Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 233 (5440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Deputatul Cezar Cioată este împotriva amenzilor uriaşe din Noul Cod Rutier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul conservator Cezar Cioată este împotriva reglementărilor propuse în Noul Cod Rutier şi consideră că amenzile exorbitante cu care şoferii ar urma să fie sancţionaţi nu au nici un suport real. În opinia lui Cezar Cioată, aceste prevederi îi vor transforma pe români în adevăraţi sclavi pentru a-şi plăti amenzile, iar în multe cazuri se va ajunge ca oamenii să se împrumute la bănci pentru a nu rămâne datori.

„Aceste propuneri din Noul Cod Rutier au ca singur scop adunarea de bani la bugetul de stat. Din păcate, nimeni nu s-a gândit la prevenţie, iar poliţiştii vor sta la pândă pentru a tăia amenzi. Nu avem autostrăzi şi infrastructură, dar avem amenzi mai mari decât în ţările civilizate. Singura modalitate de a reduce accidentele şi pierderile de vieţi omeneşti este modernizarea infrastructurii”, crede parlamentarul conservator.

Cezar Cioată consideră că sancţiunile la regimul rutier nu vor face altceva decât să încurajeze munca la negru.

„Un profesionist care lucrează ca şofer şi care trebuie să achite o amendă de 9.000 de lei, în condiţiile în care rămâne şi fără permis de conducere, cum va putea aduna aceşti bani? Singura lui variantă este aceea de a munci la negru un an de zile, altfel va fi muritor de foame”, a mai arătat deputatul din zona de munte de judeţului Suceava.

Cezar Cioată este de părere că ar trebui înăsprită legislaţia în ceea ce priveşte şcolile de şoferi, acordarea permiselor de conducere pentru profesionişti să se facă în urma absolvirii unor cursuri aprofundate, atât teoretice, cât şi practice, iar tinerii sub 21 de ani să nu aibă voie să conducă maşini cu un tonaj mai mare de 3,5 tone.

O altă problemă căreia trebuie să i se acordă o atenţie sporită sunt trecerile la nivel de cale ferată, acolo unde au avut loc mai multe accidente foarte grave, soldate cu moartea a zeci de persoane.

„Cred că este necesară o colaborare strânsă cu oficialii de la CFR vizavi de trecerile la nivel cu calea ferată, pentru că sunt foarte multe astfel de treceri semnalizate necorespunzător sau fără vizibilitate”, a arătat Cezar Cioată.

Pentru toate motivele expuse mai sus, parlamentarul conservator a anunţat că nu va susţine intrarea în vigoare a Noului Cod Rutier şi va vota împotrivă proiectul care va ajunge în Camera Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Cezar Cioată este împotriva amenzilor uriaşe din Noul Cod Rutier.
 Vizualizări articol: 1527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul Cezar Cioată este împotriva amenzilor uriaşe din Noul Cod Rutier5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 7 oct 2013, 16:17:58
Cretinii de guvernanti ,incep ca-n totdeauna cu dosul, sa nu spun altfel: faceti idiotilor drumuri si autostrazi, unde sa putem circula civilizat si fara sa ne expunem la pericole si apoi formulati legi!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei