Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 233 (5440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Ziua Educaţiei – Ziua punţii dintre generaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă, 5 octombrie, cu ocazia Zilei Educaţiei, la Fălticeni a avut loc o întâlnire a educatorilor, învăţătorilor şi profesorilor din municipiu şi din zonă. Alături de actuale şi foste cadre didactice, acum pensionare, au fost primarul Cătălin Coman, consilierul parlamentar Lăcrămioara Grigoriu şi scriitoarea Coca Maria Udişteanu.

De buna desfăşurare a manifestării s-au ocupat Adriana Samson – director al Grădiniţei cu Program Prelungit “Pinocchio” şi Magda Zetu – director al Grădiniţei cu Program Normal “Voinicelul”.

Institutoarea Adriana Samson, unul dintre organizatorii manifestării, a spus: “Ziua educaţiei este ziua oamenilor care au ca misiune să dezvăluie copiilor toate cunoştinţele care să le formeze o personalitate complexă pentru viaţă. Educatorul, de la Comenius încoace, conştientizează că grădiniţa este un atelier al umanităţii şi drumul regal spre înţelepciune. O dată pe an, la 5 octombrie, să elogiem rostul şi strădania educatorului, celui care sădeşte lumină pentru lumină. Ziua educaţiei este un prilej bun pentru reflecţii, pentru recunoaşteri, pentru celebrări şi iniţiative. Prezenţa lângă educatoarele active a colegelor educatoare din municipiu şi din zonă este un moment de bucurie, un moment de întâlniri dragi, de amintiri, de preţuire pentru munca depusă. De aceea ne facem o datorie de onoare să ne exprimăm consideraţia faţă de întreaga dumneavoastră activitate depusă în slujba copilului şi faţă de nobila profesiune pe care ani de-a rândul aţi îndeplinit-o cu dragoste şi dăruire”.

După ce institutoarea Tatiana Pădureţ s-a referit la “munca de zâne depusă în tărâmul poveştilor prin care generaţii de pitici s-au transformat în prinţişori educaţi”, educatoarea Oana Tărnăuceanu le-a vorbit celor prezenţi despre prezent şi perspective în învăţământul preşcolar. A urmat un spectacol artistic şi câteva mesaje din partea cadrelor didactice pensionare şi a celor aflate în activitate.

Circa 60 de foste cadre didactice din învăţământul preşcolar au primit diplome de mulţumire din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, iar primarul Cătălin Coman a oferit flori.

Sărbătorită în peste 200 de ţări, ziua de 5 octombrie este consacrată personalului didactic, tuturor celor ce fac educaţia – educatori, învăţători, profesori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Educaţiei – Ziua punţii dintre generaţii.
 Vizualizări articol: 1327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Educaţiei – Ziua punţii dintre generaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei