Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 187 (5394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Căutată de poliţie

Adolescentă de 17 ani, dispărută după ce instanţa a decis că nu mai poate locui cu mama sa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adolescenta în vârstă de 17 ani din municipiul de Suceava dată în urmărire de poliţie acum două zile la solicitarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Suceava este un caz special la nivelul instituţiei. Instanţa de judecată a decis că minora nu mai poate locui cu mama sa, femeia fiind o mare consumatoare de alcool şi având o influenţa nefastă asupra fetei. Minora însă refuză să se mai întoarcă la asistentul maternal la care a stat aproape doi ani de zile şi a dispărut, fără ca nimeni să ştie unde se află.

 

Şi-a reclamat mama pentru agresiune, apoi a cerut să fie lăsată să se mute la aceasta 

Loredana Georgiana Nastasi, aflată doar în îngrijirea mamei, după ce tatăl său a decedat, a ajuns prima dată la un asistent maternal în 2011, după ce a cerut ajutor instituţiilor statului, declarând că nu mai poate locui cu mama sa.

„Minora s-a prezentat la sediul DGASPC Suceava, împreună cu sora sa mai mică, solicitând sprijin prin instituirea unei măsuri speciale de protecţie, deoarece refuzau să se întoarcă acasă, fiindu-le teamă de mama lor, care în mod frecvent le agresa fizic şi verbal. Din declaraţia fetelor reieşea faptul că mama consuma în mod regulat băuturi alcoolice, în urma cărora devenea agresivă, aducându-le diverse acuze şi injurii. Aceasta manifesta un total dezinteres faţă de soarta fetelor”, se arată în comunicatul semnat de directorul executiv al instituţiei, Dan Ionuţ Adomniţei.

În aceste condiţii, din data de 25 octombrie 2011 Loredana Georgiana Nastasi a fost dată în plasament la un asistent maternal profesionist din comuna Buneşti.

Problemele au reapărut în luna februarie a acestui an, când instituţia de protecţie a copilului a fost sesizată că minora a plecat de la şcoala din Buneşti, împreună cu mama sa.

Ulterior, mama minorei s-a prezentat la sediul instituţiei solicitând reintegrarea fiicei sale în familie. Fiica şi-a dat acordul şi a declarat, atât verbal, cât şi în scris, că nu mai doreşte să locuiască la asistentul maternal, întrucât consideră că locul ei se află lângă mama naturală.Atât minora cât şi mama acesteia au fost incluse într-un program de consiliere, pe care însă nu l-au respectat.

 

Argumentele care au convins instanţa că minora nu mai trebuie să stea cu mama sa

În urma anchetei demarate de oficialii de la Protecţia Copilului după ce fata s-a întors acasă s-a stabilit însă că mama minorei nu ar fi capabilă să o crească. 

„S-a constatat că mama acesteia este consumatoare de băuturi alcoolice, manifestă total dezinteres faţă de situaţia şcolară a fetei, nu colaborează cu autorităţile locale, nu este înscrisă la un medic de familie, nu realizează venituri cu caracter permanent, are datorii foarte mari la asociaţia de proprietari. În aceste condiţii, în familia de plasament minora ar  beneficia de un climat stabil, favorabil creşterii şi educării sale, finalizării studiilor şi integrării socio-profesionale”, au concluzionat reprezentanţii de la Protecţia Copilului.

În baza acestor constatări, pe data de 6 iunie, Tribunalul Suceava a dispus măsura de plasament a minorei la asistentul maternal profesionist de la Buneşti. Aceasta însă refuză să se mai întoarcă la asistentul maternal şi a dispărut şi de la domiciliul mamei. 

Pe 23 iulie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a dat-o în urmărire pe minora în vârstă de 17 ani. Poliţiştii au mediatizat acum două zile cazul dispariţiei fetei, sperând să dea cât mai repede de urma acesteia. Din informaţiile pe care le avem, după ce s-a întors la domiciliul mamei, minora ar fi ajuns în anturaje dubioase şi de aceea se încearcă găsirea ei într-un timp cât mai scurt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adolescentă de 17 ani, dispărută după ce instanţa a decis că nu mai poate locui cu mama sa.
 Vizualizări articol: 2674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Adolescentă de 17 ani, dispărută după ce instanţa a decis că nu mai poate locui cu mama sa1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei