Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 aug 2014 - Anul XIX, nr. 187 (5696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Made in Vicovu de Sus

Un şofer mort de beat şi fără permis de conducere, prins după o urmărire într-o livadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din oraşul Vicovu de Sus s-a ales cu dosar penal pentru comiterea a trei infracţiuni, după ce s-a urcat la volanul unei maşini neînmatriculate, deşi nu are permis de conducere şi era în stare avansată de ebrietate. Şoferul pericol public a fost prins după ce poliţiştii au fugit după el într-o livadă, când a văzut agenţii din trafic bărbatul abandonându-și maşina şi încercând să-şi piardă urma pe jos. Având în vedere cumulul de infracţiuni, anchetatorii l-au introdus pe bărbat în arest, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. La expirarea ordonanţei de reţinere, ieri, suspectul a fost pus în libertate, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi impunându-i bărbatului măsura controlului judiciar, cu o serie de restricţii stricte, pe care nu are voie să le încalce. 

 

Şoferul fugar a „dat peste cap” etilotestul poliţiei

Marţi seară, în jurul orei 18.00, o patrulă mixtă formată dintr-un poliţist şi un jandarm se afla în misiune de serviciu pe strada Calea Bucovinei din localitate. Agenţii au oprit pentru control un autoturism VW Golf, cu număr provizoriu de înmatriculare. Şoferul a tras pe dreapta la câţiva metri distanţă, după care a fugit pe o stradă secundară, de unde a încercat să-şi piardă urma într-o livadă. A fost ajuns din urmă şi prins în scurt timp de poliţişti.

Fugarul, identificat în persoana localnicului Petru Schipor, abia se mai putea ţine pe picioare, fiind în evidentă stare de ebrietate. În urma verificării cu etilotestul a rezultat o concentraţie de 1,31 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. O concentraţie de alcool enormă, probele de sânge recoltate ulterior la Spitalul municipal Rădăuţi urmând a indica, în mod normal, o alcoolemie de aproximativ 2,6 la mie.

„Bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. De asemenea, în urma verificării autorizației de circulație provizorie pe care acesta a prezentat-o pentru control, s-a constatat faptul că numărul de circulație provizorie este expirat din 15.05.2014”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Pe numele suspectului a fost întocmit dosar penal pentru următoarele infracţiuni: „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

Şoferi incorigibili, care comit infracţiuni rutiere în lanţ

De la începutul acestei luni patru şoferi care au comis infracţiuni la regimul rutier au ajuns în arestul IPJ Suceava, cel puţin câte 24 de ore.

Un ultim caz este cel al unui bărbat din Vatra Dornei, Romel Lazăr, în vârstă de 56 de ani, care, deşi avea la activ şase dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier, s-a urcat beat la volan şi a provocat un nou eveniment rutier.

Judecătoria Vatra Dornei a decis în cazul bărbatului în vârstă de 56 de ani măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

 

Vicovu de Sus, zona în care şoferii nu opresc la semnalul poliţiei 

Zona Vicovu de Sus este cunoscută la nivelul Poliţiei Rutiere ca cea mai dificilă din judeţ. Asta pentru că acolo există cele mai multe maşini înmatriculate în străinătate, multe cu volan pe partea dreaptă, iar foarte frecvent şoferii refuză să oprească la semnalele agenţilor de serviciu, demarând în viteză la bordul bolizilor de regulă foarte puternici. Aşa se face că de multe ori, pentru a face faţă, poliţiştii rutieri acţionează la Vicovu de Sus cu două echipaje.

La Poliţia oraşului Vicovu de sus există un compartiment rutier la care lucrează patru subofiţeri care au la dispoziţie o autospecială cu radar. Ei au de acoperit şi mai multe localităţi limitrofe oraşului Vicovu de Sus.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer mort de beat şi fără permis de conducere, prins după o urmărire într-o livadă.
 Vizualizări articol: 1588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un şofer mort de beat şi fără permis de conducere, prins după o urmărire într-o livadă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei