Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 238 (5445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aniversare

Un fost profesor care a împlinit 100 de ani a fost celebrat la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un fost profesor de matematică din comuna Marginea, Arcadie Sfîrnaciuc, a fost sărbătorit ieri la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani. La evenimentul care a avut loc în Auditoriumul „Joseph Schmidt” au fost prezenţi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru învăţământul superior, Mihnea Cosmin Costoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, precum şi membri ai familiei profesorului Arcadie Sfîrnaciuc. Acesta a primit diplome de excelenţă din partea tuturor oficialităţilor prezente, care i-au mulţumit pentru întreaga activitate pe care a avut-o ca dascăl. Cătălin Nechifor a ţinut să-i dăruiască lui Arcadie Sfîrnaciuc un album intitulat „Un secol de arte frumoase în Bucovina”, în timp ce prefectul i-a dăruit un stilou, adresându-i rugămintea să aştearnă pe hârtie memoriile sale. Vizibil emoţionat, Arcadie Sfîrnaciuc le-a mulţumit tuturor oficialităţilor pentru onoarea care i-a fost făcută, „de a fi prezent în faţa unui public aşa de select”.

De precizat că, la împlinirea a 100 de ani, Arcadie Sfîrnaciuc va fi sărbătorit şi duminică, în cadrul unui eveniment care va avea loc la un schit din Marginea, unde va fi prezent şi fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu.

Arcadie Sfîrnaciuc s-a născut la data de 13 octombrie 1913, în comuna Marginea. Clasele primare le-a urmat la şcoala din această comună, apoi a urmat Şcoala Normală de la Cernăuţi, iar apoi s-a calificat ca profesor de matematică la Institutul Pedagogic din Cernăuţi. Arcadie Sfîrnaciuc şi-a început activitatea pedagogică în anul 1937, iar între anii 1938-1945 a fost în Armata Română, între anii 1942-1945 luptând pe frontul de răsărit, fiind eliberat din armată cu gradul de căpitan. Ulterior, între anii 1946-1949 a fost profesor la şcolile din Voievodeasa, Bilca şi Putna, iar între anii 1949-1951 a fost numit director al şcolii din Marginea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fost profesor care a împlinit 100 de ani a fost celebrat la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un fost profesor care a împlinit 100 de ani a fost celebrat la Universitatea „Ştefan cel Mare”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei