualizări articol: 8462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Poliţişti bătuţi şi fugăriţi, după o urmărire în trafic de aproape cinci kilometri4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In ce loc ! trimis de
(23 sep 2014, 11:24:19
Nu se specifica unde s-a petrecut actiunea , pe domeniu public sau pe proprietatea invinuitului . Daca s-a petrecut pe domeniu public atunci politisti au castig de cauza insa daca a fost pe domeniu privat al celui invinuit ,ma tem ca seamana cu violare de domiciliu , daca politisti nu aveau mandat eliberat de judecator pentru arestarea invinuitului.
2.   Chistolu trimis de
(23 sep 2014, 11:33:20
kistolu dom le...unde e kistolu/?
3.   Moderat, stai jos trimis de
(23 sep 2014, 12:22:11
Ai doi pe astazi. Politistii erau in misiune. Si s-au dus dupa un infractor, pe care l-au vazut la volan, stiau ca are permisul suspendat etc. Pentru o discutie nu e nevoie de mandat. Nu cred ca iti trebuie mandat ca sa discuti cu cineva, ca reprezentant al legii. Dar daca in momentul in care discuti si ala iti da o piatra in fata seamana a infractiune flagranta si se procedeaza la retinere, la ducerea in fata judecatorului si eventual la emiterea mandatului de arestare. Dar cum in Romania legile sunt pentru prosti si scoala pentru negri si mai mult decat atat, Politia Romana a ajuns carpa de care se sterg toti...
4.   Pentru KANGAROO ! trimis de
(23 sep 2014, 13:56:40
Sa sti ca doi este mai mare decat 0 , ceia ce ai demonstrat ca ai in materie de cunoasterea legii . Eu nu m-am referit la vinovatia invinuitului ci strict la procedura . Politisti aveau dreptul sa mearga pana la poarta invinuitului si sa-l cheme afara si sa procedeze la retinere, insa daca invinuitul nu a dat ascultare la chemarea politistilor , atunci ei trebuiau sa mearga la judecator sa ceara mandat de arestare si apoi aveau dreptul sa intre pe proprietatea privata . Dar ei probabil au intrat pe proprietatea privata fara consimtamantul proprietarului si s-a intamplat ce sa intamplat . Trebuie ca odata pentru totdeauna sa se inteleaga ca proprietatea este sfanta si nu poate fi incalcata decat strict in conditiile legii. Vezi cazul Iovan daca ai habar despre ce este vorba.
5.   Moderat, mai stai o data jos trimis de
(23 sep 2014, 15:56:37
Infracţiunea flagrantă este definită ca fiind acea infracțiune descoperită în momentul săvârşirii sau imediat după săvârşire sau acea al cărei făptuitor, imediat după săvârşire, este urmărit de organele de ordine publică şi de siguranţă naţională, de persoana vătămată, de martorii oculari sau de strigătul public ori prezintă urme care justifică suspiciunea rezonabilă că ar fi săvârşit infracţiunea sau este surprins aproape de locul comiterii infracţiunii cu arme, instrumente sau orice alte obiecte de natură a-l presupune participant la infracţiune.
rganele cărora procedura penală le conferă dreptul și obligația de a constata infracțiunea flagrantă, ori de câte ori există o suspiciune rezonabilă cu privire la săvârșirea unei infracțiuni sunt:
c) organele de ordine publică şi siguranţă naţională, pentru infracţiunile constatate în timpul exercitării atribuţiilor prevăzute de lege.

În cazul infracţiunilor flagrante, aceleaşi organe au dreptul de a face percheziţii corporale sau ale vehiculelor, de a-l prinde pe făptuitor şi de a-l prezenta de îndată organelor de urmărire penală.

În cazul infracţiunii flagrante, orice persoană are dreptul să îl prindă pe făptuitor, iar dacă făptuitorul a fost prins în aceste condiţii, persoana care l-a reţinut trebuie să îl predea de îndată, împreună cu corpurile delicte, precum şi cu obiectele şi înscrisurile ridicate, organelor de urmărire penală, care întocmesc un proces-verbal.
6.   Clarificare ! trimis de
(23 sep 2014, 19:52:06
Sa nu se inteleaga ca eu as apara pe raufacatori, dar nici nu pot suporta sa fie incalcata legea tocmai de cei care sunt indrituiti sa aplice respectarea legii . Imi pare foarte rau ca mai sunt persoane care nesocotesc proprietatea privata , reminiscenta a vremurilor nu de mult apuse. Legea trebuie respectata si de cei ce sunt platiti pentru acest lucru .
7.   Tittlul e chiar "mistocutz" chiar vinde trimis de
(23 sep 2014, 21:07:14
Asta este economia de piata. Trebuie ceva picant de genu "hotii si vardistii" sa ne mai destindem . Politistii au aplicat si ei "legea" dar unii e premianti si trag de la prima somatie altii e mai "diletenti" mai de la tara. Adevarul e trist si debusolant, "adica" ca tineretu de azi e "dezorientat" rau de tot... la lupii maturi le dai un cal si-i saturi, dar pe tiriplicii de luputi nu-i prea ii mai saturi cu nimic.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei