Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 174 (5381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sesizare

Familie cu zece copii, sub „lupa” Protecţiei Copilului, în urma unei anonime

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O familie cu zece copii a ajuns sub „lupa” Protecţiei Copilului Suceava, în urma unei anonime. Direcţia de Asistenţă Socială Suceava a primit o sesizare anonimă din care rezulta faptul că 11 minori, neşcolarizaţi, sunt în situaţie de risc. „Părinţii îi trimit la cerşit, iar fata cea mare se prostituează, pentru a-şi întreţine familia”, reiese din „anonimă”. O echipă de la Serviciul de evaluare a situaţiilor de risc şi intervenţie în regim de urgenţă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava şi asistentul social de la primăria din localitatea unde au domiciliul minorii au dat imediat curs sesizării şi au constatat sărăcie în familia arătată cu degetul de „anonimă”, dar nu neglijenţă sau abuz asupra minorilor.

 

Nu s-a confirmat situaţia de abuz asupra minorilor

Aurelia Focşa, şefa Serviciului de evaluare a situaţiilor de risc şi intervenţie în regim de urgenţă, ne-a spus că familia „pârâtă” are zece copii şi îngrijeşte şi un minor în vârstă de un an, copilul fetei celei mai mari a familiei, în prezent plecată la lucru în străinătate.

„Conform raportului de evaluare iniţială, s-a stabilit că toţi copiii de vârstă şcolară/preşcolară frecventează cursurile şcolii gimnaziale/grădiniţei din localitate, familia este responsabilă faţă de minori,astfel că nu s-a confirmat situaţia de abuz asupra minorilor. Nepotul este bine îngrijit, urmând ca acesta să rămână în continuare la bunicii materni, până la revenirea în ţară a mamei acestuia”, a mai spus Aurelia Focşa. Părinţii celor zece minori au fost responsabilizaţi cu privire la asumarea răspunderii creşterii şi îngrijirii copiilor, „cu accent deosebit pe importanţa de a-i supraveghea în permanenţă pe fraţi şi de a nu-i neglija”. Primăria din localitatea unde stau minorii va monitoriza în continuare cazul acestei familii. Nepotul a fost dat  temporar în plasament la bunicii materni, până la revenirea în ţară a mamei naturale.

        

47 de sesizări, în luna iulie

În decursul lunii iulie, echipa Serviciului de evaluare a situaţiilor de risc şi intervenţie în regim de urgenţă, din cadrul DGASPC Suceava, a verificat 47 de sesizări primite de la autorităţi locale sau terţe persoane. În urma verificărilor din teren, doi copii au fost luaţi de stat din familiile naturale în regim de urgenţă, iar pentru 73 de copii, specialiştii, împreună cu autorităţile locale, au hotărât monitorizarea familiilor, responsabilizarea acestora şi consilierea lor, în vederea prevenirii separării copiilor de familia naturală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familie cu zece copii, sub „lupa” Protecţiei Copilului, în urma unei anonime.
 Vizualizări articol: 1973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Familie cu zece copii, sub „lupa” Protecţiei Copilului, în urma unei anonime5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei