Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 sep 2014 - Anul XIX, nr. 207 (5716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru 2014

Fonduri de aproape două milioane de euro, aprobate pentru investiţii la complexul LPS şi CN „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două proiecte de investiţii care sunt abandonate de ani şi ani de zile, din cauza lipsei finanţărilor necesare, au fost deblocate, odată cu aprobarea în Consiliul Local Suceava a fondurilor care vor fi utilizate în decursul acestui an, pentru reluarea lucrărilor.

Este vorba de o rectificare bugetară de aproape două milioane de euro, mai exact 8.752.000 de lei, cea mai mare parte din bani fiind atraşi din fonduri europene.

„Pentru a fi semnat acordul de finanţare este necesară această hotărâre de Consiliu Local, să preluăm aceste investiţii. Lucrările sunt licitate, mai sunt necesare doar acordurile de finanţare pentru a fi reluate aceste lucrări”, a explicat primarul Sucevei Ion Lungu.

 

Finanţări de 17,5 milioane de lei, atrase din fonduri europene

Practic, de votul de ieri al consilierilor locali a depins nu doar atragerea unor finanțări de 17,5 milioane de lei din fonduri europene, ci în primul rând finalizarea unor proiecte abandonate, necesare oraşului, în special tinerilor care urmează cursurile a două importante unităţi şcolare – Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi Liceul cu Program Sportiv (LPS).

Cea mai mare investiţie care va fi continuată în urma aprobării date ieri, în unanimitate, de către aleşii locali, este cea a campusului LPS – 11.279.354 de lei, din care 5.640.000 lei sunt prinşi ca finanţare în 2014, iar diferenţa anul viitor.

Sala de sport de la CN „Ştefan cel Mare”, o altă investiţie începută cu aproximativ cinci ani în urmă, beneficiază de o finanţare de 6.224.994 lei, din care 3.112.000 lei sunt aprobaţi spre utilizare în 2014.

Contribuţia municipalităţii sucevene la realizarea acestor investiţii nu este deloc neglijabilă, pentru că se ridică la aproximativ 1,7 milioane de lei (17 miliarde de lei vechi).

„Municipalitatea a obţinut un mare succes. Campusul LPS nu se realiza niciodată dacă nu se obţineau aceste fonduri europene. Acum, acele investiţii arată mai rău decât un şantier părăsit – lucrările s-au degradat şi le-au năpădit buruienile”, a declarat consilierul Corneliu Vornicu, care este şi membru în Consiliul de Administraţie al LPS.

Termenul de realizare a lucrărilor la cele două importante obiective de investiţii este unul strâns, de numai un an de zile, după cum a precizat consilierul Cornel Grosar, care a apreciat că „sala de sport şi campusul sportiv vor oferi o bază mult mai solidă pentru a atrage tinerii către sport şi către cursurile acestor unităţi de învăţământ. Or sportul şi educaţia sunt elemente care ne interesează pe toţi şi este o realizare a Consiliului Local, indiferent de culoarea politică a fiecăruia, că s-au putut atrage aceste finanţări”.

 

Stadiul actual al lucrărilor abandonate din lipsă de finanţare

Investiţia care se doreşte a fi finalizată din fonduri europene la LPS are mai multe componente, aflate în diferite stadii de realizare.

Internatul de 100 de locuri, deşi ridicat „la roşu”, nu are nici măcar acoperişul achitat către constructor, amfiteatrul - cel mai avansat ca lucrări, nu a mai ajuns la partea de finisaje, în vreme ce cantina are doar zidurile ridicate, fără să fi „primit” şi acoperiş.

Ceea ce ar trebui să devină două terenuri de handbal, acoperite cu o suprafaţă sintetică de joc, este acum un vechi teren de sport, plin de gropi cu apă de ploaie şi porţi rupte şi ruginite, în vreme ce terenul de fotbal, la care mai era de turnat o şapă şi apoi să fie pus gazonul sintetic, este pe cale să devină o junglă, vegetaţia luând cu asalt canalele de scurgere făcute şi suprafaţa de joc, acoperită acum cu pietriş.

Nici sala de sport de la CN „Ştefan cel Mare” nu este într-o stare mai bună, lucrările fiind „încremenite” de ani de zile la stadiul de fundaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fonduri de aproape două milioane de euro, aprobate pentru investiţii la complexul LPS şi CN „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1849 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Fonduri de aproape două milioane de euro, aprobate pentru investiţii la complexul LPS şi CN „Ştefan cel Mare”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Poluare trimis de
( 6 sep 2014, 21:02:01
DE CATEVA SAPTAMANI, MAI ALES SPRE SEARA, CARTIERUL BURDUJENI E INVALUIT IN FUM SI MIROS CE PROVINE PROBABIL FIE DE LA GROAPA DE GUNOI FIE DE LA NOUA CENTRALA TERMICA. DE CE NU IA NIMENI NICI O MASURA SI DE CE NU SE MONITORIZEAZA CALITATEA AERULUI IN BURDUJENI?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei