Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 22 (5229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurs

Aproape 300 de profesori din judeţ vor să-şi obţină definitivatul în învăţământ, în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

289 de dascăli suceveni care aspiră la o carieră în învăţământ s-au înscris, la finele anului trecut, la examenul de obţinere a definitivatului. Examenul de definitivat este echivalentul primului grad didactic şi consfinţeşte statutul de profesor, după cel puţin un an de la intrarea în sistemul de învăţământ. Din totalul de aproape 300 de cadre didactice care s-au înscris pentru testare, majoritatea sunt învăţători (36), profesori de limba engleză (32), de educaţie fizică (29), educatori (28), profesori de limbă şi literatura română şi matematică (17). Examenul de definitivat constă în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă şi o probă scrisă. Pentru a se putea prezenta la proba scrisă, care va avea loc la vară, candidaţii mai trebuie să aibă calificativul ”bine” sau „foarte bine” pentru anul şcolar în curs şi cel puţin media 8 la inspecţiile speciale.

Potrivit Metodologiei de organizare a examenului de definitivat, în acest an concursul se va desfăşura după reguli mult mai dure comparativ cu ceilalţi ani. În primul rând, media minimă de obţinere a definitivatului este 8, mai mare decât anul trecut, când a fost 7. Totodată, dacă un candidat nu reuşeste să obţină media 8 timp de şase ani, acesta va pierde dreptul de a mai susţine vreodată acest examen şi nu va putea fi angajat în învăţământ decât pe o perioadă determinată, ca debutant. Dacă promovează acest examen, cadrele didactice obţin dreptul a încheia un contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

La fel ca anul trecut, supravegherea la examenul scris se va face atât de profesorii supraveghetori, dar şi de echipamente video. Lucrarea va fi redactată timp de patru ore.
Conform calendarului desfăşurării examenului naţional de definitivare în învăţământ, în perioada 10-15 februarie se vor elabora şi publica modele-cadru de subiecte şi bareme. Proba scrisă se va susţine pe 18 iulie, iar rezultatele se vor afişa pe 23 iulie.

 

În 2012, 40% dintre dascălii suceveni nu au promovat examenul

În 2012, la examenul pentru obţinerea definitivatului s-au înscris 208 cadre didactice din judeţ, la 33 de discipline. 193 de profesori s-au prezentat la proba scrisă a concursului, rezultatele finale reliefând o promovabilitate de 60%. Astfel, 117 dascăli au reuşit să obţină o notă de trecere, în vreme ce 76 au fost notaţi cu calificative mai mici de 7, nota minimă pentru promovarea examenului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 300 de profesori din judeţ vor să-şi obţină definitivatul în învăţământ, în acest an.
 Vizualizări articol: 1143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Aproape 300 de profesori din judeţ vor să-şi obţină definitivatul în învăţământ, în acest an5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARE trimis de
(29 ian 2013, 14:16:30
INCLUSIV PROFESORII DE LA CL I-IV[CEI DE RELIGIE,DE SPORT,LIMBI STRAINE] DE PE LA UNELE SCOLI???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei