Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 252 (5459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Elevii Colegiului „Vasile Lovinescu” au împărţit mere trecătorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul şcolar 2013-2014 a debutat cu mult entuziasm şi împliniri pentru membrii proiectului naţional Patrula „Eco Desire” a Colegiului ,,Vasile Lovinescu’’ Fălticeni, proiect coordonat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie Bucureşti, având ca îndrumători locali profesorii Gabriela Budeanu, Alina Mironescu şi Claudia Şandru.

Ziua mondială a alimentaţiei sănătoase şi a consumului de fructe şi legume a fost prima acţiune stradală a patrulei. În perioada 23-25 octombrie, elevii însoţiţi de profesorii coordonatori au plecat de la şcoală cu mai multe coşuri cu fructe pe care le-au împărţit celor întâlniţi în drumul lor de-a lungul Aleii pietonale a municipiului Fălticeni.

Profesoara Gabriela Budeanu ne-a declarat: „Pentru că zona în care ne găsim este una pomicolă, iar una dintre specializările colegiului este strâns legată de această îndeletnicire, membrii Patrulei <Eco Desire>au dăruit mere din livada şcolii, care au fost primite cu mult drag de trecătorii miraţi de gestul nostru”.

Demersul privind informarea fălticenenilor asupra beneficiilor consumului de fructe şi legume a continuat cu o activitate desfăşurată în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni. Membrii Patrulei „Eco Desire” au fost întâmpinaţi de elevii clasei a V-a A, însoţiti de diriginta Dana Crăciun şi directoarea Daniela Ilincăi. S-au purtat discuţii privind importanţa Zilei mondiale a alimentaţiei sănătoase şi a consumului de fructe şi legume. Necesitatea consumului zilnic de fructe şi legume a fost prezentată de Elena  Bălan, care a participat la activitatea proiectului patrulei în calitate de specialist în industria alimentară, dar şi ca voluntar activ al patrulei.

Acţiunea s-a încheiat într-un ton optimist, finalul fiind dedicat darurilor pentru toţi participanţii, mere gustoase şi sănătoase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Colegiului „Vasile Lovinescu” au împărţit mere trecătorilor.
 Vizualizări articol: 1462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Elevii Colegiului „Vasile Lovinescu” au împărţit mere trecătorilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei