Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 113 (5320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Parteneriat educaţional

Elevi şi profesori din Ucraina, prezenţi la Dumbrăveni într-un schimb de experienţă educaţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În cadrul Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni a avut loc, în perioada 16-17 mai, o activitate educaţională intitulată „Inimi ce bat româneşte”, la care au participat elevi şi profesori de la Școala de Cultură Generală de gradul I-III Petrașivka, raion Herța, regiunea Cernăuți, Ucraina.                                                                                                                                                                         Activitatea derulată la liceul din Dumbrăveni face parte din proiectul educaţional internaţional „Casa de la şcoală”.                                                                                                                                                                                În cadrul acestei activităţi, zece copii coordonaţi de patru cadre didactice, de la şcoala din ţara vecină, au desfăşurat diverse activităţi didactice şi culturale alături de elevii din Dumbrăveni, printre care s-a numărat şi un program artistic intercultural.                                                                                                                 Prezența românilor din regiunea Cernăuți la Dumbrăveni a fost posibilă cu spijinul acordat de Iuri Levcek, director al Centrului Bucovinean de Promovare a Culturii din Cernăuţi, susținător și promotor al culturii românești în Ucraina.

Activitățile desfășurate în aceste zile în cadrul Proiectului Educațional Internațional „Casa de la şcoală” au beneficiat și de un real sprijin din partea  primarului comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl. La eveniment au luat parte şi alţi reprezentanți ai primăriei locale, dar şi consilierul judeţean Gheorghe Hreniuc.  

                                                                                                                                                         

Scopul proiectului educaţional internaţional, îmbunătățirea relațiilor școală-comunitate

Scopul proiectului educaţional internaţional „Casa de la şcoală” este îmbunătățirea relațiilor școală-comunitate, precum și promovarea bilaterală a valorilor culturale românești între școlile din cele două țări.  

La proiect, care se desfăşoară pe parcursul a patru ani, participă 88 de elevi de la clasele I, a II-a şi a IV-a de la Grupul Şcolar Dumbrăveni, şi 45 de elevi ai şcolii partenere din ţara vecină.

Coordonatorii proiectului sunt profesoarele de la învăţământul primar Laura Elena Dascălu, Mihaela Maria Rusu şi Mirela Adina Avasiloaei, din partea liceului din Dumbrăveni, şi profesorii Vasile Luncaşu şi Mihaela Lupu, din partea şcolii din Ucraina.

Din echipa de proiect fac parte inspectorul principal de poliţie Ionuţ Epureanu, psihologul Maria Pavelescu şi profesorii Mihaela Alina Niga şi Ovidiu Neculai Spiridon. Rezultatele aşteptate sunt: cooperarea elevilor în situaţii concrete de învăţare, părinţi mai implicaţi în viaţa şcolii, o legătură mai strânsă între familie şi şcoală, între părinţi şi copii, confecţionarea unor obiecte-simbol de către elevi şi părinţi, realizarea unor expoziţii cu materiale din timpul desfăşurării proiectului şi, nu în ultimul rând, un real schimb intercultural.

Proiectul va fi finalizat în 2016, când se va desfăşura întâlnirea colaboratorilor de proiect pentru evaluarea finală. Aceasta se va materializa prin analiza portofoliului proiectului, acordarea de diplome de merit pentru elevii, cadrele didactice şi părinţii care s-au remarcat în cadrul proiectului, prezentarea unui miniprogram artistic de către elevii claselor I B, a II-a C, a IV-a B.

Proiectul „Casa de la şcoală” este continuarea proiectului „Şcoala mea - viaţa mea”, desfăşurat în anul şcolar 2009-2010, cu scopul prevenirii delincvenţei juvenile, şi a avut ca partener instituţional IPJ Suceava - Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi şi profesori din Ucraina, prezenţi la Dumbrăveni într-un schimb de experienţă educaţional.
 Vizualizări articol: 1454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Elevi şi profesori din Ucraina, prezenţi la Dumbrăveni într-un schimb de experienţă educaţional5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei