Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2014 - Anul XIX, nr. 169 (5678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În arest

Hoţ prins în Suceava, suspect într-un jaf armat ca-n filme, la Milano, cu prejudiciu de aproape 650.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ aflat în arestul poliţiei judeţene, pentru două furturi comise pe raza municipiului Suceava, fapte cu un prejudiciu de aproximativ 17.000 de lei, a primit de la judecători un bilet dus cu avionul în Italia, în cătuşe ce-i drept, respectivul fiind acuzat de un jaf armat cu prejudiciu de aproape 650.000 de euro dintr-o bijuterie din Milano.

Individul în cauză se numeşte Gheorghe Adrian Lungu,  are 23 de ani, iar recent a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind acuzat că împreună cu un alt individ, Alexandru Florin Asavei, de 20 de ani, ar fi comis două furturi.

Unul în perioada 26-30 aprilie 2014, când au pătruns prin efracţie în podul unui bloc de pe strada Aleea Nucului, de unde au sustras aproape 170 de perechi de încălţăminte nouă, de damă (prejudiciul fiind estimat de 15.000 de lei), papuci pe care cei doi suspecţi i-au vândut apoi la mai multe magazine second-hand.

Al doilea furt a fost comis la începutul acestei luni, în noaptea de 1 spre 2 iulie, când dintr-o magazie din spatele Prefecturii Suceava, aparţinând Sucursalei Reprezentare şi Protocol Suceava, au furat mai multe scule pentru construcţii, în valoare de circa 2.000 de lei.  

Lungu şi Asavei sunt de loc din judeţul Neamţ, însă, la începutul lui aprilie, au venit la Suceava, cu intenţia de a face rost de bani, iar după două luni au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, unde se află şi în prezent.

 

Jaf la o bijuterie din Milano. Autorii: mascaţi, cu bâte şi cocteil Molotov

Gheorghe Adrian Lungu şi complicele său, Alexandru Florin Asavei, au fost arestaţi preventiv pe 3 iulie a.c., iar când poliţiştii au făcut verificări în bazele de date au aflat că primul este dat în urmărire internaţională, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare.

Lungu este suspect într-un jaf armat comis pe 15 februarie 2013, dintr-o bijuterie din Milano.

Lungu şi complicii săi, susţin autorităţile italiene, au obligat un angajat să le deblocheze cu telecomanda accesul în bijuteria Franck Muller. Apoi, înarmaţi cu bâte, cu chipurile acoperite cu cagule improvizate, au intrat în bijuterie şi i-au pus în genunchi pe doi angajaţi şi un client care se aflau în interior, acesta din urmă fiind lovit peste corp cu un baston telescopic.

Italienii arată în mandatul trimis la Suceava că Lungu şi ceilalți indivizi implicați în jaf au spart vitrinele interioare şi au furat nu mai puţin de 48 de ceasuri de lux, în valoare de 642.140 de euro, apoi au fugit din bijuterie.

Rămas în urma celorlalți, Gheorghe Adrian Lungu a dat foc unui sticle cu substanțe inflamabile, în care improvizase o bombă artizanală gen cocteil Molotov, stilă pe care a aruncat-o în faţa magazinului de bijuterii.

Curtea de Apel Suceava, unde s-a jucat cererea de extrădare a italienilor, a admis trimiterea lui Lungu în Italia pentru a fi anchetat în cazul jafului armat.

Suspectul a făcut contestație la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă aceasta i-a fost respinsă.

Cu toate astea,  Gheorghe Adrian Lungu va trebui să-şi amâne „vizita” în Peninsulă, până când dosarul furturilor din Suceava va fi soluționat definitiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţ prins în Suceava, suspect într-un jaf armat ca-n filme, la Milano, cu prejudiciu de aproape 650.000 de euro.
 Vizualizări articol: 4061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Hoţ prins în Suceava, suspect într-un jaf armat ca-n filme, la Milano, cu prejudiciu de aproape 650.000 de euro5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei