Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 196 (5403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sus la munte

,,Regele fagilor” din Poiana Stampei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe terenul proprietate privată a lui Nichita Spînu din satul Teşna, comuna Poiana Stampei, se află un fag care are un coronament foarte frumos dezvoltat şi care poate corespunde pentru a fi declarat „Regele fagilor”, dar şi monument al naturii, cum a fost declarat „Regele brazilor” din judeţul Bistriţa-Năsăud.        

Pe terenul unde străjuieşte fagul, de-a lungul timpului s-au desfăşurat mai multe manifestări cultural-artistice importante pentru comunitate.

Documentarul „Zestrea Românilor”, difuzat de Televiziunea Română, a fost filmat în acest colţ de rai al comunei Poiana Stampei denumit de localnici „în Şuvar”.

De curând, tot în acest loc minunat, televiziunea Prima TV a filmat emisiunea „Mi-s băiatul de la ţară”. Prezentatoarea emisiunii a apreciat grija gospodarilor din comună pentru acest arbore şi a rămas impresionată de locul minunat unde se află. La filmări, dealul „Şuvar” a devenit neîncăpător pentru publicul numeros care a participat la această emisiune.

„Toţi au rămas impresionaţi de frumuseţea şi măreţia peisajului care oferă o privelişte minunată, un apus şi un răsărit de soare cum numai la Poiana Stampei poţi să vezi, iar cei care ne vizitează sunt impresionaţi de comuna noastră”, ne-a spus viceprimarul comunei, Elisei Todaşcă.

Poiana Stampei are locuri minunate de petrecere a timpului liber, printre acestea numărându-se Rezervaţia naturală Tinovul Mare, Turbăria, Drumul „Mariei Tereza”.

 

Rezervaţia Ştiinţifică Tinovul Mare - nominalizare la Obiectivul turistic al României 2013

Primarul comunei Poiana Stampei, Viluţ Mezdrea, ne-a spus că Rezervaţia Ştiinţifică Tinovul Mare a fost nominalizată la competiţia Obiectivul turistic al României 2013.Aflat pe teritoriul administrativ al comunei Poiana Stampei, străjuit de dealurile Smida, Căsoi,Ciungii Chiperenilor, cu o suprafaţă de 675,11 ha (incluzând şi zona de protecţie), Tinovul Mare reprezintă cea mai întinsă rezervaţie naturală de turbă din ţara noastră.

Situl este localizat în Depresiunea Dornelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ,,Regele fagilor” din Poiana Stampei.
 Vizualizări articol: 1874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
,,Regele fagilor” din Poiana Stampei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei