Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 sep 2014 - Anul XIX, nr. 208 (5717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale poliţie

Dosare penale şi arme confiscate pentru deţinere ilegală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Suceava au efectuat la finele săptămânii trecute o serie de controale care au vizat posesori de arme care nu şi-au prelungit valabilitatea permisului de port-armă şi nici nu le-au depus, conform legii, în termen de 10 zile de la expirarea dreptului de deţinere. Conform legii, cei care nu obţin prelungirea permisului de armă nu mai au drept de deţinere, iar depăşirea termenului de 10 zile atrage răspunderea penală. În total, au fost confiscate patru arme, de la trei posesori. 

Unul dintre controale a fost la domiciliul unui bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Râşca, ocazie cu care s-a constatat că acesta deţinea ilegal  două arme de vânătoare, înscrise în permisul  de arma tip A eliberat la 16 iunie 2009 de  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi care a expirat la 16 iunie 2014.

„Întrucât bărbatul nu s-a prezentat la prelungirea valabilităţii permisului de armă şi nu a depus armele în termen de 10 zile de la această dată, în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, se arată într-un comunicat al Poliţiei.   

Într-un alt caz, de la un tânăr de 32 de ani, din Gura Humorului, a fost ridicată o armă  cu aer comprimat, a cărei autorizaţie era expirată tocmai din septembrie 2013. De asemenea, de la un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Rădăuţi, a fost confiscat şi un pistol cu proiectil din cauciuc, cu permisul expirat din aprilie 2014. Şi în cazul ultimilor doi poliţiştii au întocmit dosare penale pentru aceeaşi infracţiune: ,,nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor’’.

Poliţia a anunţat că astfel de acţiuni vor continua, posesorii de arme fiind anunţaţi în mai multe rânduri referitor la obligaţia de a-şi prelungi valabilitatea permiselor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosare penale şi arme confiscate pentru deţinere ilegală.
 Vizualizări articol: 1833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dosare penale şi arme confiscate pentru deţinere ilegală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei