Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2014 - Anul XIX, nr. 169 (5678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În viitorul apropiat

Poliţiştii locali din Suceava vor patrula pe biciclete electrice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava va achiziționa zece biciclete electrice, destinate Poliţiei Locale, în cadrul unui proiect finanţat în proporţie de 73,39 la sută cu fonduri nerambursabile. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferință de presă, că bicicletele vor fi personalizate şi dotate corespunzător pentru activitatea poliţiştilor locali, care le vor folosi în munca de patrulare. Municipiul Suceava are 105 poliţişti locali, dintre care jumătate au posturi fixe. Ca mijloace de transport, poliţia locală are doar patru maşini.

Lungu a precizat că secretariatul de stat pentru afaceri economice din cadrul Consiliului Federal Elveţian a aprobat, săptămâna trecută, la finanţare proiectul „Electromobilitate- vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, depus de Primăria Suceava.

Astfel, Suceava a obţinut aprobarea finanţării pentru proiectele depuse, înaintea celorlalte trei municipii - Arad, Cluj-Napoca şi Braşov, care au aplicat pentru finanţare prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român. Următoarea etapă constă în demararea procedurilor necesare în vederea elaborării, agreării şi semnării acordului de proiect, estimat până în luna septembrie a acestui an. Bugetul total al proiectului este de 3,112 milioane franci elveţieni (2,56 milioane de euro), din care 2,039 milioane de franci elveţieni este contribuţia elveţiană. Durata de implementare este de 24 de luni.

 

În proiect primăria mai cumpără 11 autoturisme, două furgonete, o automăturătoare şi o autocisternă

Proiectul municipiului Suceava înseamnă achiziţionarea de vehicule electrice - 11 autoturisme, două furgonete, o automăturătoare şi o autocisternă, plus cele zece biciclete. Infrastructura de încărcare pentru vehiculele electrice prevede 14 puncte de încărcare standard, 14 puncte de încărcare rapidă, 56 de locuri de parcare pentru vehicule electrice în parcări publice, parcări subterane, zone rezidenţiale.

„Prin implementarea acestui proiect, municipiul Suceava va fi primul oraş din România care va implementa conceptul de electromobilitate”, a declarat Lungu. Primarul de Suceava a mai precizat că, din bugetul acestui proiect, suma nerambursabilă de 225.000 lei este destinată elaborării documentaţiei tehnico-economice pentru obţinerea finanţării proiectului „Sistem de transport public ecologic interurban”, prin care oraşul va achiziţiona 40 de autobuze electrice pentru transport public de călători, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea estimată a proiectului pentru transport ecologic este de 18,5 milioane de euro, din care 85 la sută fonduri nerambursabile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii locali din Suceava vor patrula pe biciclete electrice.
 Vizualizări articol: 2131 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţiştii locali din Suceava vor patrula pe biciclete electrice5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alta investitie proasta.. trimis de
(24 iul 2014, 11:20:47
aceste biciclete deja le stim finalul..exact ca multe alte echipamente achizitionate si nefolosite..mai sunt biciclete cumparate pt politie..iar acestea zac prin beciurile politiei sau politistii le folosesc in alte scopuri..
Au mai fost montat un sistem de supraveghere prin tot orasul care nu dupa mult...zace nefolosit..
ambulanta are acel sistem de comunicare super sofisticat care zace... etc etc..
doar nu o sa vedem noi comunitari calare pe bicicleta..cand mai toti au ditamai burta si ar trece peste ghidonul bicicletei scazand vizibiliatea..unii probabil nici nu stiu sa mearga pe bicicleta ...iar altii vor bmw-uri.. ca doar e si el curcanlaughing
1.1  RE: Alta investitie proasta.. trimis de
(24 iul 2014, 11:23:14
personal am vazut masina comunitarei folosita in alte scopuri..
carand doamne prin oras sau piese de mobilier.. probabil pt sefu... nu stiu la ce le mai au nevoie de masini.. probabil au de gand sa faca o firma de distributielaughing
pt numarat lalelele in oras pot bine si la pas.. si asa freaca menta... nu mai consumam curentul cu bicicletele lor
2.   Suca de Bucovina, fii mai tare ca nea Marin! trimis de
(24 iul 2014, 12:15:32
Eu sunt de acord sa cumpere 50 de biciclete solare, astea bioenergy. Nu sunt de acord sa mai cumpere vreo masina pentru uzul politistilor locali sau primarie , nu se justifica pentru ca nu au unde sa se plimbe. Primarul a inceput sa puna accent pe resurse regenerabile si independenta energetica a primariei si incet incetitisor si apoi diloc a orasului. E un lucru de laudat, trebuie sa avem stima si mandrie fata de acest vizionar, as spune unicat in Suceava.
3.   Verdele de Suceava trimis de
(24 iul 2014, 14:33:32
E de bine.Am intrat in istorie.Pe langa albastrul de Voronet a aparut verdele de Suceava.Era si normal.Intr-un oras curat,asfaltat,plin de parcuri si de verdeata era normal sa avem si masini si utilaje electrice.Totul este in deplina armonie cu universul.Pana si domnul primar are camasa verde.Cat despre masura de a da biciclete politistilor este exceptionala.Imi si imaginez un politist comunitar pe bicicleta urmarind un BMW cu 200 km/h.As mai avea o propunere.Cred ca elvetienii ne pot ajuta si in acest proiect.Politistii ar putea fi dotati cu maturi zburatoare.Ca cea folosita de Harry Potter marca Nimbus 2000.In timpul liber politistii ar putea juca pe matura vijhat.
4.   Bicicleta sugubeata trimis de
(24 iul 2014, 14:46:47
*De ce se cearta doi politisti cand se urca pe o bicicleta? R: Amandoi vor sa stea la geam.
*Un politist dotat cu bicicleta a constatat ca o ciupilica crosetata ofera mai multa siguranta decat o casca de bicicleta. La acest test ambele produse au fost aruncate intr-o prapaste adanca de 180m; casca, tandari s-a facut, insa ciupilica a ramas intreaga!
*Doi politisti mergeau cu bicicleta prin padure. La un moment dat au cazut intr-o groapa mare cat casa. Zice unul: -Striga tu ajutor! -AJUTOR!!!! nimic… -Striga tu acuma. -Ajutor!!! la fel, nimic… -Hai sa strigam impreuna! -IMPREUNAAA!!!
*
5.   Bicicleta sugubeata trimis de
(24 iul 2014, 14:57:32
*Neamtul se trezeste dimineata, tranteste 4 oua in tigaie si pleaca la munca. Francezul se trezeste dimineata, tranteste 3 oua in tigaie si pleaca la munca. Politistul sucevean se trezeste dimineata, tranteste 2 oua pe bicicleta si pleaca la munca.
*Politistul sucevean a primit o bicicleta si se plimba in jurul blocului. Sotia lui il admira de la balcon: – Uite, iubita, fara o mana!! Dupa inca o tura: – Uite, iubita, fara mâini!!! Dupa inca o tura: – Uite, iubita, fara dinti…!
*Culmea ciclismului: Să faci turul pantalonilor cu bicicleta.
*Culmea inghesuielii: sa faci sex intr-o camera de bicicleta
6.   Bicicleta revolutioneaza politia trimis de
(24 iul 2014, 15:10:03
Domnul primar zice:""Bicicletele cu care sunt dotati politistii sunt foarte bune, credeti-ma. Este pacat ca o idee geniala a fost luata in deradere. Cand le-am dat masini s-au plimbat cu ele mandri prin oras si nu s-au mai intors nici in stanga, nici in dreapta, si nici Popescu sau Ionescu nu le-au putut zice sa stea de vorba cu ei ca au o problema.Daca mergeu cu bicicleta, oricine ii vedea ii putea opri. Politistii care circula pe biciclete sunt mai eficienti decat cei care merg cu masinile.Binenteles cei mai eficienti politisti sunt cei care merg pe jos.
7.   Bicicleta revolutioneaza politia trimis de
(24 iul 2014, 15:16:39
Purtatorul de cuvant Politia biciclista:
„Suntem încântați de noile achiziții, pentru că facem sport și dreptate , și lumea ne vede patrulând și se liniștește. Avem câteva probleme pe care le vom rezolva în timp. De exemplu, ne cade cașcheta când prindem viteză în pantă, cricul nu-i rezistent și cade bicicleta peste noi când umflăm o roată, iar șaua e cam rigidă(cand le mai dam sotiilor la piata scoatem saua nu-i bai) dar am înțeles că vom avea și noi, precum cei din străinătate, șa cu încălzire, arcuri și piele.De asemenea neavand girofar ar trebui doi politisti pe bicicleta.Unul sa faca ninooo ninooo si celalalt albastruu albastruu."
8.   Ce urmeaza...! trimis de
(24 iul 2014, 15:41:30
Urmeaza sa le mai dea cai...sa vedem comunitarii calare.Aaaa si politistii care vor merge pe biciclete vor merge pe pistele de biciclete sau pe strada...nu de alta dar daca merg pe piste s-ar putea sa intalneasca cativa stalpi de iluminat in mijloc...iar daca merg pe strada sa tina bine coarnele ca in unele zone asfaltul a facut cocoase...have fun police
8.1  RE: Ce urmeaza...! trimis de
(24 iul 2014, 15:52:55
cel mai tare lucru pe care vreau sa.l vad...
POLITISTII DIN SUCEAVA SA FOLOSEASCA PISTA DE BICICLETA.. IN ACELE LOCURI UNDE PRACTIC PISTA TRECE PE LANGA STALPII DE ILUMINAT..SI ESTE GREU SA TRECI PE LANGA EI CHIAR SI CU BICICLETA IN BRATE:)) ATAT AU PUTUT FACE ILUMINATII SUCEVEI..
CHIAR RAD DE UNUL SINGUR CAND MA GANDESC LA CATA TAMPENIE CU ACELE PISTE laughing)
8.2  RE: Ce urmeaza...! trimis de
(24 iul 2014, 16:15:50
Sa le dea si niste maturi ca substitut la armele din dotare.Ce dreaq, la asa primar trebuie o armata comunitara motorizata cu "bisiclete" ai carei soldati sa miste nervos "armele din dotare" pentru a intimida adversarul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei