Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 ian 2014 - Anul XIX, nr. 16 (5525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Impact violent

Accident pe calea ferată, după ce un şofer nu a mai putut opri în faţa unui tren marfar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Siret, a trecut ieri pe lângă moarte, maşina cu care se deplasa fiind lovită de un tren marfar, la o trecerea la nivel cu calea ferată. Autoturismul a fost proiectat la câţiva metri distanţă, fiind grav avariat, însă, din fericire, şoferul a ieşit pe propriile picioare din maşină. Accidentul s-a produs în jurul orei 10.30, pe raza satului Slobozia Sucevei, comuna Grăniceşti, la o trecere simplă peste calea ferată, care se intersectează cu DC 38. Trenul implicat în accident aparţine companiei private GFR şi era format din 20 de vagoane cisternă încărcate cu metanol.

Alexandru Surmei, tânărul de 23 de ani, se afla la volanul unui autoturism Skoda Octavia şi a observat târziu că din stânga sa venea un tren marfar, care circula dinspre Dorneşti spre Suceava. Şoferul a frânat, însă nu a mai putut opri. Şansa a fost că locomotiva a lovit maşina în partea din faţă, moment în care a proiectat-o în afara gabaritului căii ferate.

Şoferul a declarat că a frânat, dar pe drum era format polei. Poliţiştii au constatat într-adevăr că drumul comunal era acoperit cu gheaţă şi zăpadă. Asta nu îl absolvă însă pe şofer de vina pentru producerea accidentului. Poliţia precizează că accidentul s-a produs din cauză că acesta nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi nu a oprit pentru a se asigura la trecerea peste calea ferată.

Poliţiştii rutieri ajunşi la faţa locului i-au aplicat şoferului o amendă în cuantum de 765 de lei.

Tânărul şofer s-a ales însă şi cu dosar penal, la articolul 276 Cod Penal, care pedepseşte distrugerea şi semnalizarea falsă în domeniul feroviar. Mai exact, poliţiştii de la Serviciul Judeţean Transporturi îl vor cerceta pentru distrugerea semnalizării şi punerea în pericol a siguranţei feroviare.

Autoturismul a fost avariat în proporţie de 70-80%. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accident pe calea ferată, după ce un şofer nu a mai putut opri în faţa unui tren marfar.
 Vizualizări articol: 3197 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Accident pe calea ferată, după ce un şofer nu a mai putut opri în faţa unui tren marfar3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei