Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 136 (5343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Insecte periculoase

Dezinsecţia spaţiilor verzi din Suceava, blocată de ploile din ultima perioadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania de dezinsecţie a spaţiilor verzi din municipiul Suceava, anunţată la jumătatea lunii mai, pentru combaterea invaziei căpuşelor, nu a mai avut loc.

„Eram pregătiţi să acţionăm în parcuri şi pe mai multe spaţii verzi frecventate de suceveni, inclusiv în zona de agrement de după Uzina electrică, acolo unde sunt amenajate locuri de grătare, dar vremea ne-a dat peste cap toate planurile. Trebuie să aşteptăm să se oprească ploile, pentru că altfel nu avem nici o eficienţă”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Acesta şi-a exprimat intenţia de a relua demersurile făcute în primăvară, atunci când, din cauza căldurii neobişnuite pentru acea perioadă a anului, numărul sucevenilor muşcaţi de căpuşe a ajuns la câteva sute.

„De săptămâna viitoare vrem să trimitem echipele de dezinsecţie, după un program bine stabilit, să împrăştie cu insecticid pe spaţiile verzi din municipiu, pentru a combate atât căpuşele, cât şi ţânţarii, care, după ploile abundente, se vor înmulţi foarte tare”, a spus viceprimarul Doroftei.

Atât muşcătura căpuşelor, cât şi cea a ţânţarilor este periculoasă pentru sănătatea populaţiei, ambele insecte fiind purtătoare de boli grave.

Căpuşele pot transmite celor care au fost înţepaţi de aceste insecte parazite o boală extrem de gravă, borrelioza Lyme - afecțiune care poate da o multitudine de manifestări cutanate, musculoscheletale, neurologice și chiar cardiace.

Ciupiturile de ţânţar pot duce şi la apariţia unor probleme grave de sănătate, nu doar la un disconfort intens provocat de senzaţia de mâncărime. Ţânţarii pot transmite parazitul Plasmodium, care dă malarie, virusul West Nile şi cel al febrei galbene.

Virusul West Nile este extrem de periculos pentru că în 90% din cazuri persoanele infectate nu prezintă simptome. Iar atunci când acestea încep să apară, ele se manifestă precum o răceală. Medicii spun că după o perioadă de incubaţie de două până la opt zile, urmează febră, dureri de cap, frisoane, diaree, oboseală, inflamarea ganglionilor, ameţeală şi dureri la încheieturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezinsecţia spaţiilor verzi din Suceava, blocată de ploile din ultima perioadă.
 Vizualizări articol: 1269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dezinsecţia spaţiilor verzi din Suceava, blocată de ploile din ultima perioadă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei