Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mar 2014 - Anul XIX, nr. 58 (5567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Colete pe foc

Minor prins de poliţişti în timp ce se pregătea să incendieze ţigări de contrabandă de 60.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un adolescent în vârstă de 17 ani a fost prins de poliţişti marţi după-amiază în timp ce se pregătea să incendieze ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

Poliţişti din cadrul oraşului Vicovu de Sus se aflau în patrulare pe raza comunei Straja, când au observat ieşind fum din zona unui imobil nelocuit şi neîmprejmuit. Când s-au dus să vadă ce se întâmplă, au dat peste minorul de 17 ani, din localitate, care tocmai pusese pe foc mai multe colete cu ţigări.

Poliţiştii au stins focul şi i-au cerut adolescentului explicaţii, acesta declarând că gospodăria respectivă a fost a bunicului său, care a decedat, iar în acea zi a găsit ascunse într-o anexă mii de pachete de ţigări provenite din contrabandă. Neştiind ce să facă, s-a justificat minorul, a făcut un foc, intenţionând să facă scrum întreaga cantitate de ţigări, în total aproape 6.000 de pachete. 

 

Contrabandiști prinși la Straja cu câteva ore înainte

Concidenţă sau nu, cu o noapte înainte, în jurul orei 2.00, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Straja, un grup de persoane care transportau mai multe colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interiorul ţării.

Angajaţii Poliţiei de Frontieră i-au somat verbal pe suspecţi să stea pe loc, însă pentru că aceştia au încercat să fugă, poliţiştii au tras două focuri de avertisment în plan vertical. Contrabandiştii au continuat să fugă, abandonând coletele şi luând-o în direcţii diferite.

„S-a trecut la monitorizarea zonei în vederea depistării şi reţinerii persoanelor în cauză, fiind anunţate totodată şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

La scurt timp, în zonă a fost depistat un autoturism marca BMW în care se aflau trei persoane, Vasilică N., de 33 de ani, Petrică N., de 20 de ani, şi un minor de 17 ani, altul decât cel care a fost prins câteva ore mai târziu încercând să dea foc unei cantităţi impresionante de ţigări.

„Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului, unde, în urma cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că acestea aveau rolul de a introduce ilegal ţigările în ţară şi de a asigura zona. Totodată, la faţa locului au fost descoperite 62 de baxuri de ţigări de provenienţă ucraineană”, se mai arată în comunicatul anchetatorilor, precizând că autoturismul BMW a fost indisponibilizat.

Poliţiştii care se vor ocupa de acest dosar urmează să stabilească dacă există o legătură între cele două evenimente petrecute marţi la Straja.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minor prins de poliţişti în timp ce se pregătea să incendieze ţigări de contrabandă de 60.000 de lei.
 Vizualizări articol: 2141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Minor prins de poliţişti în timp ce se pregătea să incendieze ţigări de contrabandă de 60.000 de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei