Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iun 2014 - Anul XIX, nr. 145 (5654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

APIA Suceava

Numărul crescătorilor de bovine care încasează subvenţii s-a diminuat drastic în ultimii trei ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava a finalizat acum câteva zile campania de preluare a cererilor unice privind subvenţiile pe cap de animal, numărul de dosare înregistrate confirmând o tendinţă de scădere accentuată a numărului beneficiarilor din sectorul de creştere a bovinelor. Scăderea nu a afectat şi crescătorii de bovine din zona defavorizată, care include mai multe comune din zona montană a judeţului Suceava.

Conform datelor contabilizate de APIA Suceava, în cadrul campaniei din acest an au fost depuse 16.174 de cereri pentru subvenţii pe cap de animal, o parte a beneficiarilor având dreptul la ajutor financiar la mai multe categorii de subvenţii. Astfel, pentru subvenţia la bovine au fost înregistrate 12.246 de cereri, pentru ovine şi caprine - 1.602, pentru vaci de lapte din zona defavorizată - 8.796 de cereri, pentru taurine de carne – 1.044 de cereri, ultima categorie fiind ovinele şi caprinele din zonele defavorizate - 359 de dosare.

În privinţa primei categorii, cea mai importantă, subvenţiile pe cap de bovină, se constată că dacă anul acesta au fost înregistrate 12.246 de cereri, în 2011 au fost peste 21.000 de dosare eligibile, iar în 2012 peste 22.000. Aşadar, o scădere accentuată într-un interval scurt de timp. La celelalte categorii de subvenţie pe cap de animal numărul de beneficiari a rămas constant, fiind chiar în uşoară creştere la crescătorii de ovine şi caprine. De asemenea, în tendinţă de creştere este şi numărul subvenţiilor pentru taurinele de carne.

Această scădere a numărului de beneficiari are mai multe explicaţii, însă principala este legată de data de referinţă luată în calcul la eligibilitatea dosarelor. Până în 2012 inclusiv, data de referinţă luată în calcul a fost 31 ianuarie 2008. Astfel, se luau în calcul animalele deţinute în ianuarie 2008, chiar şi în 2012. Din 2013 a fost schimbată data de referinţă, 31 ianuarie 2013. Cine nu a mai avut la această dată minimum trei bovine, în vârstă de peste 6 luni, nu a mai putut lua subvenţii în continuare. Scăderea numărului de beneficiari poate fi pusă şi pe seama obligativităţii livrării unei cantităţi de lapte anuale (cota de lapte) şi tendinţei de comasare care se simte şi în acest sector, prin apariţia fermelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul crescătorilor de bovine care încasează subvenţii s-a diminuat drastic în ultimii trei ani.
 Vizualizări articol: 1689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Numărul crescătorilor de bovine care încasează subvenţii s-a diminuat drastic în ultimii trei ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Confuzie grava trimis de
(26 iun 2014, 13:49:49
Probabil c-au gresit numaratoarea sau ceva era fictiv...

Mai mult ca sigur au fost mancate de lupii de la APIA SUCEAVA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei