Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 89 (5296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părinţi iresponsabili

Refuzat de cei care i-au dat viaţă, un adolescent în vârstă de 16 ani a ajuns în grija statului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Refuzat de cei care i-au dat viaţă, un adolescent în vârstă de 16 ani a ajuns în grija statului. În urma divorţului dintre părinţi, instanţa judecătorească i-a încredinţat copilul mamei. După ce a stat o perioadă cu mama lui în Italia, unde aceasta munceşte, adolescentul a fost „alungat” în ţară, cu un microbuz, la bunicii materni. Pentru că aceştia nu au posibilităţi să-l crească, băiatul a decis să nu se oprească la aceştia, ci să se indrepte direct spre Botoşani, unde locuieşte tatăl lui.

 

Dus de poliţie, mai întâi, la Protecţia Copilului Botoşani

Şefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Margareta Isăilă, ne-a spus că, pe 11 aprilie, Serviciul de evaluare a situaţiei de risc şi intervenţie în regim de urgenţă din cadrul instituţiei pe care o conduce a fost sesizat de poliţie cu privire la situaţia minorului de 16 ani, „care a rămas pe drumuri”. În urma unei anchete, reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava au aflat că, în cursul lunii ianuarie a acestui an, „copilul a fost trimis de mamă, cu un microbuz, din Italia, la domiciliul bunicilor materni, care locuiesc într-o comună suceveană, deşi aceştia nu au posibilităţi materiale pentru a-şi creşte nepotul”.

Margareta Isăilă a completat că din datele pe care le are rezultă că „pe timpul deplasării spre casă, băiatul a cunoscut o persoană din judeţul Botoşani, acolo unde are domiciliul şi tată său, şi nu a mai coborât la adresa indicată de mamă, ci s-a dus la Botoşani. Poliţia Botoşani a preluat copilul de la persoana care-l însoţea şi l-a predat Protecţiei Copilului din Botoşani”.

 

Mama copilului nu mai răspunde la telefon

Pentru că mama minorului are domiciliul pe raza judeţului Suceava, Serviciul de Urgenţe Suceava s-a deplasat, în cursul zilei de luni, 15 aprilie, la Botoşani, de unde a preluat minorul internat la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă Botoşani şi l-a internat la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Suceava. Conform declaraţiilor copilului,  a mai completat Isăilă, „acesta nu doreşte să mai locuiască cu mama, deoarece nici ea nu doreşte acest lucru”. Femeia nu i-a mai răspuns la telefon propriului copil, după ce l-a trimis în ţară, cu toate că în urma divorţului de tatăl minorului ea este responsabilă de creşterea lui. Deşi s-a luat legătura cu tatăl minorului, acesta refuză să se ocupe de fiul său, declarând că minorul a fost încredinţat de instanţa judecătorească fostei soţii.

 

Măsură de plasament

Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că deja s-a identificat o familie de pe raza judeţului Botoşani care doreşte să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copilului, lucru care poate fi posibil prin măsura plasamentului. „În acest sens, vom colabora cu Protecţia Copilului Botoşani, pentru a identifica cea mai buna soluţie pentru minor, deoarece acesta refuză internarea într-un centru de plasament”, a completat Nicoleta Daneliuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Refuzat de cei care i-au dat viaţă, un adolescent în vârstă de 16 ani a ajuns în grija statului.
 Vizualizări articol: 1696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Refuzat de cei care i-au dat viaţă, un adolescent în vârstă de 16 ani a ajuns în grija statului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei