Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 86 (5293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campania „SOS Copilăria!”

Tineri din Centrul „Colţ Alb”, la o întâlnire interactivă cu reprezentanţii Protecţiei Copilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Campania „SOS Copilăria!”, cu motto-ul „Alege să trăieşti frumos!”, demarată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, a desfăşurat joi, 11 aprilie, prima acţiune, în Centrul de tip familial „Colţ Alb”.

Mai mulţi tineri de la „Colţ Alb”, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, s-au întâlnit cu reprezentanţi ai Protecţiei Copilului Suceava, dar şi cu specialişti ai altor instituţii sociale din judeţ. Tinerii au ridicat multe probleme cu privire la metodele de contracepţie, bolile cu transmitere sexuală, copilărie şi maturitate, cu privire la idealuri, dar şi la capcanele care îl pândesc pe orice tânăr şi cum pot fi acestea evitate.

 

Chestionare despre educaţia sexuală

Coordonatoarea campaniei, Niculina Doina Daneliuc, ne-a spus că după ce a prezentat motivele pentru care a pornit această campanie şi faptul că mizează şi pe implicarea tinerilor în diverse acţiuni, pe parcursul campaniei, „tinerii au completat câte un chestionar, unul special creat pentru fete şi altul pentru băieţi, prin care ne-am propus să aflăm ce cunoştinţe deţin despre igiena intimă şi despre educaţia sexuală, desigur, fără a fi obligaţi să se semneze”.

 

Discuţii cu psihologi şi asistenţi sociali

Alături de grupul de lucru cu care a demarat campania, la acţiunea de la „Colţ Alb” au participat psihologul Mihai Moisoiu, inspector în cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Suceava, şi Silvia Stremciuc, asistent medical comunitar la Primăria Şerbăuţi, care au reuşit să le trezească interesul tinerilor şi să le reţină atenţia mai bine de două ore. La întâlnirea cu tinerii instituţionalizaţi au participat şi directorul adjunct al Protecţiei Copilului Suceava, Petru Ştefăroi, doi psihologi şi doi asistenţi sociali care fac parte din grupul de iniţiativă al campaniei.

                                          

Tinerii au primit mapecu informaţii pe tema educaţiei sexuale şi pliantemedicale

Petru Ştefăroi ne-a spus că la întâlnirea cu tinerii s-au dezbătut şi cazuri reale de trafic de persoane, s-a vorbit şi despre riscurile începerii vieţii sexuale de la o vârstă timpurie, asupra vieţii, carierei şi viitorului adolescentelor, despre consecinţele unei sarcini nedorite care le maturizează forţat şi le deturnează de la traseul şcolar şi social normal. Participanţii au concluzionat că orice tânăr care este bine informat va putea alege în cunoştinţă de cauză. Tinerii au primit mape cu mai multe informaţii pe tema educaţiei sexuale, pliante medicale, etc. Li s-au pus la dispoziţie două adrese de e-mail: campaniedpcsv@gmail.com, soscopilaria@yahoo.ro, unde tinerii pot trimite întrebări, la care vor primi răspunsuri sau pot solicita sprijin în rezolvarea diverselor probleme cu care se confruntă.

Campania „SOS Copilăria!” a fost lansată după ce, de la începutul anului, în judeţ s-au înregistrat cinci cazuri de minore însărcinate la o vârstă la care copilăria le-a fost întreruptă brusc, ele având între 13 şi 15 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri din Centrul „Colţ Alb”, la o întâlnire interactivă cu reprezentanţii Protecţiei Copilului.
 Vizualizări articol: 1519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Tineri din Centrul „Colţ Alb”, la o întâlnire interactivă cu reprezentanţii Protecţiei Copilului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei