Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 294 (5501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un copil fericit

Banii strânşi în urma Galei „Top 10 Suceveni” au ajuns ieri la Nicu, ”micul arhitect”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca şi la prima ediţie, de anul trecut, Gala „Top 10 Suceveni” 2013 a fost un eveniment exclusiv caritabil, iar banii din vânzarea invitaţiilor, din donaţii sau de la licitaţiile organizate în seara desfăşurării evenimentului (13 decembrie) au fost adunaţi de organizatori pentru a ajuta un adolescent din municipiul Suceava, pentru care viaţa a început la vârsta de 2 ani.

Abandonat într-un orfelinat, Nicu Titus Ungureanu a fost luat în grijă de un asistent maternal, care de atunci îl creşte ca şi pe propriii săi copii.

Cu o pensie de nici 600 de lei, Elena Nemţişor l-a păstrat pe Nicu în familia ei şi a încercat să-i ofere tot ceea ce are el nevoie. Atât cât a putut. „Îngerul meu”, îi dau lacrimile pensionarei devenite mamă pentru Nicu.

Nicu a intrat anul acesta la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, secţia arhitectură, şi visează să ajungă într-o zi mare artist.

În urma ediţiei din acest an a Galei „Top 10 Suceveni” s-au strâns din vânzarea invitaţiilor, din donaţii şi la licitaţii 33.900 de lei (339 de milioane de lei vechi), iar întreaga suma i-a fost dată ieri la redacția Monitorului de Suceava, unde Nicu a venit însoţit de cea căreia îi spune acum mamă.

„Nu mă aşteptam ca oamenii să fie atât de generoşi. O să păstrez banii pentru mai încolo, să am o rezervă în ultimii ani de liceu”, a mărturisit „micul arhitect”. „Pentru zile negre”, completează el. „Din aceşti bani o să-mi cumpăr tot necesarul pentru şcoală, pentru studiu, pentru a evolua ca artist”, era optimist adolescentul.

Elena Nemţişor era emoţionată de bucuria fiului ei.

„Sunt foarte fericită pentru el, pentru că are o siguranță... dacă, Doamne fereşte, mi se întâmplă mie ceva. Mă duc să-i pun toţi banii la bancă pe numele lui, să-i folosească la studii. Acest gest enorm pentru Nicu îl obligă practic să învețe mai mult, să fie mai conștiincios, mai bun”, a declarat femeia care l-a ajutat pe Nicu să treacă peste drama de a fi abandonat de părinţi. Părinţi pe care Nicu i-a iertat. „Dacă aşa au considerat ei la vremea respectivă...”, completează Nicu. 

 

Moş Crăciun în sutană

Premiat în cadrul Galei „Top 10 Suceveni”, preotul Mihai Negrea de la Mănăstirea Podul Coşnei, cel care creşte 42 de copii orfani ori provenind din familii dezorganizate, a fost impresionat de cazul lui Nicu şi a dorit să-l ajute şi el pe adolescent.

Luni dimineaţă a ajuns la Suceava cu o dubiţă plină cu ajutoare. „Mai am un copil de azi. Pe Nicu”, zâmbeşte părintele.

Le-a adus lui Nicu şi familiei acestuia alimente şi dulciuri pentru sărbătorile de iarnă. Şi un brad, pe care Nicu să-l împodobească. Cu visuri. Visuri despre care a aflat ieri că se pot realiza. I-a dat şi 500 de lei, să-şi cumpere ce consideră el necesar.

În dubiţa părintelui Negrea mai erau ajutoare pentru alţi doi copii din Suceava. „Tu crezi că numai pe cei de la mănăstire îi am...”, ne zice la plecare părintele, rugându-ne să-i spunem de ce mai are nevoie adolescentul pentru a-l ajuta şi în continuare.

 

P.S.

În timp ce descărcam ajutoarele din maşina preotului Negrea, un om de afaceri din Suceava l-a sunat şi i-a spus că a văzut reportajul cu el la Gala „Top 10 Suceveni” şi vrea să îi trimită cadouri de Crăciun pentru copiii de la mănăstire.

Dar din dar... Minunile se fac de oameni pentru oameni, nu-i aşa?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Banii strânşi în urma Galei „Top 10 Suceveni” au ajuns ieri la Nicu, ”micul arhitect”.
 Vizualizări articol: 1507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Banii strânşi în urma Galei „Top 10 Suceveni” au ajuns ieri la Nicu, ”micul arhitect”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei