Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mar 2014 - Anul XIX, nr. 71 (5580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Blestemul” salubrizării

Licitația de salubrizare a Sucevei a intrat din nou în impas

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Desemnarea unui nou operator de salubrizare în municipiul Suceava pare să fi devenit ţinta unui „blestem”, pentru că, după aproape doi ani de la demararea procedurilor de scoatere la licitaţie a acestui serviciu, municipalitatea suceveană trebuie să ia totul de la capăt.

Miza licitaţiei este un contract de 5,5 milioane de euro, valabil pe opt ani de zile.

După sarabanda contestaţiilor, care a amânat licitaţia demarată în 2012 mai bine de jumătate de an, după luptele purtate în instanţe, atât de municipalitate cât şi de firmele care au concurat la licitaţie, ieri, demersul de încredinţare a acestui serviciu unui operator privat a primit o nouă lovitură, de data aceasta din partea Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

Luna trecută, Primăria Suceava a decis să reia licitaţia de salubrizare şi deszăpezire, parcurgând iar paşii impuşi de lege. Numai că ieri li s-a transmis că ANRMAP a respins documentaţia de organizare a licitaţiei, fiind necesară revizuirea acesteia în cadrul Consiliului Local.

„Este ceva incredibil, pentru că au respins aceeaşi documentaţie pe care au aprobat-o în 2012, când am demarat procedurile de licitaţie pentru prima oară”, a spus primarul Ion Lungu.

Printre motivele respingerii se numără durata de concesionare a acestui serviciu, de 96 de luni, fiind recomandată scurtarea acestei perioade, deşi contractul anterior, cu Rosal, a fost încheiat tot pe aceeaşi perioadă, cu posibilitate de prelungire de încă patru ani.

În prezent, serviciile de salubrizare din Suceava sunt efectuate tot de Rosal, conform unei decizii a Consiliului Local Suceava, de prelungire a contractului ce a expirat în decembrie 2012, până la desemnarea unui nou câştigător al licitaţiei de salubrizare.

Dar situaţia actuală are şi o mulţime de neajunsuri, pentru că în lipsa unui contract pe o perioadă determinată de timp, actualul operator nu poate face nici un fel de investiţii în scopul îmbunătăţirii serviciilor prestate, nici măcar să monteze pe străzi noi coşuri de gunoi ori să le înlocuiască pe cele distruse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitația de salubrizare a Sucevei a intrat din nou în impas.
 Vizualizări articol: 1906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licitația de salubrizare a Sucevei a intrat din nou în impas0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei