Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 dec 2012 - Anul XVII, nr. 300 (5205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avarie

Vămenii au fost în întuneric de „sfârșitul lumii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bună parte dintre locuitorii comunei Vama, chiar dacă nu au crezut o iotă din prevestirile sumbre despre întunericul general care ar fi urmat să se instaleze la data ”sfârșitului lumii”, au avut ocazia să testeze pe propria piele cum e să orbecăi prin nămeți și ger tocmai la data cu pricina. O pană de curent ce a afectat multe locuințe din comună nu a fost rezolvată de angajații E.ON nici după 24 de ore de la incident.

Avaria nu a fost cauzată de vânt puternic, ninsori sau alt factor natural, ci de un incident rutier aparent banal. O dubiță care venea dinspre Câmpulung Moldovenesc a pierdut direcția de mers, a intrat pe contrasens și s-a izbit de un stâlp pe DN 17. Accidentul soldat cu avarierea stâlpului s-a produs pe drum drept și destul de bine întreținut, dar localnicii spun că șoferul ar fi adormit la volan. Condițiile producerii acestuia sunt cercetate de polițiști, dar localnicii din întreaga zonă au rămas fără curent electric joi, în jurul orei 13, și au stat fără electricitate întreaga noapte, dar și în ziua următoare.

Operatorii telefonici ai firmei de electricitate au confirmat inițial, joi, faptul că există numeroase sesizări din comună, că situația este cauzată de un stâlp rupt și că se lucrează intens, o soluționare fiind estimată pentru joi seară, în jurul orei 20. Rezolvarea nu s-a produs însă, iar echipele de intervenție și-au făcut apariția vineri dimineață. Lucrătorii au motivat întârzierea prin cauze tehnice, dar localnicii supărați au considerat că firma care se ocupă de intervenții nu s-a implicat suficient, mai ales că, după o serie de lucrări, salariații cu pricina au dispărut din zonă, dar furnizarea curentului electric tot nu a fost reluată nici după alte câteva ore.

 

Cei afectați și-au făcut provizii de lumânări

Unul dintre vămenii care încercau să afle de la muncitorii de la intervenții cât mai durează bezna ne-a spus: ”Dacă pentru un singur stâlp rupt, pe vreme relativ bună, trebuie să așteptăm cu zilele în beznă, mă întreb cum ar face față ăștia de la întreținerea rețelelor dacă am avea aici o situație ca alea de pe la Botoșani ori Vaslui, cu viscol și o vreme crâncenă. Aseară (n.r. - joi), când operatorii ne spuneau la telefon că se lucrează la stâlpul rupt, nu era aici picior de om la intervenție. Măcar să nu ne mintă, să ne spună că stăm pe întuneric trei zile pentru că e sfârșitul lumii și gata. E dificil să te descurci la lumânare, dar când e vorba de plată firma știe să ne bage pe gât prețuri umflate cu taxe verzi și alte din astea”.

Cel mai greu au înfruntat perioada fără electricitate familiile care au nevoie de curent electric pentru sistemele de încălzit, pentru că pe timpul nopții temperatura a scăzut la minus 12 grade Celsius. Pentru iluminat, cei afectați au recurs la iluminatul cu lămpi de gaz sau lumânări.

Ieri la prânz, după aproape 24 de ore, vămenii continuau să aștepte remedierea situației. Majoritatea celor afectați și-au făcut provizii de lumânări, de teamă că vor mai petrece încă o noapte în întuneric și frig.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vămenii au fost în întuneric de „sfârșitul lumii”.
 Vizualizări articol: 2101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Vămenii au fost în întuneric de „sfârșitul lumii”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei