Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 136 (5343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilităţi

Tabere gratuite şi în acest an, pentru studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenţii suceveni cu rezultate bune la învăţătură şi care au întreprins activităţi într-un cadru organizat la diverse manifestări culturale, artistice, ştiinţifice sau sportive beneficiază în această vară de locurile puse la bătaie în cadrul taberelor studenţeşti. Departe de a oferi condiţii de lux, taberele studenţeşti includ cazare şi masă, suficiente însă pentru studenţii puşi pe distracţie.

Conform metodologiei, taberele de vară din acest an se vor desfășura în proporție de 85% la mare și 15% la munte și se adresează atât studenților cu rezultate academice remarcabile, cât și celor proveniți din grupuri sociale dezavantajate.

La nivel naţional, Ministerul Tineretului şi Sportului acordă 6.000 de locuri pentru studenți (cu 480 mai puține decât anul trecut). Taberele se vor desfășura în stațiunile frecventate de studenți la mare (Costinești, Vama Veche, Eforie Nord etc.) și la munte (Bran, Predeal etc.), conform următoarelor perioade: seria I: 15-20 iulie, seria a II-a: 20-25 iulie, seria a III-a: 25-30 iulie, seria a IV-a: 30 iulie-4 august, seria a V-a: 4-9 august, seria a VI-a: 9-14 august, seria a VII-a: 14-19 august, seria a VIII-a: 19-24 august, seria a IX-a: 24-29 august.

Procesul de înscriere și selecție a studenților suceveni se va desfășura la Universitatea „Ştefan cel Mare” (USV), studenții putând să depună cereri prin care solicită un loc de tabără în perioada 18-24 iunie atât la secretariatele facultăților, cât și prin serviciile de fax ale acestora. Listele finale ale studenților beneficiari vor fi publicate pe site-urile facultăților în data de 5 iulie. Universitatea suceveană va publica în perioada următoare numărul de locuri pe care le pune la bătaie. În 2012, 89 de studenţi ai USV au beneficiat de tabere studenţeşti. 

Potrivit Asociaţiei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, „taberele studențești reprezintă unul dintre mecanismele folosite în vederea stimulării performanței în rândul studenților și incluziunii sociale a grupurilor dezavantajate în mediul universitar. Acestea se acordă an de an fie studenților cu cele mai bune rezultate academice sau cu rezultate deosebite în activități extracurriculare, fie studenților proveniți din medii socio-economice dezavantajate, care necesită măsuri suplimentare de susținere. Taberele sunt văzute ca perioade de recreere și relaxare a studenților, desfășurându-se atât în stațiunile frecventate de tineri pe litoralul Mării Negre, cât și în stațiunile montane cele mai populare în rândul turiștilor, perioada unui sejur variind în ultimii ani de la cinci la şapte zile”.

Totodată, potrivit unui studiu organizat de această asociaţie, 80% dintre studenții beneficiari respondenți au menţionat că nu ar renunța la locul din tabără în detrimentul altor stimulente din partea statului (burse sau alte beneficii), iar 80% dintre ei au considerat că au fost condiții de cazare bune și foarte bune. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabere gratuite şi în acest an, pentru studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Tabere gratuite şi în acest an, pentru studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare”3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei