Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 109 (5316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Întâlnire la vârf între administrația locală şi reprezentanții şcolilor fălticenene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Fălticeni a avut loc vineri o întâlnire a reprezentanţilor administraţiei locale cu directorii, directorii adjuncţi şi directorii economici ai unităţilor de învăţământ din municipiu.

Printre temele abordate s-au numărat: bugetul unităţilor de învăţământ şi necesarul resurselor financiare care trebuie asigurat din cele două surse principale de finanţare, bugetul de stat prin cote defalcate din TVA şi bugetul local; maximizarea numărului de elevi la fiecare unitate de învăţământ şi finanţarea în funcţie de numărul de elevi înscrişi; investiţiile derulate la fiecare unitate de învăţământ.

“Anul acesta avem cel mai mare buget pentru investiţii la unităţile şcolare, 18 miliarde de lei vechi. La fiecare şcoală se întâmplă câte ceva în funcţie de urgenţe şi banii alocaţi. Pentru că nu aveţi specialişti în construcţii, instalaţii sanitare sau electrice vă rog să solicitaţi de la primărie o persoană de specialitate care să supervizeze calitatea lucrărilor şi să nu plătiţi ceea ce nu este făcut bine”, le-a spus primarul Cătălin Coman directorilor de şcoli.

 

Şcolile din Fălticeni plătesc gunoiul în funcţie de cantitatea ridicată, dar şi la pauşal

O altă temă a fost cea a facturării cantităţilor de gunoi pe care S.C. Goscom le ridică de la unităţile de învăţământ. Conform primarului Cătălin Coman, sunt facturi emise de operatorul serviciilor de salubritate cu foarte mari diferenţe. El a dat ca exemplu  faptul că, la Colegiul Naţional “Nicu Gane”, unde învață  1.200 de elevi, s-au facturat 12 metri cubi de gunoi, în timp ce la Colegiul “Vasile Lovinescu”, unde numărul elevilor este dublu, cantitatea de gunoi facturată este de 67 metri cubi. Situaţia este aproape identică şi la şcolile gimnaziale, unele dintre ele (Şcolile Gimnaziale nr. 1 şi 6) plătind aceeaşi cantitate de gunoi şi pe timpul vacanţei şi mai mare decât a Şcolilor Nr. 2 şi Nr. 3, chiar dacă numărul de elevi este mai mic în cazul primelor. Explicaţia a fost că unele unităţi de învăţământ depozitează deşeurile menajere la containerele care deservesc şi populaţia şi plătesc la pauşal şi costurile sunt mai mari, în timp ce alte şcoli au containere în incintă şi plătesc doar cantitatea ridicată de operatorul de salubritate.

“Avem aceiaşi bani, aceeaşi lege, aceeaşi procedură, acelaşi operator, dar la o şcoală se facturează în funcţie de cantitatea ridicată, iar la alta la pauşal. Nu este normal ca o şcoală să plătească gunoi în timpul vacanţei la fel ca în timpul anului şcolar. Trebuie să găsim o modalitate de plată corectă, în funcţie de cantitatea ridicată de la fiecare şcoală, şi să avem un contract unic cu Goscom-ul pentru toate unităţile de învăţământ”, a declarat primarul Cătălin Coman.   

Încălzirea unităţilor de învăţământ în iarna 2013 – 2014, organizarea şi desfăşurarea serbărilor şcolare, respectarea procedurii pentru lucrări de investiţii, plăţile efectuate de centrele bugetare şcolare, amenajarea terenurilor de sport au fost alte teme de dialog între directorii unităţilor de învăţământ cu primarul Cătălin Coman, viceprimarul Gheorghe Aldea şi directorul economic Maria Bulaicon. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlnire la vârf între administrația locală şi reprezentanții şcolilor fălticenene.
 Vizualizări articol: 1025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Întâlnire la vârf între administrația locală şi reprezentanții şcolilor fălticenene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei