Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iul 2014 - Anul XIX, nr. 167 (5676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Capturarea câinilor vagabonzi de pe străzile Sucevei ar putea începe de la 1 august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană intenţionează ca din luna august să demareze o amplă campanie de prindere a câinilor fără stăpân de pe străzile oraşului, prin încredinţarea acestui serviciu unei firme sau unui ONG, care să-i captureze şi să-i ducă la adăpostul din lunca Sucevei, contra cost.

„Până acum au fost trimise 11 solicitări de oferte, către cabinete veterinare, ONG-uri şi firme care ar putea presta servicii de capturare şi transport al câinilor comunitari. Cei interesaţi să presteze această activitate pot depune oferte la Primăria Suceava, până pe 24 iulie. La ora 12.00, în ziua respectivă, vom desface ofertele primite”, a declarat Ovidiu Doroftei, viceprimar al municipiului Suceava.

Desemnarea operatorului care se va ocupa de capturarea câinilor vagabonzi se va face printr-un contract de asociere, valabil doar până când va putea fi reluată licitaţia publică de concesionare a acestei activităţi. Licitaţia, care ar fi trebuit să aibă loc zilele acestea, a fost anulată ca urmare a suspendării de către Curtea de Apel Bucureşti a normelor de aplicare a legii gestionării câinilor fără stăpân, care prevedeau eutanasierea celor nerevendicaţi şi neadoptaţi în termen de 14 zile.

„Vrem ca de la 1 august să înceapă efectiv strângerea câinilor de pe străzi”, a adăugat Ovidiu Doroftei.

 

Minim 250 de câini trebuie capturaţi lunar

Asociaţia sau firma care va fi desemnată prin selecţie de oferte pentru acest serviciu este obligată să captureze minimum 250 de animale lunar, astfel încât într-un interval de timp rezonabil problema câinilor comunitari să fie soluţionată. Neîndeplinirea clauzei referitoare la număr duce la rezilierea contractului.

„Din estimările pe care le avem, acest contract va avea o valoare de până în 30.000 de euro, adică 119.000 lei plus TVA, drept pentru care se poate merge pe varianta negocierii directe. Sunt localităţi care au cheltuit milioane de euro şi tot nu au rezolvat-o, dar noi ne propunem să o rezolvăm, cu costuri minime. Până acum noi nu am cheltuit nici un leu pentru gestionarea câinilor fără stăpân, dar este necesar, pentru a rezolva această problemă. Când merg pe stradă, sucevenii mă imploră să luăm câinii de pe străzi, pentru că aceştia reprezintă deja un pericol”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Conform condiţiilor impuse de Consiliul Local Suceava, prinderea câinilor vagabonzi de pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ se va face cu trei echipe, fiecare cu maşină proprie, cu dotări speciale şi cu personal medical autorizat să utilizeze pistolul cu tranchilizante. Principalul criteriu de departajare a ofertelor va fi tariful de prindere a câinilor, pentru trei categorii de câini – de talie mică (până în 10 kg), mijlocie (între 11 şi 20 de kg) şi mare (peste 20 kg).

Sumele maxime la care operatorul poate presta activitatea de capturare, transport şi predare la adăpost sunt de 30 de lei pentru un câine de talie mică, 50 de lei pentru unul de talie mijlocie şi 60 de lei pentru un câine de talie mare.

Exemplarele capturate vor fi duse la adăpostul de animale din lunca Sucevei, unde, pentru a se asigura că nimeni nu le va da drumul din nou pe străzi, municipalitatea a încheiat contract cu o firmă de pază, inclusiv şi pe timp de noapte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Capturarea câinilor vagabonzi de pe străzile Sucevei ar putea începe de la 1 august.
 Vizualizări articol: 1834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Capturarea câinilor vagabonzi de pe străzile Sucevei ar putea începe de la 1 august4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cainiio......si primaria trimis de
(22 iul 2014, 11:29:43
Daca se ocupa Romanescu de caini e...clar
+.!!! fara cuvinte....!!!!
1.1  RE: Cainiio......si primaria trimis de
(22 iul 2014, 11:59:55
minim 250 caini/luna.. ?? adica aprox 10 caini/zi ??? aualeu tataie.. adica cei aproximativ 2000 de caini ii strangem in 10 luni?? si intre timp se inmultesc sau vin altii... adica ramanem practic cu cainii pe strazi.. bravo lungu..alta smecherie pt nestrangerea cainilor.. bravo
2.   Intrebari de logica! trimis de
(22 iul 2014, 18:56:55
1 august 2014? Eu cred ca va fi 1 august 2200.
Punem pariu ca toti vor fi de TALIE MARE? Doar deh, trebuie sa se ia si-o spaga. O solutie ar fi un site pe net in care sa posteze pozele jigodiilor si cu categoria in care se incadreaza.
3.   Comentariu trimis de
(23 iul 2014, 11:00:41
eu nu inteleg de ce domnul Primar a refuzat aceea firma din germania care s-a oferit sa stranga cainii si sa-i sterilizeze GRATIS!!! si pune aici vreo 2 medici sau cine stie ce "prieteni" sa se ocupe de treaba asta........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei