Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 212 (5419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înapoi pe baricade

Trimis în judecată pentru că a ajutat un coleg să primească şpagă, un poliţist a fost achitat şi s-a întors la post

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de complicitate la luare de mită, inspectorul principal Florin Vântu a revenit la serviciu şi a primit şi sumele de bani care i-au fost oprite în perioada procesului. Totul s-a întâmplat recent, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluţionat definitiv dosarul care-l privea pe poliţist. Iniţial, Florin Vântu a fost achitat de Curtea de Apel Iaşi pe motiv că fapta de care era acuzat nu există, dar soluţia a fost atacată cu recurs de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Şi instanţa supremă a ajuns la aceeaşi concluzie, motiv pentru care decizia de achitare a rămas definitivă. Ca urmare a acestei soluţii, Florin Vântu şi-a recăpătat toate drepturile pe care le-a avut înainte de a fi reţinut, pe 21 octombrie 2011, iar în acest moment ocupă funcţia de locţiitor al şefului Secţiei Rurale Vadu Moldovei.

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu cealaltă persoană trimisă în judecată în acest dosar. Este vorba de subinspectorul Florin Muscă. Acesta a fost condamnat la trei ani cu suspendare, atât la prima instanţă, cât şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii au mai decis că după ce va trece această perioadă de trei ani, plus perioada de încercare, Florin Muscă nu va mai avea dreptul să lucreze în structurile de poliţie.

 

Pentru ce au fost judecaţi Muscă şi Vântu

Cei doi poliţişti au fost trimişi în judecată în urma unui flagrant organizat pe 21 octombrie 2011, chiar în sediul Poliţiei Fălticeni. În ceea ce-l priveşte pe Florin Muscă, procurorii DNA Suceava au meţionat următoarele: „Pentru a nu se sesiza din oficiu şi a nu efectua cercetări cu privire la comiterea unei infracţiuni privitoare la viaţa sexuală (n.a. – un dosar de viol aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava) a pretins suma de 1.000 de euro de la Aioanei Alexandru”.

În ziua în care s-a organizat flagrantul, Alexandru Aioanei a fost audiat din nou la sediul Poliţiei Fălticeni, iar înainte de plecare a lăsat pe masa poliţistului Florin Vântu plicul cu 1.000 de euro. Imediat, în birou au intrat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au găsit plicul buclucaş. 

Deşi i-au reţinut pentru cercetări pe ambii poliţişti, în final doar Muscă a fost arestat, împotriva lui Vântu fiind luată măsura interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu.

 

Flagrantul a fost realizat în urma unui autodenunţ

Cu ocazia audierilor din instanţă, Alexandru Aioanei a povestit cum s-a petrecut totul. Aioanei a spus că subinspectorul Florin Muscă l-a chemat în sediul Poliţiei Fălticeni, iar acolo i-a cerut toate actele, atât ale maşinii, cât şi cele personale. „I-am spus că nu sunt implicat în acel viol care o privea pe o tânără de 16 ani, dar poliţistul Muscă mi-a cerut să dau o declaraţie pe care mi-a dictat-o. El îmi sugera că am un dosar şi că trebuie să merg la Suceava, să mă întâlnesc cu un procuror care să mă aresteze, şi asta m-a speriat extrem de mult”, a povestit Alexandru Aioanei.

Tânărul le-a explicat judecătorilor că i s-a recomandat de către poliţist să-şi recunoască fapta „pentru că e mai bine pentru el”.

Extrem de speriat de „consecinţele” faptei sale, tânărul a aflat că poate fi „ajutat”. „Poliţistul Florin Muscă mi-a spus că mă poate ajuta, dar costă mulţi bani, cam 1.000 de euro. Eu i-am spus că nu am de unde face rost de aceşti bani, dar el mi-a spus că dacă până a doua zi nu aduc banii nu are ce-mi face şi mă duce la Suceava, la procuror, pentru arestare”, a mai spus Alexandru Aioanei.

În cele din urmă, toată tărăşenia a ajuns la urechile poliţiştilor de la Direcţia Generală Anticorupţie, care au fost sunaţi pe telverde, iar în colaborare cu procurorii DNA Suceava au organizat flagrantul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimis în judecată pentru că a ajutat un coleg să primească şpagă, un poliţist a fost achitat şi s-a întors la post.
 Vizualizări articol: 1876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Trimis în judecată pentru că a ajutat un coleg să primească şpagă, un poliţist a fost achitat şi s-a întors la post3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(12 sep 2013, 23:16:08
Asta incerc sa explic si eu de un an de zile... ca de te pune ghinionul sa intri intr un conflict, banal sau nu, chiar in curtea ta, un agent din asta are soarta ta in maini ...si la buzunarul lui...problema e ca nimeni nu te asculta si nu te baga in seama...sefii nu ...procurorii nici atat...doar cine stie...sa deranjeze agentii tot pe careva de ai lor...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei