Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 292 (5499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Simpozion naţional pe teme educaţionale, la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Vatra Dornei a găzduit prima ediție a Simpozionului Național ,,Dimensiuni ale educației și formării în școala contemporană”, organizat de Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Extensia Vatra Dornei, în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Consiliul Județean Suceava și Primăria municipiului Vatra Dornei.

La inițiativa lect. univ. dr. Horațiu Catalano - directorul Extensiilor Năsăud și Vatra Dornei, organizatorii s-au bucurat de prezența unor invitați de seamă din corpul profesoral academic al Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca: prof. univ. dr. Călin Fezeleu - decanul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, prof. univ. dr. Vasile Chiş - director al Departamentului de Științe ale Educației, prof. univ. dr. Ion Albulescu - prodecan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, conf. univ. dr. Cristian Stan - directorul Extensiei Sibiu, conf. univ. dr. Cătălin Glava - directorul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic și alte cadre universitare ale catedrei de Științe ale Educației. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava: prof. Gheorghe Lazăr - inspector școlar general și prof. Daniela Răileanu - inspector școlar de specialitate pentru învățământul preșcolar. Mesajul de binecuvântare al Înalt Presfințitului Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a fost transmis de pr. Victor Cîrceie - paroh al parohiei „Sf. Ilie” Vatra Dornei.

Autoritățile locale au fost reprezentate de Ilie Boncheş – primarul municipiului Vatra Dornei, Nicușor Cojocaru – viceprimar și city manager Mircea Rusu, care și-au exprimat entuziasmul față de acestă manifestare și susținerea pe viitor a unor noi iniţiative similare.

Consiliul Judeţean Suceava a fost reprezentat de consilierii județeni Mihai Voloșeniuc și Paul Boncheș.

 

Lansări de carte, sesiuni de comunicări

Manifestarea a debutat cu comunicări în plen ale reprezentanților de seamă din sfera educațională.

În continuarea manifestării a avut loc lansarea cărții “Grădina cu părăluțe” a poetului Gheorghe Vicol, vizitarea expoziției de măști tradiționale, realizate de studenta Daniela Zubaş, și expoziția de icoane pe lemn și pe sticlă a prof. Valeria Anichitei Petrescu.

Simpozionul a continuat cu prezentarea comunicărilor educaționale pe următoarele secțiuni: Orientări în pedagogia contemporană, Pedagogia învățământului primar, Pedagogia învățământului preșcolar.

Totodată, în cadrul evenimentului a fost prezentată o suită de colinde, datini și obiceiuri reprezentative spațiului bucovinean. O surpriză plăcută a fost oferită de studenții Extensiei Vatra Dornei prin interpretarea unor colinde, sub îndrumarea prof. Emilia-Sanda Cîrceie.

Acest simpozion a avut ca finalitate editarea volumului ,,Dimensiuni ale educației și formării în școala contemporană” coordonat de prof. univ. dr. Vasile Chiş, prof. univ. dr. Ion Albulescu, lect. univ. dr. Horațiu Catalano.

Potrivit organizatorilor, „acest simpozion național s-a dorit a fi o provocare în educație și școala contemporană, a fost un real succes și deschide porțile unor noi manifestări educaționale de aceeași anvergură”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simpozion naţional pe teme educaţionale, la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 2455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Simpozion naţional pe teme educaţionale, la Vatra Dornei4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei