Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 148 (5355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„O şansă pentru viitor”

Peste o sută de salariaţi din diferite domenii s-au specializat în meseria de agent comercial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

112 angajaţi în diferite domenii de activitate au participat timp de nouă luni de zile la un curs de pregătire în meseria de agent comercial, certificatul de calificare obţinut la final fiind recunoscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional, inclusiv în afara statelor membre ale Uniunii Europene.

Cursurile s-au desfăşurat în cadrul proiectului cu fonduri europene „O şansă pentru viitor”, implementat în perioada 1 iulie 2011-30 iunie 2013 de Sindicatul Liber Independent Telecomunicaţii „Bogdan Vodă” Rădăuţi – Suceava, în parteneriat cu filiala Suceava a Blocului Naţional Sindical.

Acum două zile, în localul Santa Fe din Suceava a fost organizată conferinţa finală a proiectului şi s-au prezentat rezultatele.

Aleodor Nichifor, managerul de proiect, a declarat: „Pe parcursul proiectului am reuşit să ne îndeplinim obiectivele şi chiar să le depăşim. 112 persoane care au avut statut de angajat au participat la programul de formare profesională pentru calificarea de agent comercial, iar 154 au fost consiliate profesional”.

Cursurile au vizat exclusiv angajaţi care au dorit o calificare în plus şi implicit şanse mai mari de a se încadra în muncă, în cazul unei nedorite pierderi a serviciului. El a venit şi cu exemplele concrete a doi absolvenţi ai cursului de agent comercial care s-au angajat deja pe acest post, unul dintre ei fiind dintre disponibilizaţii de pe lista Termica. Totodată, a mai precizat Aleodor Nichifor, producătorul de îngheţată Betty Ice s-a arătat deja interesat de personal calificat în meseria de agent comercial.

 

Meseria de agent comercial, căutată într-o zonă unde sunt multe magazine mari şi se pune accent pe comerţ

Calificarea pe postul de agent comercial a fost considerată necesară în această zonă a ţării, mai ales în Suceava, unde se pune mult accent pe comerţ, existând un număr mare de centre comerciale. Mai trebuie specificat că meseria de agent comercial nu trebuie confundată cu cea de simplu vânzător, fiind mult mai complexă. De aceea a şi necesitat nouă luni de pregătire în cadrul a 1.080 de ore. Cursurile, încadrate la nivelul 3 de calificare, s-au axat pe o parte teoretică, care s-a desfăşurat la Centrul de Formare Profesională „Prometeu” din Suceava şi la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, în timp ce pregătirea practică s-a făcut la societăţi comerciale din Suceava cu care s-au încheiat acorduri şi protocoale.

Coordonatorul activităţii de formare a fost Iordănel Secrieru, preşedintele filialei Suceava a Blocului Naţional Sindical. Responsabil de diseminarea proiectului a fost Lavinia Răzlog.

La finalul celor nouă luni de pregătire, toţi cei 112 cursanţi au fost evaluaţi de o comisie de examinare din care au făcut parte managerul de proiect şi doi examinatori externi. Certificatele de calificare sunt tipărite de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi poartă şi antetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.       

Proiectul a fost realizat prin Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de salariaţi din diferite domenii s-au specializat în meseria de agent comercial.
 Vizualizări articol: 1532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste o sută de salariaţi din diferite domenii s-au specializat în meseria de agent comercial5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei