Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 85 (5292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Naivitate

Încă o victimă în cazul înşelăciunilor prin metoda fiului care a avut un accident

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un bărbat din municipiul Fălticeni i-a trimis unui escroc nu mai puţin de 6.400 de lei, prin serviciile de transfer bancar, după ce respectivul l-a păcălit că este avocatul fiului său şi că acesta din urmă ar fi avut un accident rutier şi se află internat în spital, iar banii sunt necesari pentru a se împăca cu victima.

De la sfârşitul anului trecut s-au înregistrat numeroase astfel de înşelăciuni pe raza judeţului şi, deşi genul acesta de escrocherie a fost prezentat pe larg în mass-media locală şi centrală, escrocii reuşesc să facă în continuare victime.

În urmă cu trei săptămâni, şi o femeie din municipiul Suceava a „muşcat” momeala escrocilor şi a trimis nu mai puţin de 5.800 de lei, crezând în balivernele spuse la telefon de un necunoscut, cum că fiul ei a avut un accident.

 

Scenariu: Fiul se află în spital, telefonul lui e la poliţie şi are urgent nevoie de bani să se împace cu victima

Constantin B., în vârstă de 58 de ani, a reclamat la poliţie că miercuri, în jurul orei 13.00, a fost contactat pe telefonul fix şi pe telefonul mobil de un bărbat necunoscut, care s-a recomandat a fi avocat în Bucureşti. Aşa-zisul avocat i-a spus fălticeneanului că fiul acestuia, Adrian B., a avut un accident rutier şi se află internat în Spitalul Floreasca, iar pentru a se împăca cu victima peste care a dat cu maşina are neapărat nevoie de 8.000 de lei.

Totodată, i-a precizat falsul avocat lui Constantin B., să nu sune la fiul său, întrucât acestuia i-a fost reţinut telefonul mobil de către poliţie, dându-i indicaţii despre cum să trimită banii.

Credul, fălticeneanul s-a dus la o agenţie bancară din localitate, a scos din contul personal suma de 6.400 de lei şi a transferat-o, conform indicaţiilor primite.

La scurt timp, necunoscutul l-a contactat din nou şi i-a cerut numărul de referinţă al transferului de bani, spunându-i ca până în ziua următoare să facă rost de diferenţa de bani şi să i-o trimită.

 

Fiul era bine-mersi la serviciu

La scurtă vreme după ce a trimis banii, Constantin B., bănuind că ceva e în neregulă, s-a hotărât să-l sune totuşi pe fiul său. Surpriză, acesta i-a răspuns şi i-a spus că se află la muncă, la un gater din comuna Slatina.

Când i-a povestit ce i s-a întâmplat, Adrian B. şi-a trimis tatăl de urgenţă la poliţie să depună plângere.             

„Cercetările sunt continuate de Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

„Avocaţii” de la telefon, găsiţi închişi în penitenciare

În perioada decembrie 2012-ianuarie 2013, mai multe familii din judeţ au fost înşelate printr-un simplu telefon, prin metoda fiului care a avut un accident.

În luna februarie a acestui an, poliţiştii suceveni au reuşit să-i identifice pe indivizii care au înşelat în acest mod mai multe persoane din judeţ, cu sume de peste 100.000 de lei.

E vorba de şapte deţinuţi din Penitenciarul Galaţi şi alte patru persoane care, aflate în libertate, îi ajutau să scoată banii trimişi de sucevenii naivi.

În celulele celor şapte deţinuţi s-au găsit nu mai puţin de 20 de telefoane mobile, cu care îşi sunau victimele. 

„Poliţia recomandă încă o dată cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi să nu dea curs unor astfel de cereri. O atenţie deosebită trebuie să acordaţi şi celor care se prezintă ca fiind prieteni cu o anumită rudă aflată în străinătate şi doresc să vă predea un colet sau alte bunuri în schimbul unei sume de bani. Nu daţi curs tuturor anunţurilor publicitare în care se prezintă oferte foarte avantajoase de servicii sau se oferă spre cumpărare bunuri al căror preţ este mult sub preţul pieţei. Nu daţi curs mesajelor (SMS) primite pe telefonul mobil prin care se solicită efectuarea unor plăţi sau a reîncărcării cu cartele valorice în schimbul accesării unor potenţiale câştiguri în bani sau bunuri”, a transmis ieri inspectorul principal Ionuţ Epureanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o victimă în cazul înşelăciunilor prin metoda fiului care a avut un accident.
 Vizualizări articol: 1624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Încă o victimă în cazul înşelăciunilor prin metoda fiului care a avut un accident3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei