Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2014 - Anul XIX, nr. 182 (5691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inuman

Fiecare procuror al Parchetului Judecătoriei Suceava a avut de soluţionat peste 900 de dosare în numai jumătate de an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte din procurorii care activează în judeţul Suceava sunt îngropaţi efectiv în maldăre de dosare. Situaţia cea mai delicată se înregistrează la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, unde cei zece procurori au avut de soluţionat în prima jumătate a acestui an nu mai puţin de 9.081 de dosare, adică o medie de peste 900 de dosare de persoană.

Lucian Stănescu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, admite că este vorba de un volum de muncă imens, motiv pentru care militează pentru preluarea unor dosare de către parchetele ierarhic superioare.

„Sunt parchete cu o încărcătură foarte mare de dosare, mai ales după modificarea Codurilor Penale, când s-au modificat şi o serie de competenţe.  Dosare care prin tradiţie erau soluţionate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava au ajuns la Parchetele locale. Vom face o analiză serioasă pe această linie şi, cel mai probabil, vom prelua o parte din aceste dosare”, a declarat procurorul Lucian Stănescu.

La nivelul judeţului Suceava, cei 44 de procurori care au activat în primele şase luni ale lui 2014 au avut de soluţionat 26.261 de cauze, ceea ce înseamnă o medie de aproape 600 de dosare pentru fiecare procuror, adică două treimi din volumul de muncă al colegilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Prin apariţia Noului Cod de Procedură Penală au apărut şi o serie de noutăţi. Astfel, procurorii suceveni au înregistrat 35 de acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, ceea ce nu era prevăzut în Codul de Procedură Penală ieşit din uz la începutul acestui an.

Un alt element de noutate este renunţarea la urmărirea penală, lucru care s-a întâmplat deja în 1.438 de cazuri.

Per total, eficienţa procurorilor din judeţul Suceava a scăzut faţă de prima parte a anului 2013. Dacă anul trecut s-a înregistrat o operativitate de 51%, în primele şase luni ale anului în curs s-a ajuns la 47%.

„Principalele cauze ale scăderii operativităţii muncii se leagă de implementarea Noilor Coduri de Procedură Penală, dar sper că este vorba de o chestiune doar temporară”, a concluzionat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiecare procuror al Parchetului Judecătoriei Suceava a avut de soluţionat peste 900 de dosare în numai jumătate de an.
 Vizualizări articol: 2398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Fiecare procuror al Parchetului Judecătoriei Suceava a avut de soluţionat peste 900 de dosare în numai jumătate de an1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La statistici e f OK trimis de
( 8 aug 2014, 11:17:36
Sa ne aducem aminte de zecile de permise ridicate zilnic pt alcool si dosare penale, iar sambata si duminica se ajungea chiar la sute. Un astfel de dosar trebuie solutionat intr-o zi maxim doua. La un calcul simplu cred ca ajungem la 1-2 dosare serioase repartizate pe om pe an. Dar si aecstea sunt tergiversate ca solitaire e baza.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei